Opublikowano 12 Lutego 20188 l 6 godzin temu, MaTeo85 napisał: Kolego wysil trochę swoje szare komórki. Całe info masz w pierwszym poście. 2 minuty czytania i sam sobie odpowiesz na pytanie. czyli modul CC bedzie oki?
Opublikowano 15 Lutego 20188 l Witam! Opisze moj problem.. Mialem w mojej B7 modul z oznaczeniem BP, ktoregos dnia przestalo mi dzialac zamykanie i otwieranie z pilota,pojechalem z tym do elektromechanika i on stwierdzil ze pilot wysiadl bo nie idzie go zakodowac(zapasowego przy sobie akurat nie mialem). Po jakims czasie pojechalem znowu i okazalo sie ze obu pilotow nie idzie zakodowac Mechanik prubowal swoj tzw. testowy od Audi TT i tez sie nie udalo Wiec stwierdzil ze to modul do wymiany kupilem uzywany sprawny CC, przelozylem i lipa, pilota nie idzie zakodowac! Na CC bylo kodowanie 07008 wiec zmienilem na takie jak w moim BP bylo czyli 07024- nie pomoglo Pytanie co mam robic,gdzie szukac rozwiazania?? dodam ze mam VCDS W PL jezyku i kabel HEX+CAN
Opublikowano 15 Lutego 20188 l To co Ty zrobiłeś to przekodowałeś MK pod funkcje jakie miałeś na starym module i nie ma nic wspólnego z pilotami .Adaptacja kluczyków to jest następna operacja jaką musisz wykonać niżej podaje link do filmiku jak to zrobić https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=10&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjV0Onbh6jZAhWCZ1AKHZUYCbgQtwIIogEwCQ&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DT_c9ZqVvvg4&usg=AOvVaw3xcZtab0IEOol_ZO8gWqo3
Opublikowano 18 Lutego 20188 l w bloku pomiarowym nie ma sygnalu ani z jednego ani z drugiego pilota. Nie wiem co dalej... Pomoze ktos ?
Opublikowano 18 Lutego 20188 l http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Audi_A4_(8E)_Comfort_System#Special_Procedures tu wszystko masz dokładnie opisane co i jak. Jak zmieniłeś MK to musisz na nowo dopasować piloty do modułu, robisz to w adaptacjach [10] w kanale 21. na stronce masz dokładny opis i filmik. Jak nie będzie działać to może czas wymienić baterie w pilocie? aha przed dodaniem pilotów od nowa warto najpierw usunąć wszystkie dopasowane piloty w adaptacjach [10] w kanale 000. Edytowane 18 Lutego 20188 l przez MaTeo85
Opublikowano 6 Marca 20188 l Witam, Alarm oraz szyberdach trochę u mnie świruje (szyber sam się otwiera i zamyka, alarm wyje bez powodu) i diagnozą jest walnięty MK. Po wizualnym sprawdzeniu mam model MK 8E0 959 433 BC W dniu 17.04.2010 o 16:12, Bart-S napisał: Centralny zamek (wersja II* – od lipca 2002, od VIN 8E*3*100001)[..]8E0 959 433 BC - fabryczny alarm, 433MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu. [..] Na allegro jest bardzo dużo sztuk o tym symbolu, jednak duża część sprzedawców uwzględnia informacje takie jak: silnik, avant/sedan, rodzaj skrzyni itp. Czy to ma znaczenie przy wymianie? Czy jeżeli zgadza się sam symbol to moduł na pewno będzie kompatybilny ze wszystkimi obecnymi funkcjami? Pozdrawiam, Lukasz
Opublikowano 6 Marca 20188 l Ma się zgadzać numer nic więcej kodujesz go swoim starym kodem, plus adaptacja kluczyków i to wszystko
Opublikowano 22 Marca 20188 l witam, W mojej A4 (b7 z 2006r) przestało działać sterowanie z pilotów. Około 3 lata temu przestało działać otwieranie zamykanie z pierwszego pilota. Nie dochodziłem specjalnie dlaczego i po prostu chwyciłem drugi pilot. Dwa tygodnie temu przestał działać drugi pilot. Wymieniłem w obu pilotach baterie, próbowałem adaptacji ze stacyjki, drzwi kierowcy, VCDS (vag-com) i bez sukcesu. Przy próbie adaptacji przez VCDS nie rozpoznaje mi pilotów. Byłem u człowieka co zajmuje się kodowainiem kluczyków, próbował zakodować moje bez sukcesu. Próbował również inne kluczyki z innej A4 B7 i moduł komfortu również ich nie wykrył. Dziś byłem w Serwisie zajmującym się autami grupy VAG i chłopaki również polegli. Próbowali powyższe + próbowali zakodować moje kluczyki do innego auta i również nie działało. Suma, sumarum...nie wiadomo czy padł moduł komfortu czy też kluczyki. Model modułu komfortu: 8E0 959 433 CJ Moduł nie zwraca zadnych błędów. Ktoś wie co jeszcze mogę zrobić/sprawdzić? Czy znacie może kogoś w okolicy Warszawy kto by pomógł ogarnąć temat? (jeżeli temat nie pasuje do wątku to proszę o przeniesienie go w stosowne miejsce)
Opublikowano 25 Marca 20188 l Witam. Czytałem co nie co na temat modułów komfortu zawartych w tym temacie, niestety nie mogę jednoznacznie stwierdzić, który moduł komfortu mógłby być alternatywą dla mojego. Posiadam moduł komfortu z oznaczeniem AR, a więc jest to wariant II. Moduł AR pracuje na częstotliwości 433Mhz, a więc potencjalne zamienniki mojego modułu to: AS, AT, BA, BC, BD. Zastanawia mnie tylko jedna kwestia odnośnie doboru, gdzie w przykładzie doboru zamiennika, główny autor wątku napisał, że dla podobnego modułu (AQ z wariantu I) można dobrać moduły: Cytuj ...wszystkie poza tymi, które w opisie mają podane iż obsługują tylko elektryczne szyby z tyłu... To znaczy, że w modułach musi być napisane "tylko obsługa elektrycznych szyb"? Nie wiem czy zrozumiale to napisałem, więc poprę to przykładem: moduł AS ma w opisie " 433MHz, elektryczne szyby z tyłu" - to znaczy, że nie może być on zamiennikiem dla mojego modułu AR? Czy może być, bo nie miał w opisie, że obsługuje tylko elektryczne szyby? No, bo w zasadzie zastanawiam się czy jest to możliwość wyłączenia pewnych funkcjonalności z modułu? Czy nie ma możliwości zastosowania modułu, który nie ma w opisie możliwości obsługi korb z tyłu (bo u siebie w aucie mam z tyłu właśnie korby). Jeśli moduły z obsługą szyb elektrycznych z tyłu odpadają to z długiej listy potencjalnych zamienników zostaje mi tylko do wyboru: BA i BD. Czy mam rację?
Opublikowano 27 Marca 20188 l Mam u siebie moduł o końcówce AR montuje z tylu elektryczne szyby plus pakiet światło w boczkach, w przyszłości może I pod fotelami. Z tego co wyczytałem do samych szyb teoretycznie starczy ten który mam, ale jak to jest z tym pakietem światło jest konieczność zmiany na BC ewentualnie BD?Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 28 Marca 20188 l 11 godzin temu, Vagman napisał: Mam u siebie moduł o końcówce AR montuje z tylu elektryczne szyby plus pakiet światło w boczkach, w przyszłości może I pod fotelami. Z tego co wyczytałem do samych szyb teoretycznie starczy ten który mam, ale jak to jest z tym pakietem światło jest konieczność zmiany na BC ewentualnie BD? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Zgodnie z opisem funkcjonalności.
Opublikowano 7 Kwietnia 20188 l Witam, mam pytanie, jeśli mogę tu:) Mam moduł 8E0 959 433 T, i mam problem, nie przyjmuje mi części kodów, w tym, zamykania i otwierania szyb z pilota, poza tym chciałem zmienić kodowanie oświetlenia, o nie mogłem włączyć halogenów bez świateł....zmieniłem kodowanie na końcówkę 4 i teraz świeci cały czas(tak powinno przy 2!!)....ten moduł straszy, czy to norma? Poza tym włączyłem blokowanie zamków przy 15 km/h i ok, działa, ale po wyjęciu kluczyka ze stacyjki powinny się odblokować, a tu echo... Edytowane 10 Kwietnia 20188 l przez Amigo33 uzupełnienie
Opublikowano 8 Kwietnia 20188 l W dniu 17.04.2010 o 16:12, Bart-S napisał: 8E0 959 433 AS - 433MHz, elektryczne szyby z tyłu. Czy ten moduł jest wersją HIGH? Czy obsłuży on składanie lusterek czy muszę wymienić na inny : - 8E0 959 433 AT - 8E0 959 433 BA ?
Opublikowano 16 Kwietnia 20188 l Witam. Zabieram się do szyb a4 b7 nie działają przód i tył z forum poczytałem, że powodem może być moduł komfortu Vag poczytał nr 8E0 959 433 CH Soft. Coding 08062 komponent Komfortgerat T3B 4035. Błędu nie pokazało. Podpowiedzą koledzy gdzie i co szukać, żeby szybki mi działały ciepełko się robi i wietrzyć trzeba
Opublikowano 16 Kwietnia 20188 l Ale otwierasz szyby panelem od kierowcy czy oddzielnym wyłącznikiem w boczkach? Czy nagle Ci się stało?
Opublikowano 16 Kwietnia 20188 l Żaden przycisk nie działa z taka usterką przybyło do mnie. Chyba ,że podepnę podobny moduł i sprubuje czy działać będą, pewnie prościej niż demontować tapicerkę
Opublikowano 16 Kwietnia 20188 l 7 godzin temu, OZI500 napisał: Żaden przycisk nie działa z taka usterką przybyło do mnie. Chyba ,że podepnę podobny moduł i sprubuje czy działać będą, pewnie prościej niż demontować tapicerkę a na dobry początek bezpieczniki sprawdziłeś?
Opublikowano 16 Kwietnia 20188 l bezpieczniki są oki coś grubszego powalone Szybki naprawione wczoraj 17,04, Powalony był moduł komfortu, piloty zaprogramowane do modułu. Soft. Coding wpisany taki jaki był. Czas 2 godziny roboty, koszt 77 zł używka z przesyłka plus własny wkład. Nie wiem czy wszystko ogarnięte Edytowane 18 Kwietnia 20188 l przez OZI500