Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AGB] Pierwsze w Polsce B6 2.7L V6 biturbo S-line 486PS 590NM [str. 232]

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4.8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

w pierwszej setce na ostatnich miejscach na pewno:grin:

Opublikowano
landcruiser v8 benzyna i smart do miasta:decayed:

szczerze? za***isty układ. Już dawno myślałem o kupnie drugiego auta do miasta, a smarta w tej chwili można kupić za grosze.

Pali mało, serwis tani, zaparkujesz wszędzie.

zrob jak ja tanie auto do roboty a na weekend zapierdalacza :))

dodam ze rwd nie masz sie co w bmw bac mialem w tym z4 300ps i dawala rade zawsze bez zadnego problemu nigdy nie mialem problemu z ruszaniem czy cos wiadomo ze na mokrym w zakrecie jak dasz gazu d*pa ruszy ale nie ma tragedii bo esp lapie odrazu

a w tym kurde to mi d*pa na 1,5m na strone wylatuje i esp sie nie zalaczy nawet :decayed::naughty: dopiero jak juz bokiem calkiem leci to wtedy cos tam mignie :))

mam nadzieje ze pogoda niedlugo sie poprawi bo mnie juz nosi a zamowilem sobie na placu treningowym adac dzien cwiczen to polatam bokiem :)

Opublikowano

Przejedzilem jedna zime swoim camaro 5.0 v8 w automacie, oczywiscie rwd. Na zime nigdy wiecej RWD, taki samochod z duzym momentem moim zdaniem nawet na dobrych zimowkach powinien stac w zime, wiadomo esp podratuje ale do jakiego stopnia. Plus jedynie ze RWD latwiej kontrolowac w poslizgu. Duzy moment obrotowy uniemozliwial praktycznie normalna jazde. Potrafilo przy 20km/h zarzucic auto z piec razy tylkiem na prostej drodze. Naogladalem sie dosc w swojej pracy jak ludzie porzucaja swoje RWD gdy spadnie snieg :)

Super na lato, ale na zime jestem zdecydowanie na nie :)

Opublikowano

sorry ale amerykance niestety nie znaja sie na mechanizacji oni potrafia dowalic na hamulcach od passata silnik v8 7litrow sam widzialem w corvette takie polaczenie zreszta zobacz sobie na youtube bmw 6 vs corvette najnowsza bmka normalnie jedzie a corvetta rzuca po calej drodze

u nich wazne zeby bylo wielkie i mocne a czy sie prowadzi to juz nikogo nie interesuje dlatego nie kupie zadnego amerykanca bo to nie sa auta do jazdy tylko do burczenia pod knajpa :)

tydzien temu smigalem 5ka bmw najnowsza 530d i pieknie w sniegu to jechalo bez zadnego problemu z ruszaniem na sliskiej drodze

Opublikowano

1. Jeśli chodzi o amerykańce corvette zr1 prowadzi się bardzo dobrze i potrafi bardzo dobrze skręcać - więc tutaj się*nie zgodzę :decayed:

2. Jeśli uważasz, że rwd daje radę w śniegu to po prostu jest go za mało :decayed:

3. Osobiście nie kupię innego auta niż AWD do normalnej jazdy - m3 na lato może być, ale jako auto do jazdy to tylko dobre AWD

Podejrzewam, że Flyer będąc mądrym człowiekiem i chcąc w miarę uniwersalne auto będzie chciał kupić*znowu AWD :decayed:

Opublikowano
1. Jeśli chodzi o amerykańce corvette zr1 prowadzi się bardzo dobrze i potrafi bardzo dobrze skręcać - więc tutaj się*nie zgodzę :decayed:

2. Jeśli uważasz, że rwd daje radę w śniegu to po prostu jest go za mało :decayed:

3. Osobiście nie kupię innego auta niż AWD do normalnej jazdy - m3 na lato może być, ale jako auto do jazdy to tylko dobre AWD

Podejrzewam, że Flyer będąc mądrym człowiekiem i chcąc w miarę uniwersalne auto będzie chciał kupić*znowu AWD :decayed:

