Opublikowano 19 Lutego 201115 l I u mnie nowy zestaw :> Wycieranie 250 % lepsze w porównaniu z zestawem ORI [b6] - polecam ten "mod" :good: Ciężko zdjąć to stare ramię , ja jednak zastosowałem ( wykombinowałem) domowy ściągacz i poszło "jak lala"
Opublikowano 24 Marca 201115 l Ja mam pytanie lekko odmienne.. Chce wywalić wycieraczkę całkowicie, po jej odkręceniu i zdjęciu ramienia został metalowy króciec. Teraz mam pytanie jak go wymontować? Podejrzewam że muszę się do niego dostać od środa, czyli tapicerka do zdjęcia? Ale może jednak się mylę ? :gwizdanie: Może ktoś coś poradzi
Opublikowano 19 Lipca 201115 l ramie od octavi 2 polo z 2010 pasuje a cena w aso 70 zł Jestes pewny zakladales? :mysli:spryskiwacz tez i oslonka?
Opublikowano 18 Października 201114 l Jeśli chodzi o tego moda warto podzielić pracę na dwa etapy: Spryskanie nakrętki blokującej ramię wycieraczki WD-40 lub podobnie działającym środkiem. Odczekać kilka dni i zabrać się za zdjęcie ramienia. Bez problemu ramię można zdjąć.
Opublikowano 26 Października 201114 l Panowie Krótkie pytanie do tych co już zrobili wymiankę - rozważam opisanego modzika tylko jak wygląda kwestia skuteczności zbierania nowej z Q5 w odniesieniu do standardu
Opublikowano 26 Października 201114 l Bardzo skuteczna Co prawda po 5 miesiącach zaczęła mi trochę skrobać po szybie, ale umyłem pióro, obróciłem drugą stroną i działa jak nowe Także zarówno do B7 jak i B6 śmiało zakładać, tym bardziej, że cena w ASO za Q5 jest niższa niż do A4. Do ściągania wycieraczki z trzpienia warto użyć trochę siły i po odkręceniu śruby mocno poruszać prawo / lewo i góra / dół. W końcu puści i zejdzie.
Opublikowano 17 Listopada 201114 l A ja lekko przyciolem sprezynke, zarobilem ladnie koniec i jest lepszy docisk no i zostalo na cukierki
Opublikowano 18 Listopada 201114 l Też poszedłem tym tropem. Tyle, że ja zostawiłem sprężynę w spokoju a przewierciłem ramię wycieraczki (od strony mocowania, jakieś 3-4mm dalej niż mocowanie fabryczne sprężyny), otwór 3mm, w niego bolec stalowy i o bolec zachaczyłem sprężynę. Efekt bardzo dobry, roboty 30-40 minut. Pozdrawiam.
Opublikowano 21 Listopada 201114 l W naszym B6/B7 wycieraczka ma około 340 mm, w Passacie B6 280, w Caddy około 400, z Polo najbardziej by odpowiadało bo ma około 335 mm. Ma ktoś może Polo IV po lifcie i może mi odpowiedzieć jak to ściera? Wydaje mi się że ramię podejdzie P&P.
Opublikowano 21 Listopada 201114 l Panowie najpierw upewnijcie sie ze pasiek posiada sprysk tylnej szyby w wycieraczce a nie w stopie
Opublikowano 21 Listopada 201114 l Panowie najpierw upewnijcie sie ze pasiek posiada sprysk tylnej szyby w wycieraczce a nie w stopie Posiada, ale z Polo będzie moim zdaniem najlepsze.
Opublikowano 30 Grudnia 201114 l zbiera spoko, tylko wyregulować dyszę spryskiwacza z tyłu to też sztuka
Opublikowano 30 Grudnia 201114 l zbiera spoko, tylko wyregulować dyszę spryskiwacza z tyłu to też sztuka Ja kupiłem nowe i są ustawione fabrycznie
Opublikowano 30 Grudnia 201114 l też mam nową dyszę i nie była ustawiona na pewno tak jak trzeba i kilka prób należy dokonać żeby jakoś to psikało
Opublikowano 17 Lutego 201214 l ja również dzisiaj jestem po wymianie na zestawik z Q5, raczej przymusowo bo przez zalegający lód pod sprężyną ramienia, pękł plastikowy bolczyk, o który zaczepiona jest sprężyna. Z tego co zauważyłem w nowym ramieniu owy bolec jest już stalowy a nie tak jak w przypadku A4 plastikowy. Wymiana przebiegła sprawnie jednak nie obeszło się bez ściągacza. Polecam moda bo jakość wycierania jest ogromna na korzyść Q5 mimo, że 2 miesiące temu miałem wymienione pióro na ori.
