jezuwrc Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 He i co panowie która ta osłona???? od b6 jest tańsza o 20zł :gwizdanie:Ale nie wiem czy będzie pasować...Kto ma taką założoną???
Mach Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Witajcie, ja również zdecydowałem się na mod podszybia w związku z tym mogę przekazać aktualne informację co do ceny. Osłony zakupiłem w ASO Zasada w Wawie. Osłona podszybia (nr na fotce) - cena 69,59zl brutto (bez rabatu): Klapka na akku (nr na fotce) - cena 28,52zl bruto (bez rabatu): Jedno zdjęcie zapożyczyłem od Kolegi Tygrys'a - zaznaczyłem osłonę filtra kabinowego którą oczywiście trzeba zdemontować przed założeniem pełnego podszybia (ta osłona na filtr kabinowe mała nie będzie już potrzebna): Tak wygląda finalnie - niektórzy piszą ze lewa strona (kierowcy) nie pasuje do obudowy ECU, w moim konkretnie przypadku (BWE, rocznik 2006, rynek EU dokładnie PL) nie było żadnych problemów, pasuje idealnie do puszki: Może komuś się przyda aktualne info. Mod na prawdę po taniości a wygląda fajnie, poza tym przekonali mnie koledzy którzy piszą że jesienią nie trzeba będzie wyciągać gnijących liści z podszybia pozdrawiam !
Koczis Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Witam, powiedz czy mieli te elementy na miejscu, czy trzeba było czekać? Chyba i ja przed zimą zafunduję sobie takiego minimoda
jezuwrc Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Były dostępne z dnia na dzień Tak a propo wyjaśniło się jeśli chodzi o osłonę na zbiorniczki sprysku i wpom. do b7 pasuje tylko z koń F !! Na tą czekałem tydzień..Ale pasuje... :>
Skrzynia23 Opublikowano 16 Września 2010 Opublikowano 16 Września 2010 Witam!! podepne sie do tematu mozecie mi powiedziec czym sie roznia te nakladki: 8E1 819 447 A01C ; 8E1 819 447 01C ktora bedzie dobra do mojej A4 2004?? a pokrywka na aku ma taki nr: 8E1 819 422 A01C bedzie dobra?
jezuwrc Opublikowano 16 Września 2010 Opublikowano 16 Września 2010 Witam!! podepne sie do tematu mozecie mi powiedziec czym sie roznia te nakladki: 8E1 819 447 A01C ; 8E1 819 447 01C ktora bedzie dobra do mojej A4 2004?? a pokrywka na aku ma taki nr: 8E1 819 422 A01C bedzie dobra? Witam ta nakładka 8E1 819 447 A01C to jest ta mała nakładka na filtr kabinowy która nie będzie Ci potrzebna jak kupisz tą dużą 8E1 819 447 01C a nr nakładki na aku się zgadza
ALBINEK Opublikowano 16 Września 2010 Opublikowano 16 Września 2010 Koledzy po przeczytaniu wątku rozumiem że te osłony tj. na podszybie i akumulator do B7 należy zamawiać od B6 czy tak ?. Ja mam wersje angielską więc numery tych części pewnie będą inne do mnie.
jezuwrc Opublikowano 16 Września 2010 Opublikowano 16 Września 2010 Jak najbardziej lecz chyba tylko z indeksem na początku 8E2
ALBINEK Opublikowano 22 Września 2010 Opublikowano 22 Września 2010 Odebrałem dzisiaj osłony na podszybie.Jedna duża na podszybie i jedna mała na akumulator.Z jednej strony jest jednak nie pełna zostaje otwarte miejsce nad osłoną ECU.Czy tak ma być . Na tych zdjęciach u kolegi wyżej widać jakby miał dodatkową osłoną na ECU.Jeżeli to jest oryginalna osłona to u mnie to tak ładnie nie wygląda.Może dlatego że mój to TDI a ten na fotkach to Benzynka.