:polew: Jeżeli mocny dupowóz to moim faworytem jest Allroad 3.0TDI C6:kox: Auto stosunkowo tanie bo B7 to żadna różnica w stosunku do obecnej przechoj B6:kox: Tylko ciekawe jak z tą pneumatyką w Allroadach czy tam jest magnetic ride?:mysli:

Opublikowano

oj dramatyzujecie :)

Opublikowano

No i wylądowało na allegro... :pali:

Jeśli ktoś gdzieś może wystawić to ogłoszenie, to będę wdzięczny :wink:

Audi A4 S4 2.7V6 BITURBO quattro S-line, IDEAŁ! (3030741417) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

Ciekawe czy znajdzie się chętny, patrząc po dziale zakup kontrolowany to teraz wszyscy szukają B8 za 50 tys zł, B7 za 30 tys, więc ciekawe jakie będzie w tym przypadku, bo auto super tylko czy ktoś to doceni w tych czasach.

Opublikowano
Ciekawe czy znajdzie się chętny, patrząc po dziale zakup kontrolowany to teraz wszyscy szukają B8 za 50 tys zł, B7 za 30 tys, więc ciekawe jakie będzie w tym przypadku, bo auto super tylko czy ktoś to doceni w tych czasach.

Soczewki są z B8, więc cena uzasadniona myślę.

:decayed:

Opublikowano

weź wystaw go na mobilach, tam prędzej pójdzie niż na alledrogo

Opublikowano

I fele z B7:grin:

Opublikowano

Nie zamierzam się oszukiwać, cena jest wysoka, zaporowa.

Na razie nie mam ciśnienia żeby pozbywać się auta w cenie gołego TDI.

Z drugiej strony ludzie potrafią płacić po 30-32k za zadbane TDI bez specjalnego wyposażenia.

A propos szukających B8 za 50k, to... to nie jest mój target klientów :grin:

Opublikowano

Michaś wystaw to auto na mobilach, będzie to samo co z autem Nowaka.

Opublikowano
landcruiser v8 benzyna i smart do miasta:decayed:

szczerze? za***isty układ. Już dawno myślałem o kupnie drugiego auta do miasta, a smarta w tej chwili można kupić za grosze.

Pali mało, serwis tani, zaparkujesz wszędzie.

właśnie smart mi też chodzi po głowie, obecnie mam Pande lpg do miasta i przyznam, że nikt mnie nie zmusi do jeźdzenia po mieście audi.

a4 jeżdzi tylko za miastem, ale ostatnio nieco więcej ~2000km miesięcznie.

dojeżdzam do firmy 40km w jedną stronę, pali w zimie 7-7.5 więc naprawdę mocno się zastanawiam ile więcej wycisnąłbym z v6 tdi ?

w przyszłym roku chyba się już zdecyduje na zmianę, ale prawdopodobnie celem będzie 1-2 latek a tym samym c7 odpadnie, a zapewne skończy się na b8 2.0tfsi.

sam nie wiem, ale bez awd wolałbym już nie śmigać.

śnieg to najbardziej wyrazisty przykład bo gołym okiem widać, że rwd i fwd stoją zamiast się przemieszczać.

daleki jestem od wyrywania ze świateł, raczej ruszam ostatni:wink:

natomiast opcja pełnego pieca na śliskim z rolki jest dość kusząca.

sam sie wiem, bez próbki ciężko wyrazić opinie, trzeba wziąźć na weekend bmw i sprawdzić, a potem ewentualnie oddać w dwóch kawałkach i stwierdzić, że prędkość była dobra.. tylko zakręt za ostry:decayed:

Opublikowano
No i wylądowało na allegro... :pali:

Jeśli ktoś gdzieś może wystawić to ogłoszenie, to będę wdzięczny :wink:

Audi A4 S4 2.7V6 BITURBO quattro S-line, IDEAŁ! (3030741417) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

poszło :wink:

Opublikowano

dzięki :wink:

Opublikowano
dzięki :wink:

pincet się należy :naughty: młody kawalerze :wink: