Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Lista modułów komfortu 46 w Audi A4 B6 i B7 z opisem funkcji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A czy mając korby z tyłu z powodu komfortu mogę mieć problemy z modułami w drzwiach? Są jakoś bezpośrednio ze sobą związane? 

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Wyświetleń 782,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Tak tam są zamki elektrycznie sterowane. Jak nie ma komunikacji z nimi to są błędy. Oświetlenie jest także sterowane przez mikrostyk znajdujący się w zamku. 

Opublikowano

Zastanawiam się czy przez zalanie komfortu mogły się uszkodzić elektronicznie moduły w drzwiach, stąd pytanie czy są one bezpośrednio spięte z komfortem i czy jest tam co się uszkodzić w zamku poza stykami. 

Opublikowano

Raczej nie. Tam jest zwykły kontakt. Otwarte lub zamknięte. Jak przełącznik i silniczek do zamka. 

Opublikowano

Dzięki wielkie za info. Czyli komfort szmelc... A wygląda w środku bardzo ładnie, chociaż fakt że jak go wyciągałem to była na nim woda. Spróbuję przelutować styki może gdzieś jest zimny lut. Widać gdzie nie gdzie przyczerniale luty. 

IMG_20201111_213248.jpg

IMG_20201111_213236.jpg

Opublikowano

Wgl. to dziwne rzeczy się dzieją z tego co widze. Bo jak podpięty jest moduł to niby jakieś przekaźniki w nim działają po naciśnięciu przycisku od klapy z tyłu, lampka w podsufitce przestaje świecić. A co najciekawsze jak otwieram drzwi na zapłonie z tyłu to gasnie mi kontrolka od ręcznego.... Magia po prostu ?

Opublikowano

Nie dziaduj a wymień ten moduł..

Opublikowano
4 godziny temu, heiser092 napisał:

Wgl. to dziwne rzeczy się dzieją z tego co widze. Bo jak podpięty jest moduł to niby jakieś przekaźniki w nim działają po naciśnięciu przycisku od klapy z tyłu, lampka w podsufitce przestaje świecić. A co najciekawsze jak otwieram drzwi na zapłonie z tyłu to gasnie mi kontrolka od ręcznego.... Magia po prostu ?

Magia go woda pod układami siedzi i powoduje anomalie w działaniu modułu. Przepłukaj moduł IPĄ to może  uda się uratować go jeszcze.

Opublikowano
Teraz, pila24 napisał:

Magia to woda która pod układami siedzi,i powoduje anomalie w działaniu modułu. Przepłukaj moduł IPĄ to może  uda się uratować go jeszcze.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam zgromadzonych , 
A macie jakąś liste modułów do Cabrio B7 ? 
Posiadam właśnie B7 w Cabrio i niestety mojego zalanego modułu nie ma na liśćie a musze go wymienić a w necie niestety brak dostępnych : 
Numer : 8H0 959 433 M 
Jest ktoś w stanie mi pomóc jaki kupić by wszystko razem grało ? 

Opublikowano
W dniu 12.11.2020 o 17:37, pila24 napisał:

To akurat zrobiłem pierwsze w kolejności ? modol śmietnik, mam już nowy, zrobiłem kodowanie i śmiga. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, 

Proszę o podpowiedz na jaki moduł mogę zamienić żeby wszystko działało. Z moim oznaczeniem sa bardzo drogie A za grosze można kupić inne. 

Posiadam 8E0959433CM

Dodam że mam oświetlenie nóg i elektryczne szyby przód i tył. Audi a4b7 avant.

Proszę o podpowiedz. 

Opublikowano
30 minut temu, Muerte1988 napisał:

Witam, 

Proszę o podpowiedz na jaki moduł mogę zamienić żeby wszystko działało. Z moim oznaczeniem sa bardzo drogie A za grosze można kupić inne. 

Posiadam 8E0959433CM

Dodam że mam oświetlenie nóg i elektryczne szyby przód i tył. Audi a4b7 avant.

Proszę o podpowiedz. 

Jest ich sporo np: CB, CE, CH, CJ, CN, CQ, CR

tu masz w miarę tani

ALLEGRO.PL

Kup teraz z Ryjewo - MODUŁ KOMFORTU STEROWNIK AUDI A4 B7 8E0959433CQ, na Allegro.pl, za 30 zł w kategorii {Układ elektryczny, zapłon} - {Wyposażenie elektryczne}. Opinie i recenzje czy warto kupić...

Kup teraz z gorlice - MODUŁ STEROWNIK AUDI A4 B7 EXEO 8E0959433CQ, na Allegro.pl, za 89 zł w kategorii {Układ elektryczny, zapłon} - {Wyposażenie elektryczne}. Opinie i recenzje czy warto kupić...

Edytowane przez Góral65

Opublikowano
43 minuty temu, Góral65 napisał:

Jest ich sporo np: CB, CE, CH, CJ, CN, CQ, CR

tu masz w miarę tani

ALLEGRO.PL

Kup teraz z Ryjewo - MODUŁ KOMFORTU STEROWNIK AUDI A4 B7 8E0959433CQ, na Allegro.pl, za 30 zł...

Kup teraz z gorlice - MODUŁ STEROWNIK AUDI A4 B7 EXEO 8E0959433CQ, na Allegro.pl, za 89 zł...

CA też będzie dobry ?? 

Opublikowano

Wszystko jest napisane w 1 poście

8E0 959 433 BJ – 433MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu
8E0 959 433 BM - fabryczny alarm, 433MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu
8E0 959 433 BR - 433MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu
8E0 959 433 BS - 433MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu (lub korby).
8E0 959 433 CA - faryczny alarm, 433MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu.
8E0 959 433 CB - fabryczny alarm, 433MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu (lub korby).
8E0 959 433 CE - 433MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu
8E0 959 433 CH - fabryczny alarm, 433MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu
8E0 959 433 CJ - fabryczny alarm, 433MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu (lub korby).
8E0 959 433 CN - 433MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu (lub korby)
8E0 959 433 CQ - fabryczny alarm, 433MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu.
8E0 959 433 CR - fabryczny alarm, 433MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu (lub korby)

Opublikowano

Cześć wszystkim, piszę z ciekawości, bo posiadam moduł o numerach 8E0 959 433 CM - "433MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, korby" lecz ja u Siebie nie mam korb a 4 szyby elektryczne, do tego też elektryczny szyberdach, także chyba jest błąd w opisie, no chyba że ja czegoś nie wiem to prosiłbym o oświeceniem i także mam diodę na drzwiach kierowcy która wydaje mi się właśnie że jest od alarmu, miga ona przy zamknięciu :) I tak jeszcze z ciekawości, czy ten mój moduł z końcowką CM obsłuży składane elektryczne lusterka zewnętrzne? Gdyż niestety są jedynie podgrzewane ale bez składania.

Edytowane przez max33r

Opublikowano

jeśli masz CM i obsługuje elektryczne szyby z tyłu to tylko lepiej, a na liście może być faktycznie jakiś błąd.

co do składanych luster to nie ma znaczenia jaki jest MK, znaczenie ma moduł w drzwiach (silnik szyby który w środku ma moduł sterujący)

jest temat na forum o dokładaniu składanych lusterek zewnętrznych.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam , odnawiam post . Posiadam moduł 8E0 959 433 AD - 433MHz, elektryczne szyby z tyłu (lub korby).  Posiadam pakiet światło , czyli lampki w drzwiach ostrzegawcze oraz oświetlające przestrzeń pod nogami , podświetlenie klamek wewnętrznych, podświetlenie popielniczki przedniej , czerwone diody LED w lampce podsufitki oświetlające centralną konsolę . Co dziwne kratki nawiewu nie miały podłączonej wiązki oraz podłokietnik , ale dorobiłem swoją i już świeci . I teraz moje pytanie posiadam również oświetlenie przestrzeni nóg w środku auta pod siedzeniem oraz pod schowkiem widać lampki które są podłączone . Próbowałem za pomocą vcds je włączyć czyli :

Wariant modułu komfortu – ADAPTATION 10, kanał 61:

0 – bez dodatkowego oświetlenia przestrzeni stóp, szyby tylnych drzwi w elektryce
1 – bez dodatkowego oświetlenia przestrzeni stóp, szyby tylnych drzwi w korbach
2 – dodatkowe oświetlenie stóp, szyby tylnych drzwi w elektryce
3 – dodatkowe oświetlenie stóp, szyby tylnych drzwi w korbach

mam korbki to wybrałem 3 . No i adaptacja się nie przyjęła i resetuje . Z tego co widzę mój MK nie obsługuje pakietu światło a jakiś tam mam , wiec jak to jest i jak włączyć oświetlenie przestrzeni nóg w środku  ? 

Edytowane przez Norbercik
poprawki

Opublikowano
7 minut temu, Norbercik napisał:

Witam , odnawiam post . Posiadam moduł 8E0 959 433 AD - 433MHz, elektryczne szyby z tyłu (lub korby).  Posiadam pakiet światło , czyli lampki w drzwiach ostrzegawcze oraz oświetlające przestrzeń pod nogami , podświetlenie klamek wewnętrznych, podświetlenie popielniczki przedniej , czerwone diody LED w lampce podsufitki oświetlające centralną konsolę . Co dziwne kratki nawiewu nie miały podłączonej wiązki oraz podłokietnik , ale dorobiłem swoją i już świeci . I teraz moje pytanie posiadam również oświetlenie przestrzeni nóg w środku auta pod siedzeniem oraz pod schowkiem widać lampki które są podłączone . Próbowałem za pomocą vcds je włączyć czyli :

Wariant modułu komfortu – ADAPTATION 10, kanał 61:

0 – bez dodatkowego oświetlenia przestrzeni stóp, szyby tylnych drzwi w elektryce
1 – bez dodatkowego oświetlenia przestrzeni stóp, szyby tylnych drzwi w korbach
2 – dodatkowe oświetlenie stóp, szyby tylnych drzwi w elektryce
3 – dodatkowe oświetlenie stóp, szyby tylnych drzwi w korbach

mam korbki to wybrałem 3 . No i adaptacja się nie przyjęła i resetuje . Z tego co widzę mój MK nie obsługuje pakietu światło a jakiś tam mam , wiec jak to jest i jak włączyć oświetlenie przestrzeni nóg w środku  ? 

pytanie podstawowe czy na wlepce lub po rozkodowaniu VINu masz pakiet QQ1 czy nie, bo może być tak że ktoś kiedyś przed Tobą coś dokładał i zrobił to nie koniecznie jak w fabryce, lub padł MK i został wymieniony nie koniecznie na tki jak trzeba.