RS Opublikowano 22 Września 2010 Autor Opublikowano 22 Września 2010 No bo wszystko zalezy od obudowy ECU. Niestety dorezanie obudowy to juz wiekszy koszt i tym samym nieoplacalne. Ja tez tak mam. To i tak lepiej wyglada jak przed tym.
ALBINEK Opublikowano 23 Września 2010 Opublikowano 23 Września 2010 To prawda . Próbuje dociąć coś z tej obudowy co mi została . Do wiadomości dla Emigrantów w UK. podam numery tych obudów A8E2 819 447 01 C koszt 12.33 mała pokrywa na akumulator nr. A8E2 819 422 A0 1C koszt 5.05 funa.
akjam Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 mocowane taka sruba (tez do kupienia w ASO): Chciałem telefonicznie zamówić/domówić tą śrubę do kompletu bo zapomniałem to zrobić jak byłem osobiście w ASO ale z gościem w ASO się nie dogadam! On nie widzi żadnej śruby itd... Możecie mi powiedzieć czy ta śruba jest konieczna? Jeśli tak to może ktoś ma nr tej ferelnej śrubeczki?
jezuwrc Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 Zwykła śruba m6x45 na klucz 10 a ma nr N0103459 Do tego jest jeszcze tulejka,podkładka,wkładka dystansowa i coś jeszcze Mam numery jak coś...Ale najważniejsza jest ta gumka (wkładka dystansowa) 078129734A w którą wsuwa się ta osłona Najlepsze byłoby z oryginału resztę to śrubka m6 i kilka podkładek dasz sobie rade...
akjam Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 Zwykła śruba m6x45 na klucz 10 a ma nr N0103459 Do tego jest jeszcze tulejka,podkładka,wkładka dystansowa i coś jeszcze Myślałem, że to jakaś "special śrubeczka. Ale jak tak wygląda sprawa to można olać ASO... Ty to zamawiałeś? Czy instalowałeś na innej/zastępczej śrubie?
sikszak Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_montaz_oslon_komory_silnika-t115048.0.html polecam ten wątek tam podałem wszystkie numery części potrzebnych do mocowania tych plastików
jezuwrc Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 obejrzyj dokładnie wątek sikszak-a i zadecydujesz ja tylko zamówiłem tylko tą wkładkę dystansową "gumkę" reszta nie
akjam Opublikowano 29 Września 2010 Opublikowano 29 Września 2010 No bo wszystko zalezy od obudowy ECU. Niestety dorezanie obudowy to juz wiekszy koszt i tym samym nieoplacalne. Ja tez tak mam. To i tak lepiej wyglada jak przed tym. Jestem już po montażu ale tak jak w Twoim przypadku obudowa ECU mi nie leży. Tutaj u kolegi wygląda to idealnie. Tak wygląda finalnie - niektórzy piszą ze lewa strona (kierowcy) nie pasuje do obudowy ECU, w moim konkretnie przypadku (BWE, rocznik 2006, rynek EU dokładnie PL) nie było żadnych problemów, pasuje idealnie do puszki: Czy ktoś wie co znajdować się przy inncy oznaczeniach silnikach w tamtym miejscu aby to wyglądało tak jak u kolegi wyżej? Tygrys piszesz coś, że to większy koszt... Jak to niby miało by wyglądać? jezuwrc ty masz BLB i jak u Ciebie z osłoną ECU?
ALBINEK Opublikowano 29 Września 2010 Opublikowano 29 Września 2010 W BLB po założeniu pełnej osłony obudowa ECU jest odsłonięta, ja sobie dorezałem kawałek na ECU z małej osłony po filtrze pyłkowym.
akjam Opublikowano 29 Września 2010 Opublikowano 29 Września 2010 W BLB po założeniu pełnej osłony obudowa ECU jest odsłonięta, ja sobie dorezałem kawałek na ECU z małej osłony po filtrze pyłkowym. Może też coś wyrezam? Możesz wrzucić fotkę jak Tobie to wyszło?
Rekomendowane odpowiedzi