Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] VAG CAN HEX USB VAG-COM 704.1 VCDS 805.1 i 812.4 - Naprawa kabla

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

po teście USB ( bez podłączenia jeszcze do samochodu ) jest coś takiego

79654781.jpg

[br]Dopisany: 23 Kwiecień 2011, 13:58_________________________________________________Po odłączeniu i ponownym podłączeniu podczas testu już jest coś takiego i komp. go nie rozpoznaje :wallbash:

18248167.jpg

Opublikowano

Czyli kabel Kaput :gwizdanie:

Opublikowano

I nic nie da się z nim zrobić ? :przebiegly:

Opublikowano

Nie bardzo, swego czasu u mnie też coś takiego wyskoczyło, tak jakby skończyła się ważność kabla i nie rozgryzłem problemu...

Opublikowano

Po "naprawie" jest wszystko OK wystarczy , że go podłączę do auta to od razu komp nie rozpoznaje kabla ... może moja niunia nie lubi nie "ORI" kabli :mysli::kox:

Opublikowano

Po "naprawie" jest wszystko OK wystarczy , że go podłączę do auta to od razu komp nie rozpoznaje kabla ... może moja niunia nie lubi nie "ORI" kabli :mysli::kox:

Program wie, że kabelek jest lewy i go uwala po kilku próbach użycia. Potrzebujesz inny wsad do procka albo inny program.

Opublikowano

To może ktoś ma takiego VAGa 704 ? :gwizdanie: :rolleyes:[br]Dopisany: 12 Maj 2011, 21:37_________________________________________________A co jest najciekawsze to od tego czasu kabelek Viakena VAG KKL USB odpierdala takie same numery ( jak ten 704 ) na Polskim VAGu , VAGu 311 jak i 409 :mysli:

Opublikowano

Mam vaga 8051 i zawsze wszystko działało OK. Wczoraj przyjechał do mnie koleś żeby mu zaprogramować tempomat i zonk. Po wejściu w ABS -> basic settings wyskoczył błąd, że interfejs nie oryginalny. Próbowałem reanimacje, przeprogramowanie i nic. Normalnie kabel się łączy, fault codes widzę, wszystko OK ale basic settings nie działa. Potem coś mnie ruszyło i sprawdziłem u siebie w aucie i co? wszystko działa! O co tu chodzi? w 04 avf nie działa w 02 awx działa

Opublikowano

Mam vaga 8051 i zawsze wszystko działało OK. Wczoraj przyjechał do mnie koleś żeby mu zaprogramować tempomat i zonk. Po wejściu w ABS -> basic settings wyskoczył błąd, że interfejs nie oryginalny. Próbowałem reanimacje, przeprogramowanie i nic. Normalnie kabel się łączy, fault codes widzę, wszystko OK ale basic settings nie działa. Potem coś mnie ruszyło i sprawdziłem u siebie w aucie i co? wszystko działa! O co tu chodzi? w 04 avf nie działa w 02 awx działa

[AVF] to takie mądre bestie :gwizdanie: :naughty:

:tongue4: :tongue4: :tongue4:

Sorki za :ot::wink4:

Opublikowano

Dac sie moze i da :wink4:

Przeslij mi zdjecie kabla, i najlepiej zdjecie jego bebechów to pomyslimy co dalej :cool1:

Opublikowano

Dac sie moze i da :wink4:

Przeslij mi zdjecie kabla, i najlepiej zdjecie jego bebechów to pomyslimy co dalej :cool1:

OK jutro pójdzie foto :wink4:

Opublikowano

Mam vaga 8051 i zawsze wszystko działało OK. O co tu chodzi? w 04 avf nie działa w 02 awx działa

polskie wykonanie, komputery w obu autach sie roznia...

i jak pomóc jak nie wiadomo jaki kabel / pochodzenie. BSy w 04' to i u mnie na pewnym interfejsie nie funguje. Za to te ''prymitywniejsze'' EDC15 to i EN vagcomem/active poogarniasz. W 2004, sa inne nie ktore moduy w ecu na edc15, a to ost. rzut rocznikowy tych sterownikow.

Opublikowano

:hi:

nikt nie rozgryzł tego jak przeprogramować (naprawić) zeby widział kabel jako viaken kkl USB a nie ross-tech??

Opublikowano

hmm a po co chcesz to programować? uwalił się?

Opublikowano

nie mam pojęcia. w stacjonarnym PC działało wszystko tak jak trzeba tylko znudziło mi sie noszenie kompa z domu do garażu:) wiec skobinowałem laptopa. połaczyłem kabel zaistalowałem VCDS i przez przypadek sterowniki od Ross-Techa :wallbash:

no i teraz jest lipa bo jak podłacze go do stacjonarnego kompa to widzi jako Ross-Tech :kwasny: da sie wrócić zeby spowrotem wrócił do Viaken KKL USB?

Opublikowano

u mnie własnie pokazało się tez tak i gitra, a kabel działa czy nie?

chyba ze polaczyles sie z netem przez przypadek, tak jak ja kiedys i musiałem go robic

Opublikowano

nie łaczyłem sie z netem bo w laptopie go nie mam ( chyba na szczeście:)) kabla nie sprawdzałem bo bałem sie podłączać do auta. to mówisz ze bedzie normalnie działał?? nie ma znaczenia czy widzi go jako ross-tech a nie viaken kkl USB?

Opublikowano

spróbuj na podłączonym kabelku do laptopa nie musi być podłączony do autka połączyć się jeśli wyświetli komunikat że widzi kabelek tylko nie połączył się z samochodem będzie ok jeśli zasygnalizuje błąd czeka cię naprawa tak jak na początku wątku :hi:

Opublikowano

kabel system widzi ale nie moge sie połaczyć z samochodem bo nie mam stworzonego wirtualnego portu COM i VAG-COM go nie widzi

Opublikowano

Witam

Znalazłem się w posiadaniu najprawdopodobniej uszkodzonego kabla CAN - Chiński klon VAG 106. Znalazłem procedurę naprawy, inną niż w pierwszym wątku, jednak potrzebuję do tego programatora do układów GAL. Pytanie i prośba czy jest na forum ktoś z okolic Warszawy, kto posiada taki programator i jest w stanie mi przeprogramować układ? Wsad posiadam. Prośba o kontakt na PW.

Procedura naprawy poniżej, nie jest wprost przedstawiona, ale po przeczytaniu wiadomo co trzeba zrobić:

http://garageforum.co.uk/forum/149-vag-group/16017-clone-vag106-firmware-problem.html

żeby widzieć wszystkie obrazki trzeba się zalogować.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...