Opublikowano 5 Maja 201214 l a ja mordowałem sie ze ściągnięciem starej i za cholere po odkręceniu śruby 13 stki ramie nie chciało zejść wd-40 od tygodnia tam lałem codziennie i huśtałem i nic.... aż w końcu , ramie zeszło ale samo a metalowa tulejka została na trzpieniu , potem juz tylko bosch i uciąłem tulejke i teraz moge zakupić zestaw z Q5 bo stare ramie nadaje sie do piaskownicy dla Córki hehe czyli polecacie, aha jeszcze jedno czy trzpień który wystaje z klapy pościągnięciu wycieraczki ma delikatny luz bo moim można obrócić o 0,5 cm jak to wygląda u Was, moze ktoś odchylic wycieraczke i ruszyć ja na boki jak jest wyłączona.....ciekawi mnie to bo tak naprawde powodem wymiany było to ze wycieraczka schodziła mi na klape tylną i tak naprawde chciałem ja o zęba podnieść ale wyszło jak wyszło i teraz trzeba niejako przymusowo moda wykonać ---------- Post dopisany 05-05-2012 at 21:21 ---------- Poprzedni post napisany 25-04-2012 at 19:54 ---------- potwierdzam cały zestaw 177 zł w ASO ---------- Post dopisany at 21:21 ---------- Poprzedni post napisany at 21:21 ---------- potwierdzam cały zestaw 177 zł w ASO
Opublikowano 15 Maja 201214 l Ja pir...le 3 podejścia do wycieraczki co 2-3 dni, popsikane odrdzewiaczem, WD40 i płynem hamulcowym ... efekt żaden, tylko poszarpane ramie od próby demontażu ściągaczem - chyba podłoże po nią coś metalowego i spróbuję jak nie pójdzie trzeba będzie zastosować metodę destrukcji ... a chciałem sobie mechanizm nasmarować bo zaczął sprzypiec jak 100 letnia szafa. Zestaw z Q5 zamówiony Sprawdzał ktoś zestaw ze skody Octavi ten nowszej - widziałem heckback'a i miął wycieraszkę areo ze spryskiem typu jak w naszych A4. ---------- Post dopisany at 07:57 ---------- Poprzedni post napisany at 07:57 ---------- Słuchajcie ta nowa nakładka z Q5 ma dysze w sobie już bo w ETKA nie ma śladu po osobnej dyszy jak w A4. W octavi którą oblukałem dysze właśnie miała na tej nakładce.
Opublikowano 18 Maja 201214 l nie ma, dysze kupujesz osobno, kosztuje ok 20 zł w ASO, ale możesz przełożyć starą, pasuje bez problemu, choć ja założyłem nową, jest idealnie ustawiona od razu i troszkę inaczej wyprofilowana, pryska bardzo ładnie na szybę. ja z tego moda jestem bardzo zadowolony, szybka wycierana jest idealnie, czego nie można powiedzieć o standardowej wycieraczce w B6. pokuszę się może jeszcze o zestaw AERO na przód pzdr. ---------- Post dopisany at 11:22 ---------- Poprzedni post napisany at 11:22 ---------- nie ma, dysze kupujesz osobno, kosztuje ok 20 zł w ASO, ale możesz przełożyć starą, pasuje bez problemu, choć ja założyłem nową, jest idealnie ustawiona od razu i troszkę inaczej wyprofilowana, pryska bardzo ładnie na szybę. ja z tego moda jestem bardzo zadowolony, szybka wycierana jest idealnie, czego nie można powiedzieć o standardowej wycieraczce w B6. pokuszę się może jeszcze o zestaw AERO na przód pzdr.
Opublikowano 25 Lipca 201214 l Sam jestem po wymianie wycieraczki i dodam dla potomnych.Ze względu na wieloklin na ośce przekładni (patrz zdjęcie) Nie należy "szarpać" się z ramieniem wycieraczki prawo-lewo, bo możemy sobie narobić kosztów. Polecam skorzystanie ze ściągacza do łożysk - idzie od razu Żadne WD, i tego podobne specyfiki nie są potrzebne.