MRoger Opublikowano 16 Grudnia 2008 Opublikowano 16 Grudnia 2008 no właśnie ... wymieniłem u fabiego i jest git
leszekla Opublikowano 14 Stycznia 2009 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Metoda nie zawsze pomaga. Moim zdaniem konieczna jest wymiana procesora. Podgrzewałem, ale za każdym razem na krócej wystarczało. Teraz kupiłem radio z nowym proc.
domelq Opublikowano 26 Stycznia 2009 Opublikowano 26 Stycznia 2009 No niestety, mi podgrzanie starcza na około 5 miesięcy
patula75 Opublikowano 17 Października 2009 Opublikowano 17 Października 2009 sposób z suszarką działa a mechanik chciał 200 setki z zimną krwią i nie obiecał całkowitej poprawy!!!!spoko sprawa z suszarką działa :good:
fabi_wgw Opublikowano 17 Października 2009 Opublikowano 17 Października 2009 To napisz jak długo Ci wytrzyma. Ja za 135 zł (plus koszty wysyłki) mogę obiecać całkowitą poprawę, dać gwarancję na 2 lata. Wymienię procesor na nowy, nieużywany.
welek Opublikowano 18 Października 2009 Opublikowano 18 Października 2009 pomoglo czy nie bo u mnie to samo ?
hudy007 Opublikowano 20 Października 2009 Opublikowano 20 Października 2009 A czy jest ktoś we Wrocławiu albo w Gliwicach co może mi pomóc a konkretnie to brakuje mi "wyłamaków" by radyjko wyciągnąć kto pomoże?? Wrocław?? Gliwice?? proszę bo szału dostaje z tym sterowaniem głosem
welek Opublikowano 20 Października 2009 Opublikowano 20 Października 2009 hehe ja wyciagnelem to dzieki 2 opaskom zaciskowym rozprostuj i pasuja idealnie
MRoger Opublikowano 21 Października 2009 Opublikowano 21 Października 2009 najlepsze są pilniczki do paznokci .. ale uwaga .. tam w pobliżu znajdują się jakieś elementy odpowiedzialne za podświetlanie radia i mi np padł wyświetlacz jak świdrowałem tam nie wiadomo czym
welek Opublikowano 21 Października 2009 Opublikowano 21 Października 2009 ale powiedzcie mi czy ten procek to mam podgrzewac suszarka przez 5 min czy w kuchence przy 200stopniach przez 2 h?
davidoooo Opublikowano 24 Października 2009 Opublikowano 24 Października 2009 Tak naprawdę to podgrzewanie może poprawić działanie, ale nie musi i nie na długo. U mnie na przykład po podgrzewaniu zapalarką problemu nie było tak długo jak procesor miał wysoką temperaturę, a jak już się ochłodził to wszystko wracało do ponurej normy. Problem polega na tym, że procesory które były tam wkładane były wadliwe i ich pamięć nie ulega czyszczeniu i efekt jest wiadomy. Najlepszym sposobem jest oddać sprzęt do elektronika który wymieni i odpowiednio zgra eprom do nowego procka, wtedy na pewno po problemie, koszt takiej usługi to około 100zł, więc jeśli ktoś bardzo chce mieć ori sprzęcik to nie jest to wygórowana cena.
blacktiger22 Opublikowano 25 Października 2009 Opublikowano 25 Października 2009 Ja też wyjmowałem radyjko Concerta pilniczkiem od paznokci. Raz w jeden otwór i pociągnąć a pożniej w drugi i też pociągnąć. Procesor potraktowałem płomieniem zapalniczki. Tak gdzies odległość 3 cm i 3 razy po 15 sekund. Procesor aż palił w palce i troszkę się okopcił, ale regulacja działa już tydzień. pozdrawiam
pysio4 Opublikowano 26 Października 2009 Opublikowano 26 Października 2009 Ludzie co Wy piszecie Regulacja głośności to padnięty procesor, któremu się skończył limit. Najlepiej radio oddać do profesionalisty, który wymieni procesor i radio znów gra jak nowe . Ja robiłem coś takiego, znalazłem gościa na allegro, za 135 zł wymienia procek na nowy i daje gwarancję. Wszystko ok, robi to w 1 dzień i odsyła. Radio najlepiej wyjąć pilniczkami metalowymi do paznokci, przydałyby się dwa wtedy najlepiej wyjąć. Raczej z wyświetlaczem nic się nie stanie, ja długo kombinowałem i wszystko ok. A teraz mam naprawione radio i wreszcie mogę się cieszyć jego funkcjami. Jeśli ktoś chce to na PW podam namiary do gościa.
miczel Opublikowano 26 Października 2009 Opublikowano 26 Października 2009 Jak się zacznie problem z regulacją głośności, to tylko wymiana procka. Podgrzewanie to tylko przedłużanie jego agoni. Przeszedłem to na własnej skórze po wygrzaniu w piekarniku, pochodził przez miesiąc, a potem znowu problemy. Przez lato nic mu się nie działo bo było ciepło, teraz zimno i lipa, głośność działała dopiero jak w kabinie dobrze nagrzałem. Teraz jest po wymianie procka i pięknie cyka. Skorzystałem z oferty na Allegro (wysyłka i naprawa) zamyka się w kwocie 170zł. Jestem zadowolony bo jazda z ryczącym radiem to męka. POZDRAWIAM.
irzyk Opublikowano 10 Marca 2014 Opublikowano 10 Marca 2014 A ja z Chorusa I z walniętą regulacją zmienię na Concerta I produkcji japońskiej (Matsushita / Panasonic). Podobno w tej wersji nie ma tego problemu ponieważ jest inna elektronika. Co prawda radyjko około 300zł ale jest ori i sprawne.
GOLI Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 No to skoro grzejemy kotleta to co myślicie o tym? Naprawa regulacji głośności w radiach Chorus Audi (4124072387) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
gargus8 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 tak jak Wihajster opisał 15 min roboty i działa jestem pełen podziwu ze tak szybko to ogarnołem mysle ze bd długo działac:) pozdrawiam:)
GOLI Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 W takim razie ja byłem w grupie pechowców, u mnie po grzaniu działało niecały tydzień...kolejne grzanie i znów niecały tydzień. Szukam więc czegoś innego bo nie mam ochoty pchac sobie do auta jakiegoś badziewia które mruga, błyszczy, obraca się itp... ---------- Post dopisany 11-04-2014 at 18:30 ---------- Poprzedni post napisany 09-04-2014 at 21:11 ---------- No to skoro grzejemy kotleta to co myślicie o tym? Naprawa regulacji głośności w radiach Chorus Audi (4124072387) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Jak ktoś chce sie pozbyć problemu, polecam ten moduł, zakupiłem to i zamontowałem, działa jak nowe
dliwski Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 i jak się sprawuje po kilku miesiącach? nadal wszystko ok?
Tom A4 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 zamontowałem masę tych adapterów sprawują się świetnie.
Rekomendowane odpowiedzi