FUTURUM Opublikowano 23 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Przestroga Na allegro pojawiła się nieuczciwa konkurencja z okolic Warszawy, która nie podaje swoich pełnych danych kontaktowych(brak odbioru osobistego). Posiadają podrobioną pieczątkę na firmę z Poznania.Sprawa wyszła na jaw jak został sprzedany moduł olejowy, w którym pokruszyły się wszystkie koła zębate.Po interwencji właściciela i postraszeniu, że zgłasza sprawę na policję oddali pieniądze. Ciekawe ile osób(mechaników) posiada sfałszowane dokumenty.Proszę sprawdzać to przed zakupem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz9323 Opublikowano 6 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 W dniu 23.01.2019 o 09:53, kbois6969 napisał: Witam, czy znacie kogoś godnego polecenia ze Śląska (najlepiej Bielsko-Biała lub okolice), kto ogarnąłby temat wymiany wałków wyrównoważających z silnika 2.0 TDI w moim Audi A4 B7? Czy warto się jeszcze pchać w taką kosztowną wymianę w jakby nie było 14 letnim samochodzie? Czy lepiej ogarnąć wymianę samego imbusa? Cześć, a pytałeś może w BB Cars? sporo rzeczy panowie tam ogarniają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FUTURUM Opublikowano 11 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Tak troszkę dla śmiechu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelkiwi Opublikowano 7 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 Nie ma śmiechu miałem takie przypadki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FUTURUM Opublikowano 8 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Pierwszy właściciel w kraju -miły pan 74 wiosenek nabite, auto z 2006r, 160000 km.. VID_20190508_144546.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelkiwi Opublikowano 8 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Co potwierdza że jazda z zamulaniem, non stop na jak najmniejszych obrotach no bo eco-driving niszczy nie tylko dwumasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FUTURUM Opublikowano 9 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Samochód firmowy,krótkie odcinki,odpalany i gaszony po ok.20 razy dziennie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiw Opublikowano 21 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 Witam. Jestem następnym zadowolonym posiadaczem 2.0 tdi BLB z pompą od 1.9. Części zamówiłem w aso ( łańcuch, napinacz, zębatka, śruby, smok, oring smoka, uspokajacz oleju, itd...), koszt 560zł. Polecam kupić smok o nr 03G115251 z silnika BKE/BRB, u mnie pasował bez żadnych przeróbek. Niestety nowa pompa w aso w Radomiu kosztowała 990zl, także postanowiłem kupić nowy zamiennik z firmy ENGINETEAM ( koszt 260zl ). Po przekładce pompy silnik zaczął ciszej pracować, czuć że lżej wkręca się na obroty, no i co najważniejsze nie muszę się martwić o zabierak czy napęd. Powodem przekładki pompy był napęd, który to z niewiedzy w grudniu ubiegłego roku wymieniłem na nowy zamiennik i po 10 000 km po prostu sie rozsypał. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozyrys X Opublikowano 19 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Witam Wszystkich. Sugerując się wpisami jaro4444 jak i innych kolegów z forum. Wymianę pompy oleju w swoim 2,0 16V 170KM silnik o kodzie BRD, na pompę oleju z 1,9 mam już za sobą. Koszt zestawu to 650zł. 2 dni w garażu i auto śmiga aż miło. Ciśnienie ok oraz kultura pracy motoru bez zastrzeżeń. Wszystko pasuje nic nie trzeba przerabiać poza zaślepieniem otworu smarującego starą pompę oleju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FUTURUM Opublikowano 26 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 Jeśli wykastrowany moduł chcesz wywalić pisz na priv.