Arturo86r Opublikowano 21 Lutego 2010 Opublikowano 21 Lutego 2010 Panowie jakie macie doswiadczenia po uzyciu tej pasty. Na necie jest wiele pozytywnych opini a pasta kosztuje raptem pare zł, jest polskiej produkcji bodajze i wszedzie dostepna.
Kędzior Opublikowano 21 Lutego 2010 Opublikowano 21 Lutego 2010 efekty są po niej super autko błyszczy jak z salonu wiem bo kiedyś czyściłem nią moję pierwsze autko reno r5 jakiś problemów z lakierem po niej niezauważyłem, ale czy jest "bezpieczna" no to tego ci już niepowiem bo niewiem do końca
Raffi A4 Opublikowano 21 Lutego 2010 Opublikowano 21 Lutego 2010 Polecam Farecla G3 a puzniej do wypolerowania i zabezpieczenia plastmal Efekt powala
pawel1985 Opublikowano 21 Lutego 2010 Opublikowano 21 Lutego 2010 Panowie jakie macie doswiadczenia po uzyciu tej pasty. Na necie jest wiele pozytywnych opini a pasta kosztuje raptem pare zł, jest polskiej produkcji bodajze i wszedzie dostepna. ta pasta możesz wypolerować zderzak czy końcówkę wydechu, karoseria to juz szatkowanie lakieru
Miszka82 Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 mocno ścierna, długo trzeba machać rękami żeby nie zostały takie okrągłe mazy od polerki, osobiście wolę cos typu mleczka :gwizdanie:
.Pablo. Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 Używałem tej pasty tylko lekko ściernej i muszę powiedzieć że daje radę. Nie usuwa bardzo dużych rys ale jeśli masz jakieś małe spokojnie można jej użyć do lakieru, zresztą takie ma przeznaczenie . Co do wcześniejszych wypowiedzi że uszkodzi lakier albo zrobi sieczkę z niego to każda pasta lekko ścierna ma takie właściwości że zdziera bardzo cienką warstwę lakieru ale jeśli nie stosuję się jej co tydzień tylko np raz w roku to lakierowi nic się nie stanie.
ALBINEK Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 Bardzo dobra pasta,oryginalna jest czeska.
spec Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 Dokładnie, jest czeska i można kupić tempo nabłyszczającą. Efekt super i nie niszczy lakieru.
Miszka82 Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 z resztą za niecałe 10 zł to w porównaniu z innymi
dario_77 Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 Jeżeli masz zajechany lakier to sie nadaje Tempo bo nieźle likwiduje zarysowania ale do codziennej pielęgnacji raczej jej nie używaj bo kiedys lakier może się zmęczyć od tego ścierania. Ta pasta ma swoje zalety przy zdzieraniu rys
bialy986 Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 Jeśli można się wtrącić to również polecam pastę Tempo do usuwania niewielkich rys na lakierze.Tylko warto jeszcze po takim zabiegu wypolerować autko innym kosmetykiem i będzie cycuś-glancuś :>
sajmon8526 Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 Ogólnie pasta ok.super sobie radzi z rysami i nabłyszczaniem.Ale kurz sie czepia jak cholera :)to tak na moim przykładzie co zauważyłem.
