Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony zimowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, hotjakdog napisał:

Jaka jest różnica między Nokian WR A4, a NOKIAN WR D4, oprócz hałasu? Jakie waszym zdaniem wybrać? I jaki rozmiar na 7,5"J/17"?

Na Twoje pierwsze pytanie odpowie wujek Google. Te i te dobre. Zależy od modelu auta.

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 545,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
5 minut temu, mirek31071977 napisał:

Jak jeździsz dużo autostradami to A4,a jak bezdroża,zaśnieżone boki i miasto to D4.Ja wziąłem D4

A ja A4 (215/50/17)

Opublikowano
32 minuty temu, mirek31071977 napisał:

Jak jeździsz dużo autostradami to A4,a jak bezdroża,zaśnieżone boki i miasto to D4.Ja wziąłem D4

27 minut temu, H4mm3R napisał:

Na Twoje pierwsze pytanie odpowie wujek Google. Te i te dobre. Zależy od modelu auta.

A4 B8 sedan 2013 

Jaki rozmiar waszym zdaniem? 225/45?

Opublikowano

Wielokrotnie na forum ( pozdrawiam Fido;) ) poruszane było,  że najlepszym zamiennikiem do zalecanego przez fabrykę rozmiaru czyli 235/45 przy felgach 17'' jest rozmiar 215/50, który szczególnie powinien sprawdzić się zima gdyż jest poprostu weższy.  

Dopiero teraz zauważyłem, że pytasz o B8 ale tak czy inaczej nie zdecydowałbym się na 225/45 idąc w coś bardziej komfortowego np. właśnie 215/50 bądź jeszcze wyżej. 

Edytowane przez Onyks

Opublikowano

A taka konfiguracja to mocno poroniony pomysł ?:decayed: czy moze ujdzie ?

Przod nokian wr d4

Tyl frigo 2

Czy raczej zostac przy frigo ze wzgledu na male trasy.

Trasy powyzej 100 km raczej rzadko. Moze z 5 razy na miesiac.

Dodam ze to 2 litrowy silnik

Edytowane przez Mrozzees

Opublikowano

Tylko tych D4 w rozmiarze 215/50 ostatnio nie widać, więc chyba jednak A4 będzie :/

Opublikowano

Ja zamawiam akurat 195/65 r15 bo mam taki drugi komplet felg ale po namysle jednak chyba kupie 4 nokiany i spokoj. Duzo maja dobrych opinii innych uzytkownikow forum wiec mam nadzieje ze bede zadowolony. 

Opublikowano

siedzę przy komputerze i przeglądam te opony i mój wybór padł na Dunlop Winter Sport 5 205/55 R16 H 91,  dodam że mieszkam na wsi i przez tydzień poruszam sie podrzędnymi gminnymi drogami (zasnierzenie, lod ibłoto posniegowe na drogach w zimowych warunkach to standard) ale co weekend pokonuje trase Kielce-Zawiercie-Siewierz-Katowice która pozwala na ostrzejszą jazde. Posiadam Audi A4B6 1.8t163km, przedni napęd.
Co sądzicie o moim wyborze? doradźcie coś

Opublikowano

Dębica Frigo, Frigo HP lub HP2 i będziesz "zadowolniony".

Opublikowano

Polecam z zimówek FALKEN EUROWINTER HS01, nowy model producenta, zakupiłem je w rozmiarze 225/45/R18 i mogę powiedzieć, że są ciche, na mokrym dobrze się trzymają a jak będą na śniegu tego jeszcze nie wiem, ale bieżnika mają 9mm - myślę, że będą OK. Cenowo też wychodzą przyzwocie.

Opublikowano
2 godziny temu, Hubertus01 napisał:

Polecam z zimówek FALKEN EUROWINTER HS01, nowy model producenta, zakupiłem je w rozmiarze 225/45/R18 i mogę powiedzieć, że są ciche, na mokrym dobrze się trzymają a jak będą na śniegu tego jeszcze nie wiem, ale bieżnika mają 9mm - myślę, że będą OK. Cenowo też wychodzą przyzwocie.

Wiesz, że im więcej bieżnika tym opona z d*py..

Opublikowano

dlaczego ? lepiej będzie odprowadzać błoto pośniegowe i śnieg ;D 

Opublikowano

Bo takie opony są robione na ilość a nie jakość, 1 sezon będzie git a później zejdzie Ci 5mm bieżnika i już nie będziesz taki szczęśliwy ?

Edytowane przez k232

Opublikowano

Dębica ma dużo bieżnika..

Opublikowano

No właśnie, a jakoś po sezonie 5 mm nie ubywa

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano

Falken ile jest na rynku? 3 rok? 

Opublikowano

Budżetowe zimówki może i mają zazwyczaj więcej bieżnika ale również nie zauważyłem żeby się ścierały w błyskawicznym tempie. Nokiany produkowane w Rosji też miały być kiepskie, a jakoś latam na nich kolejny sezon i wszystko jest jak trzeba.

Uniroyale również miały zniknąć po sezonie, a jakoś nie widać zużycia - ale to już odnośnie letnich gum taki offtop :P

Opublikowano

Dayton DW 510 bardzo dobrze trzyma . Czwartą zimę będę na nich gonił j nic złego powiedzieć nie mogę.

Opublikowano
Godzinę temu, jacek70 napisał:

Dayton DW 510 bardzo dobrze trzyma . Czwartą zimę będę na nich gonił j nic złego powiedzieć nie mogę.

Mam podobne zdanie na ich temat, a przejeździłem na nich trzy zimy i dalej są użytkowane :D 

Opublikowano

Jestem po przesiadce na Dunlopy wintet sport 3D 235/40/18 głośno jak cholera i twardo..no ale swoje lata mają więc nie ma co narzekać.