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miczas77 Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Witam posiadam a4 b7 2.0 blb ma 300 tys najechane i jak narazie ok dopiero kupiłem jakie sa objawy jak by sie zaczynala pompa oleju swirowac i jej osprzet naped l. Iczy moze 300 tys tomoze niemiec naprawial czy tyle moze przejechac ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H4mm3R Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Godzinę temu, Miczas77 napisał: Witam posiadam a4 b7 2.0 blb ma 300 tys najechane i jak narazie ok dopiero kupiłem jakie sa objawy jak by sie zaczynala pompa oleju swirowac i jej osprzet naped l. Iczy moze 300 tys tomoze niemiec naprawial czy tyle moze przejechac ? Jedyny objaw to czerwona kontrolka oleju na FIS i szykuj się na remont silnika. A może rozrząd też wymienił? Micha w dół jak chcesz spać spokojnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FUTURUM Opublikowano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 W dniu 3.01.2020 o 14:05, Miczas77 napisał: Witam posiadam a4 b7 2.0 blb ma 300 tys najechane i jak narazie ok dopiero kupiłem jakie sa objawy jak by sie zaczynala pompa oleju swirowac i jej osprzet naped l. Iczy moze 300 tys tomoze niemiec naprawial czy tyle moze przejechac ? Przy BLB możesz słyszeć metaliczne dźwięki od wyciągniętego łańcucha oraz uszkodzonego napinacza..Zabierak tzw. imbus plus gniazdo może być w dobrym stanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mechanikkosmita Opublikowano 17 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Przeprowadziłem 10 przeszczepów całkiem innej pompy olejowej prostej jak budowa cepa i nie było ani jeszcze jednej reklamacji - wyrzucasz cały zespól napędowy wraz z wałkami - ściągasz zębatkę z wału korbowego - ściągasz ślizg -zakładasz nową zębatkę 06A105209B -zakładasz nowy ślizg 038115130 -zakładasz nową pompę 03G115105 -zakładasz łańcuch 038115230A -zaślepiasz kanał olejowy -zakładasz nowy smog olejowy 038115251B + N0282222 uszczelka -zakładasz osłonę fali 06B103623L -śruby N90704007 i koniec 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FUTURUM Opublikowano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 i 2.5 tyś zł jak pisałeś w innym poście-ogromna suma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cTRL Opublikowano 23 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Cześć Panowie. Jest tu może ktoś z okolic Radomia I poleci jakiegoś mechanika który dobrze ogarnie ten temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrsob1 Opublikowano 31 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 W dniu 21.01.2020 o 12:02, FUTURUM napisał: i 2.5 tyś zł jak pisałeś w innym poście-ogromna suma Cały komplet z wyjątkiem zębatki na wał i korka do zaślepienia magistrali olejowej może być używany , co zdecydowanie koszty obniży.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FUTURUM Opublikowano 17 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Najgorsze w tym wszystkim jest to, że osoba która posiada problem z 2.0 tdi czy to napęd łańcuchowy czy na kołach zębatych i wywala całą kasetę wałków i przechodzi na pompkę od 1.9 tdi nie dostaje żadnej gwarancji na piśmie...Duża ilość użytkowników sprzedaje swoje samochody bojąc sie że coś się stanie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 16 minut temu, FUTURUM napisał: Najgorsze w tym wszystkim jest to, że osoba która posiada problem z 2.0 tdi czy to napęd łańcuchowy czy na kołach zębatych i wywala całą kasetę wałków i przechodzi na pompkę od 1.9 tdi nie dostaje żadnej gwarancji na piśmie...Duża ilość użytkowników sprzedaje swoje samochody bojąc sie że coś się stanie.. Nie mogę się wypowiedzieć za innych użytkowników ale ja nie sprzedałem samochodu, jeżdżę nim już 11 lat, "kastrację" przeszedłem rok lub dwa po zakupie gdy po dołączeniu do forum dowiedziałem się o problemie i od tamtego czasu jeżdżę ze spokojną głową, w zasadzie to zapomniałem o problemie zupełnie, zrobiłem po "modyfikacji" ponad 200 tyś. km. Jak dobrze ogarnięte to nie ma się co bać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrsob1 Opublikowano 17 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 (edytowane) 4 godziny temu, FUTURUM napisał: Najgorsze w tym wszystkim jest to, że osoba która posiada problem z 2.0 tdi czy to napęd łańcuchowy czy na kołach zębatych i wywala całą kasetę wałków i przechodzi na pompkę od 1.9 tdi nie dostaje żadnej gwarancji na piśmie...Duża ilość użytkowników sprzedaje swoje samochody bojąc sie że coś się stanie.. Najgorsze w tym wszystkim jest to , że Wy jako wykonujący remonty tego badziewia macie wyraźny interes w tym by swoje zachwalać a wszystkie inne krytykować Czytając Wasze odpowiedzi w tym temacie wali po oczach brak obiektywnego podejścia do tematu.... Edytowane 17 Listopada 2020 przez piotrsob1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi