Flyer Opublikowano 29 Lipca 2010 Autor Opublikowano 29 Lipca 2010 Sam nie wiem... jak odpalimy, to sie okaze.
adamooo Opublikowano 29 Lipca 2010 Opublikowano 29 Lipca 2010 będzie szła wolniej niż s4 w/g obrotów..po programie 2,7 nie dość że wygra to jeszcze na vmaxie go zje
RS Opublikowano 29 Lipca 2010 Opublikowano 29 Lipca 2010 Ja bym zaryzykowal ze skrzynia z gnojowozu! :kox:
Flyer Opublikowano 29 Lipca 2010 Autor Opublikowano 29 Lipca 2010 Ja bym zaryzykowal ze skrzynia z gnojowozu! :kox: W tym momencie i tak zadnej innej skrzyni nie mam Zreszta zalozenie projektu bylo takie, ze skrzynia z diesla zostaje
RS Opublikowano 29 Lipca 2010 Opublikowano 29 Lipca 2010 No to jestem ciekawy efektow. Na letni zdazysz?
Flyer Opublikowano 29 Lipca 2010 Autor Opublikowano 29 Lipca 2010 Wczoraj podjelismy decyzje, ze silnik na start bedzie calkowicie seryjny (oprocz sprzegla/dwumasa RS4 i swiec RS4). Nie bedzie softu, nie bedzie coolera i chlodnicy oleju. Jak zacznie juz jezdzic i bedzie dobrze (wtedy tez okaze sie w jakim stanie sa sprezarki), to bede myslal nad zrobieniem customowego coolera z przodu, albo 2 duzych bocznych. Potem chlodnica oleju, moze wydech i na koniec strojenie. Wtedy uznam, ze STAGE 1 projektu jest zakonczone Nie wiem, czy bede na letnim :gwizdanie:
turdzi Opublikowano 29 Lipca 2010 Opublikowano 29 Lipca 2010 Ja bym zaryzykowal ze skrzynia z gnojowozu! :kox: tyle ze od 4 biegu w tym aucie nie bedzie dynamiki
Flyer Opublikowano 29 Lipca 2010 Autor Opublikowano 29 Lipca 2010 Ja bym zaryzykowal ze skrzynia z gnojowozu! :kox: tyle ze od 4 biegu w tym aucie nie bedzie dynamiki tego sie wlasnie obawiam, zobaczymy jak wyjdzie.
turdzi Opublikowano 29 Lipca 2010 Opublikowano 29 Lipca 2010 Flyer powiem ci tak , wiem ze przy takim projekcie ciezko tez z kasa bo juz zainwestowales dosc sporo , ale jesli by ci sie udalo do tego czasu sprzedac dosc duzo z tej B5 to powiem ci ze wymienil bym to skrzynie z dyfrem od razu na cos z S4 lub nie wiem 1.8T czy 2.0 T ( nie wiem czy wytrzyma i czym rozni sie od S4 ) bo jestem prawie pewien ze na tej z TDI nie bedzie jazdy a po co rwac rzeczy dwa razy i za to placic.
Flyer Opublikowano 29 Lipca 2010 Autor Opublikowano 29 Lipca 2010 Nie chodzi o kase. Nie ma problemu w kupnie skrzyni, na razie priorytetem jest zeby auto jezdzilo. Jak bedzie wszystko smigac, to i tak dalej bedziemy modzic, wiec skrzynie mozna wymienic "przy okazji". Jestem bez auta juz 2,5 miesiaca prawie, Nosbowi do urlopu zostalo nieco ponad tydzien. Chcemy zeby do tego czasu auto bylo ogarniete mechanicznie - skrzynia nie jest tutaj przeszkoda. Jak teraz zaczniemy rozkminiac temat skrzyni, szukac nowej, to poprostu auto zostanie unieruchomione na kolejne 3 tygodnie... Sam jestem ciekaw jak to bedzie jezdzic.... Tak naprawde w PL warunkach liczy sie wlasnie przyspieszenie do 140-150km/h, a tutaj zadnej roznicy miedzy skrzyniami nie ma. Malo jest miejsc gdzie mozna sie ekscytowac elastycznoscia powyzej 150km/h.
MAGIC87 Opublikowano 30 Lipca 2010 Opublikowano 30 Lipca 2010 Tak naprawde w PL warunkach liczy sie wlasnie przyspieszenie do 140-150km/h, przypomina mi sie polski film testosteron... gdzie chyba Borys Szyc wspomina cos o 50 km/h po miescie
wuju Opublikowano 30 Lipca 2010 Opublikowano 30 Lipca 2010 Tak naprawde w PL warunkach liczy sie wlasnie przyspieszenie do 140-150km/h, przypomina mi sie polski film testosteron... gdzie chyba Borys Szyc wspomina cos o 50 km/h po miescie Kot to powiedział :gwizdanie:
grzenia Opublikowano 30 Lipca 2010 Opublikowano 30 Lipca 2010 zaczyna się maraton filmowy :gwizdanie:
Flyer Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Mechanicznie w tym tygodniu bedzie koniec... Przerabiane zasilanie paliwem, klima, wspomaganie pod 2.7, poprawianie wydechu. Uszczelniony silnik. Udalo nam sie w koncu dopasowac podpore skrzyni tak zeby bylo OK. Dzis przyjechala tasma termoizolacyjna do owiniecia DP, jutro dojada wskazniki [doladowanie, temp. oleju] + olej, filtry i wszystkie plyny. Takie tam... realia swap'owe :> Pod koniec tygodnia auto jedzie do grzanka na elektronike. Na start bedzie na maksa seryjnie oprocz sprzegla RS4 i swiec RS4. Jak juz auto odpali i bedzie jezdzic bede rozgladal sie na porzadnym coolerem, kompletem wiekszych hamulcow, wydechem, chlodnica oleju... Jak juz bede mial pokompletowane wszystkie graty, to auto sie wystroi. O ile oczywiscie sprezarki beda w dobrej formie :gwizdanie:
poziek Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 czym sie roznia swiece s4 od rs4? rs4 są chłodniejsze
Flyer Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Do modow zalecaja zmiane na lepsze... wiec zmienilem
wrclaguna Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 sledze caly czas postepy Flyer tak pomyslalem ze rok 2010 przejdzie do historii jako rok niezlych modow w klubie pod koniec roku trzeba bedzie zrobic podsumowanko wszystkich rezaczy na forum :gwizdanie: za....bisty mod robisz
Rekomendowane odpowiedzi