afk1337 Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 Pasta "Tempo" bardzo fajna opcja na odnowisnie lakieru, tanio i solidnie. Tubka kosztuje ok 15zl, na 1 tubce bez problemu wypolerujesz 2/3 autka. A co do ścierania lakieru to akurat normalka. Ale pasta zejdzie ci ilość której nawet nie da się zmierzyć. Więcej lakieru z auta zejdzie po przez polerka mechaniczna (obroty i temperatura ścierania jest o wiele większa i dzieki temu lakier jest miękki i się dużo łatwiej ściera) Pastę tą polecam każdemu :gwizdanie: Pasta odnowi lakier, "zakonserwuje" go a przy okazji nada cudowny blask :kox: Sam używam tego co parę miesięcy i jestem zadowolony [br]Dopisany: 25 Luty 2010, 20:38_________________________________________________A co do kurzu który do niej łatwo przylega. To moja rada: 1. Bardzo dokładnie opłukać auto z piasku kurzu itp. 2. Poczekać aż lakier będzie suchy. 3. Polerka (najlepiej jakąś miękka szmatka) 4. Umycie bardzo dokładnie auta CIEPŁA wodą (bez płynów ani nic. Sama gorąca woda) Dzięki cieplej wodzie pasta wejdzie w reakcje z lakierem nabłyszczy go i nie będzie nic do niego przywierać. Tempo ma dodatek wosku wieć później bedzie łatwiej auto umyć :good: Nie myślcie że się wymądrzam albo coś, ale pracowałem w zakładzie lakierniczym Więc troszkę o tym wiem :rolleyes:
sajmon8526 Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 Dzięki cieplej wodzie pasta wejdzie w reakcje z lakierem nabłyszczy go i nie będzie nic do niego przywierać Hej mógłbyś rozwinac bo nie czaje troszke .Jak lakier suchy to co ma do tego ciepła woda bo za bardzo nie zaczaiłem:) znaczy na mokro?pozdrawiam:)
afk1337 Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 Nie nie. Postępuj tak jak napisałem zrób te 4 "kroki" Chodzi o to, że jak już wypolerujesz autko to. Odkczeaj chwile i po tam godzinie czy dwóch weź do wiadra cieplej wody + gąbka i dokładnie umyj auto. po 1. Po samej polerce będziesz miał takie smugi na lakierze go została minimalna warstwa pasty po 2. Jak umyjesz sobie auto po polerowaniu ciepłą wodą to pasta tak jak by się "zgryzła" z lakierem i dzięki temu go zabezpieczy lepiej i o wiele dokładniej. Samo polerowanie auta pasta zrobi to że przez chwile auto będzie się błyszczeć Pasta ma w swoich składnikach wosk, a wosk zawsze nakłada się na gorąco (płynny wosk + gorąca woda) Jak zrobisz tak jak pisze to nie dość że autko będzie się błyszczeć o wiele dłużej to do tego zabezpieczysz sobie lakier i przy następnych myciach autka cały bród czy pył będzie spływać jak po kaczce. Teraz (tzn w najbliższych tygodniach) to najlepsza opcja żeby to zrobić. Jest trochę słoneczka :) A po całej zimie soli i piasku na ulicach pasuje porządnie umyć każdy zakamarek auta i od razu go zabezpieczyć :wink4:
sajmon8526 Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 Adrian wielkie dzieki za wyjaśnienie:) teraz wszystko rozumiem:)Hmm nie wpadłbym raczej na tą gorącą wode:) zawsze polerowałem i było super ale niestety łapka bolała:)hehno tak teraz zrobie przy najbliższej polerce:)jeszcze raz dzieki i pozdrawaim [br]Dopisany: 25 Luty 2010, 21:38_________________________________________________aa no i ten kurz a na wsi wiadomo jak jest jak sie po ziemi przejedzie to normalnie jak magnez :>ale teraz już wiem jak zaradzić temu:)jeszcze raz dzieki pozdro
afk1337 Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 A na bolącą rękę też mam dobre rozwiązanie po 1. Najbliższy sklep po 2. 4-pak po 3. Zawsze ktoś chętnie wypije z Tobą piwko po 4. Jak skończy 1 piwo to wręcz mu szmatkę do polerka i chajdaaaaa :polew: :polew:
sajmon8526 Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 :polew: :polew: :polew: Ale dałeś teraz heh:)to jest bardzo dobry pomysł :)heh ale nikomu nie dam dotknąć mojej niuni oj nie :>heh
wojciu0308 Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 ja rowniez uzywam pasty Tempo i naprawde efekt jest powalajacy z ta goraca woda probowalem kiedys i kolega afk1337 ma racje
Rekomendowane odpowiedzi