LortG Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Osobiście miałem straszne wyrzuty sumienia malując standartowe zaciski Hammeraitem za 19,80zł w dodatku na czerwono, aleeeeeee.... już mnie to nie boli , a chodzi jedynie o to by było je nieco widać ...moim zdaniem lepsze takie festynowe niż pordzewiałe...to dopiero wygląda
grubasek21 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 ja u siebie pomalowalem najpierw podkładem a pozniej hammeritem i jest rewelacyjnie ..
kileeer Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Osobiście miałem straszne wyrzuty sumienia malując standartowe zaciski Hammeraitem za 19,80zł w dodatku na czerwono, aleeeeeee.... już mnie to nie boli , a chodzi jedynie o to by było je nieco widać ...moim zdaniem lepsze takie festynowe niż pordzewiałe...to dopiero wygląda rudego łatwiej wyczyścić i doprowadzić do porządku....
frugodh Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 ja zaciski wyczysciłem szczotą druciana, później malowanie hammeritem beż żadnych podkładów- w końcu to farba antykorozyjna. Cały sezon malowanie wytrzymało i nic się absolutnie nie dzieje, żadnych odprysków itd. Zalety takie że hammerite jest tańszy niż farby dedykowane do zacisków, większy wybór kolorów i spokojnie radzi sobie z wysokimi temperaturami
A4_Dominik_WAW Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Ja też pomalowałem hammeritem czarny połysk narazie sam tył bo długo wysychał i wygląda to b. dobrze.
frugodh Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 co dp schnięcia to faktycznie schnie dość długo
Loonneey Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Panowie ponieważ jestem laikiem a niedawno co zakupilem felgi aluminiowe to chciałem zapytac czy zeby pomalować zaciski to trzeba je zdemontowac czy wystarczy zdjąć felgi
Armi Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Panowie ponieważ jestem laikiem a niedawno co zakupilem felgi aluminiowe to chciałem zapytac czy zeby pomalować zaciski to trzeba je zdemontowac czy wystarczy zdjąć felgi Jak zdejmiesz felgę to sam się przekonasz czy trzeba je demontować Trzeba trzeba
kileeer Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 nie wyczyścisz dokładnie zacisków jak ich nie ściągniesz. Ale widziałem też malowane bez demontażu, więc da radę ale z jakim efektem...?
paput Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Panowie ponieważ jestem laikiem a niedawno co zakupilem felgi aluminiowe to chciałem zapytac czy zeby pomalować zaciski to trzeba je zdemontowac czy wystarczy zdjąć felgi i tak i tak mozna, lepiej wyglądają jak zdejmiesz i pomalujesz każdy element osobno, ale sporo przy tym pracy
Dev Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Panowie ponieważ jestem laikiem a niedawno co zakupilem felgi aluminiowe to chciałem zapytac czy zeby pomalować zaciski to trzeba je zdemontowac czy wystarczy zdjąć felgi i tak i tak mozna, lepiej wyglądają jak zdejmiesz i pomalujesz każdy element osobno, ale sporo przy tym pracy trzeba cały zacisk rozebrac potem poskładac a pomiedzy jednym i drugim wyczyscic i pomalowac najlepiej wyppiaskowac i dac do malowania piecowego
paput Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Panowie ponieważ jestem laikiem a niedawno co zakupilem felgi aluminiowe to chciałem zapytac czy zeby pomalować zaciski to trzeba je zdemontowac czy wystarczy zdjąć felgi i tak i tak mozna, lepiej wyglądają jak zdejmiesz i pomalujesz każdy element osobno, ale sporo przy tym pracy trzeba cały zacisk rozebrac potem poskładac a pomiedzy jednym i drugim wyczyscic i pomalowac najlepiej wyppiaskowac i dac do malowania piecowego bez przesady z tym malowaniem proszkowym jak ktoś kaski nie ma to budżetowo można zacisk odświeżyć i nie koniecznie trzeba go rozbierać, jak kolega nie potrafi to może go z zewnątrz tylko maznąć
Dev Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 za 100zl nie warto sobie d...y zawracac
paput Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 za 100zl nie warto sobie d...y zawracac może i tak ale ma uziemiony samochód wtedy
olovski Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 za 100zl nie warto sobie d...y zawracac popieram gdybym wczesniej wiedzial oddalbym koledze Devastation, ale dzieki jego pomocy telefonicznej fachowej porady oraz kliku istotnych elementow naprawczych dalem rade jak ktos ma czas to moze sie bawic ja kupilem cale drugie zaciski 312mm wiec nie mialem presji czasu w innym wypadku daje Devastation-owi do robienia moje malowalem sprayem do zaciskow kolor czerwony wyszlo w pyte nie tak jak piecowo ale zawsze cos moze wkrotce bede mial klika zestawow pod tarcze 312mm, do B5 to sie znow bede bawil ale tak jak pisze trzeba miec duzo czasu cierpliwosci i dobrego pomocnika -Devastation- thanks
Dev Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 nie ma za co, zawsze do usług :pali: :pali: sorry za OT, ale nie bede zakładał nowego tematu na jaki kolor pomalowac piecówą pokrywe zaworów i kolektor ssący ????? macie jakieś propozycje ????
olovski Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 albo pod kolor auta, albo heh czarny/srebrny
olovski Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 nom to pasuje granat trzaby jakie VT zrobic i zobaczyc jak by to wygladalo
Rekomendowane odpowiedzi