zielony04 Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 Witam Ostatnio zauważyłem ze na kilku wężykach od podciśnienia zszedł oplot. Przy okazji stwierdziłem że jak się zbutuje silnik ( gaz w podłogę) tak jak do logów dynamicznych to mam spore przymulenie w pewnym zakresie obrotów. Silnik po przymuleniu "wstaje bez gaszenia" Ze względu że mam niedawno wymienianą turbinę obstawiam te wężyki lub sterownik N75. Moje pytanie to czy można gdzieś kupić owe wężyki. Stosowanie wężyków paliwowych to średnie rozwiązanie ponieważ szybko schodzi z nich oplot i stają się miękkie ( nie spełniają swojej funkcji) W ASO mają chore ceny 80zł/mb Może ktoś wie gdzie kupić te wężyki ( proszę o linka) Tylko proszę nie pisać abym zrobił logi dynamiczne ( zrobię je w wolnej chwili a wężyki i tak muszę wymienić)
chris.lkr Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 o tych wężykach to już było parę tematów poruszanych
Sztomel Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 polecam te : http://www.re5pect.pl/index.php?cat_id=138 są silikonowe, wewnętrznie wzmacniane, bez zewnętrznego oplotu co ułatwia ewentualne znalezienie pęknięcia/nieszczelności a cena jest przystępna.
rikardo Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 Możesz tez zapytać w tej firmie http://www.getem.pl/ cena może być mniejsza niż w ASO.
zielony04 Opublikowano 19 Maja 2010 Autor Opublikowano 19 Maja 2010 Kupię te co polecał "Sztomel" Szkoda ze nie mają czarnych :confused4:
pawelwor Opublikowano 19 Maja 2010 Opublikowano 19 Maja 2010 No właśnie, a w kolorze czarnym są gdzieś dostępne? Szukałem po sklepach i..
Pretor Opublikowano 19 Maja 2010 Opublikowano 19 Maja 2010 Nie dawno widziałem na allegro takie wężyki w kolorze czarnym .
zielony04 Opublikowano 20 Maja 2010 Autor Opublikowano 20 Maja 2010 Właśnie odpisani , na stan dzisiejszy posiadają tylko czarne
PERSHING Opublikowano 20 Maja 2010 Opublikowano 20 Maja 2010 ja kupiłem na allegro od gościa miał na metry identyczne jak ori miał rozmiary 3,2 4 i 5 mm gośc nazywa sie sosolo i ma po 9,5 zł za metr Pozdrawiam
zielony04 Opublikowano 20 Maja 2010 Autor Opublikowano 20 Maja 2010 "PERSHING" a ile kupiłeś i jaki rozmiar ( tak aby wymienić wszystko) ???[br]Dopisany: 20 Maj 2010, 13:38_________________________________________________Pytam bo widzę że też masz AFN-a
Shade Opublikowano 21 Maja 2010 Opublikowano 21 Maja 2010 Ja kupiłem do siebie wężyki w ASO Fiata, płaciłem 10zł za mb. (są w oplocie).
zielony04 Opublikowano 21 Maja 2010 Autor Opublikowano 21 Maja 2010 ja kupiłem na allegro od gościa miał na metry identyczne jak ori miał rozmiary 3,2 4 i 5 mm gośc nazywa sie sosolo i ma po 9,5 zł za metr Pozdrawiam Dałem namiar na tą aukcję swojemu mechanikowi ( on też jest zainteresowany) . Mówi że prawdopodobnie miał te wężyki u siebie i coś mu nie przypadły do gustu ( nie pamięta dokładnie ale po pewny czasie schodził z nich oplot lub się załamywały)
PERSHING Opublikowano 21 Maja 2010 Opublikowano 21 Maja 2010 kupiłem po 1 metrze z każdego ale zużyłem tylko 4 i 5 mm (nie wymieniałem od EGR bo wymieniałem 2 miesiące temu) jak coś to dolicz jeszcze długość tego do EGR czyli 3 metry w sumie 1 metr 4 mm i 2 metry 5 mm ale zobacz u siebie najdłuzsze odcinki poszły do turbo od N75 i od N18 do EGR. A oplot wydaje sie solidny i nie załamują sie.A jak masz w poblizu ASO fiata jak kolega Shade pisał to możesz zakupic tam Pozdro
Pretor Opublikowano 21 Maja 2010 Opublikowano 21 Maja 2010 Wężyki w oplocie są do bani. Wystarczy raz czy dwa razy go ściągnąć i później założyć i już na końcu zostaje goły wąż gumowy. Dużo lepsze i na dłuższą metę bardziej opłacalne są te, które kolega "Sztomel" proponował, czyli silikonowe.
slaviozo Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 czyli do AFN sa wezyki 4mm i 5mm ? ale co srednica calego wezyka czy tego promienia ;] dzis bylem zamowic i koles mial tylok 5 mm i 3,2 i ze to niby standardowe a tu piszecie ze sa 3,2 4mm 5mm i 6mm? i sie gubie juz ;p
MASATO Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 do AFN kupiłem 1 metr (4mm) i 1 metr (5mm) i wystarczyło na styk na wymianę wszystkich przewodów
Darayavahus Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 A do AJM ktoś kupował? Ile i jakich?
Ponki1986 Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 Ja osobiście wyrzuciłem wszystkie gumowe i zastosowałem teflonowe z firmy Festo. Na allegro można znaleźć. Jestem bardzo z nich zadowolony. Założyłem nawet biało przezroczyste, mocniejsze, na przepływach od wtryskiwaczy. Śmigam na nich już ponad rok i jest
Rekomendowane odpowiedzi