Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Obudowa na podszybie i jeszcze 2 osłony w komorze silnikowej.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

akjam zapytaj proszę o numery wszystkich tych osłon na stronę angielską ,tutaj te ćmoki za diabła nic nie znajda.Jak podałem im numery osłon po stronie Euro i powiedziałem że chcę na stronę UK to myślałem że padnie ze strachu :shocked:

Opublikowano

akjam zapytaj proszę o numery wszystkich tych osłon na stronę angielską ,tutaj te ćmoki za diabła nic nie znajda.Jak podałem im numery osłon po stronie Euro i powiedziałem że chcę na stronę UK to myślałem że padnie ze strachu :shocked:

osłony na u.k powinny być takie same, przecież nie ma żadnej różnicy( oprócz tej na podszybie oczywiście)
Opublikowano

Ale jajca :polew: ,jestem już przewrażliwiony.Sam wiesz jak zamawiałem osłonę na podszybie to potrzebowałem twój numer VIN bo baran twierdził że do B7 nie idzie i nie ma możliwości zamówienia. Tak czy inaczej proszę o te numery z każdej z osłon, żebym mógł je sobie zamówić.

Opublikowano

Ale jajca :polew: ,jestem już przewrażliwiony.Sam wiesz jak zamawiałem osłonę na podszybie to potrzebowałem twój numer VIN bo baran twierdził że do B7 nie idzie i nie ma możliwości zamówienia. Tak czy inaczej proszę o te numery z każdej z osłon, żebym mógł je sobie zamówić.

jak uda Ci się je zdobyć(te dwie na boki) to daj znać, może też się skuszę :gwizdanie:
Opublikowano

A nie jest tak przypadkiem ze wersja angielska ma takie same numery tylko zaczyna sie 8E2 :mysli: :mysli: :mysli:

Tak jest w przypadku czesci elektrycznych <-- moze to samo tutaj.

Opublikowano

O wiele lepiej wygląda zabudowana komora :kox:, ale widzę że koszty są dużo mniejsze niż do B5 :wallbash:, bo do B5 osłony podchodzą od Paska Vr5, i strasznie trudno dostępne a koszt jednej nowej 212zł, w ASO :confused4:

Opublikowano

Nry osłon na poprzedniej stronie. :good:
Opublikowano

Ta po prawej to 8E0103927F tylko ta do b7 a lewa :gwizdanie:

Znalazłem tylko to i tak naprawdę to nie wiem o którą chodzi :blink: Uświadom mnie proszę i podaj numery do konkretnych osłon :)[br]Dopisany: 09 Październik 2010, 00:00_________________________________________________

A nie jest tak przypadkiem ze wersja angielska ma takie same numery tylko zaczyna sie 8E2 :mysli: :mysli: :mysli:

Tak jest w przypadku czesci elektrycznych <-- moze to samo tutaj.

Tak to chyba prawda że dla wersji z UK początkowe numery to 8E2

Opublikowano

Do B7

1.Osłona na zbiorniki sprysku i wspomag. 8E0103927F

2.Osłona na podszybie duża 8E1819447 01c -czerń satynowa Do Anglika z początkiem 8E2

3.Osłona na akumulator mała 8E1819422A 01c czerń satynowa Do Anglika z początkiem 8E2

Było to już klika razy.... :gwizdanie:

Opublikowano

Super dzięki wielkie :good:, chodziło mi głównie osłone na zbiornik spryskiwacza i płynu do wspomagania . Zobaczymy jutro jak i co ,bo pójdę zamawiać.

Opublikowano

4.Osłona przy filtrze paliwa 8E0103928C 01C Tylko nie wiem jak to będzie leżeć Akjam zamontowałeś tą osłonę jak to wygląda :mysli:

Opublikowano

4.Osłona przy filtrze paliwa 8E0103928C 01C Tylko nie wiem jak to będzie leżeć Akjam zamontowałeś tą osłonę jak to wygląda :mysli:

:no: Jeszcze jej nie odebrałem! Jutro może podjadę do ASO i jak coś to wrzucę fotkę. :good:
Opublikowano

O... o to jeszcze jedna osłona :shocked: ok. zobaczymy fotki.[br]Dopisany: 10 Październik 2010, 23:37_________________________________________________Osłony zamówione :good: .Dzięki koledzy :hi:.

Opublikowano

najlepsze jest to ze te oslony uzywane na allegro sa drozsze niz w ASO ,widzialem blende na AQ za 45+przesylka :gwizdanie:

Opublikowano

najlepsze jest to ze te oslony uzywane na allegro sa drozsze niz w ASO ,widzialem blende na AQ za 45+przesylka :gwizdanie:

wlasnie z wieloma rzeczmi tak jest wiec warto sprawdzac bo ASO czesto jest przystepne, pomijajac juz ze mamy czesc nowe sztuke ;-)

maly OT na przykladzie DV do TFSI:

http://allegro.pl/zawor-turbiny-audi-vw-1-4-2-0-tfsi-06h145710d-i1236493792.html

ta sama czesc w ASO ok 200zl minus znizka wiec ponizej 200zl nowka z ASO zazwyczaj od reki.

pozdro !

Opublikowano

:no: Jeszcze jej nie odebrałem! Jutro może podjadę do ASO i jak coś to wrzucę fotkę. :good:

Wreszcie odebrałem ostatnią osłonę i już "zamontowałem". No właśnie - trzyma się bez montażu - (przykręcanie, itp.) nie było konieczne. Otwory nie są idelanie dopasowane do nadwozia - (osłona jest z RSa) ale ogólnie leży bardzo dobrze. Można przynitować i będzie git ale póki co zostawiam tak jak jest. :good: Jednocześnie zastanawiam się i chyba powinno być coś dopasowanego do mojego nadwozia/typu silnika. Ogólnie Wygląda to zdecydowanie lepiej niż było:

2fcebad2c93cd570med.jpg

:notworthy:

Opublikowano

Ja też dzisiaj odebrałem ostatnią osłonę :notworthy:.Fajnie że wrzuciłeś fote bo myślałem że coś nie tak z tym, ale u Ciebie jest tak samo wiec jest ok.Nie wszystkie uchwyty pasują ,ale to szczegół.Ogólny widok się liczy.U mnie jest z drugiej strony ECU i ta mała obudowa nie bardzo pasowała. Musiałem wyciąć ten środkowy uchwyt z gumką bo tam idzie wiązka elektryczna i lekko podpiłowałem bok na wężyk paliwa przy filtrze paliwa.[br]Dopisany: 20 Październik 2010, 18:43_________________________________________________20 fuli za obudowe na podszybie z pokrywką na akumulator i 36 Fuli za osłone na zbiorniczek spryskiwaczy plus ta mała obok filtra paliwa.

Opublikowano

Ja też dzisiaj odebrałem ostatnią osłonę :notworthy:.Fajnie że wrzuciłeś fote bo myślałem że coś nie tak z tym, ale u Ciebie jest tak samo wiec jest ok.Nie wszystkie uchwyty pasują ,ale to szczegół.Ogólny widok się liczy.U mnie jest z drugiej strony ECU i ta mała obudowa nie bardzo pasowała. Musiałem wyciąć ten środkowy uchwyt z gumką bo tam idzie wiązka elektryczna i lekko podpiłowałem bok na wężyk paliwa przy filtrze paliwa.[br]Dopisany: 20 Październik 2010, 18:43_________________________________________________20 fuli za obudowe na podszybie z pokrywką na akumulator i 36 Fuli za osłone na zbiorniczek spryskiwaczy plus ta mała obok filtra paliwa.

:good:

Opublikowano

Chciałbym podpytać Was o osłony przy dukcie powietrza i na zbiornik od sprysków...

Jeśli chodzi o mniejszą przy dukcie powietrza - znalazłem 3 wersje:

8E0 103 928 B (dla silników 3.0 ASN, BBJ i AVK) -> 72zł

8E0 103 928 C (dla silnika 2.0 ALT) -> 72zł

8E0 103 928 G (dla silnika 4.2 BBK czyli S4) -> 116zł

Z tego co napisaliście wynika, że model C pasuje zarówno do 1.9TDI jak i 2.0TDI więc tutaj sprawa jest jasna (chociaż ciekawi mnie czym się różni C od pozostałych).

Natomiast w przypadku osłony na zbiornik spryskiwaczy...

8E0 103 927 C (dla silników 3.0 ASN, BBJ i AVK) -> 76zł

8E0 103 927 D (dla silnika 4.2 BBK czyli S4, do listopada 2003) -> 76zł

8E0 103 927 E (dla silnika 4.2 BBK czyli S4, od grudnia 2003) -> 72zł

8E0 103 927 F (dla silnika 4.2 BNS czyli RS4) -> 97zł

W 2.0TDI zakładaliście osłonę F – pasowała bez większych problemów. Z kolei kolega sikszak w 1.9TDI założył C i tam niestety trzeba było się troszkę pomęczyć z prawidłowym zamocowaniem. Pytanie czy ktoś próbował montażu osłony D, E lub F w 1.9TDI? Może któraś z nich podejdzie bez większego dłubania? :mysli:

Opublikowano

Bart-S wszystkie te osłony mają takie samo mocowanie w 3 punktach ( jeden na zbiorniczku wyrównawczym, jeden przy mocowaniu zbiorniczka spryskiwaczy i jeden na pasie przednim) oczywiście wystarczy zamontować tylko jedno mocowanie przy zbiorniczku spryskiwaczy bo cała osłona oprze się na wężach i na innych elementach ale sam zobaczysz że troszkę odstaje przy pasie przednim. Osłony na zbiorniczek spryskiwaczy różnią się przede wszystkim wielkością. Ten mój czyli C zasłania najwięcej, ale trzeba z boku wyciąć dziurę na węża od chłodnicy (1 min jak się ma otwornicę do płyt kartonowch) Inne numerki jak u chłopaków wyżej są krótsze znaczy węższe i nie dochodzą tak do osłony silnika, a któryś z tych numerów ma też wycięty otwór na wskaźnik poziomu oleju (chyba numery z końcówką Di E) Mam taką osłonę w garażu i wygląda tak:

6cbe52700ef8a288m.jpg