Skocz do zawartości
IGNOROWANY

RPA 2010 - Mistrzostwa Świata - analiza i komentarze

Gość DiM

Rekomendowane odpowiedzi

A tego bramkarza to postawili chyba tylko po to żeby ładnie wyglądał bo głupio by było jak by bramka była pusta :wallbash: ale efekt tak jak by go tam nie było

Jednym słowem "Tragedia". Jesteśmy 100 lat za murzynami (bez obrazy). Przeciwko Hiszpanii grał Błaszczykowski i 10 koszulek... ;( :confused4::(:rolleyes:. Dobrze, że nie awansowaliśmy, bo by była kolejna kompromitacja. W latach 90tych przegraliśmy z Hiszpanią 3:2 i to był mecz :kox:. Ciekaw jestem jak się zaprezentują polskie zespoły tzw. Lech, Wisła, Legia i Ruch...

Panowie dajcie spokój już z tym narzekaniem...

Wystarczy jak moja żona to często robi :kox:

Nie wiem czemu aż tak jesteście zaskoczeni wynikiem...

No może 6:0 to surowa lekcja, ale porażka była bardziej jak pewna.

Przypomnę tylkmo że mamy nowego treneiro, chcianego przez cały naród.

Mamy również praktycznie całkiem nową kadrę.

My budujemy zespół przecież na euro2012 i to są Nasze początki.

Hiszpanie jadą po puchar - chyba nie ma co porównywać.

To na pewno nie jest najlepszy czas aby oceniać Naszą kadrę, nawet po takim wyniku :gwizdanie:

Zwyczajnie, Hiszpanie zagrali wyśmienity DRUŻYNOWY futbol...

Jednym słowem "Tragedia". Jesteśmy 100 lat za murzynami (bez obrazy). (...)

W radio mówili że jesteśmy już tylko 2 lata za murzynami bo 2 lata później też robimy EURO po mundialu.

Hiszpania-Polska

meczu nie oglądałem, włączyłem TV akurat w przerwie meczu i kogo zobaczyłem w roli komentatorów w studio???

Gmoch i Engel i im podobni dopóki będą komentować, rządzić, wpływać - NIC SIĘ NIE ZMIENI !!!

W polskim piłkarskim pokerze od kilkudziesięciu lat karty rozdaje ta sama ekipa.

Nie mamy normalnej piłki - to wczoraj zrozumiałem! :kwasny:

A Benhakker stoi i sie śmieje z pzpn :naughty:

Nie wiem czy te mistrzostwa europy w 2012 to dobry pomysl.

Pewnie bedzie jak zwykle system trzech meczów:

1. Otwierający

2. Ostatniej szansy

3. O honor

:polew::kox::naughty:

Nie ma co się dziwić, że na stadionach śpiewają *eba* *eba* PZPN, PZPN, PZPN *eba* *eba* PZPN. Ostatni raz byłem dumny z Reprezentacji Polski jak awansowała do Euro 2008, a jak na nich zagrała...

system trzech meczów:

1. Otwierający

2. Ostatniej szansy

3. O honor

Byłem dumny kiedy Polska wygrała z Portugalią 2:0, z Czechami 2:1, a teraz... szczerze oglądanie meczów Polaków to strata czasu... i polskiej ligi kopanej też. Najbardziej mnie wkurza polityka Wisły... Mówią, że będą transfery i uja z tego jest :wallbash::angry::disgust:. Testowali ponad 100 bramkarzy, może przesadziłem z liczbą, ale było ich sporo. Dlaczego przed walką o LM LE (dawniej Puchar UEFA) polskie drużyny osłabiają się tzw. sprzedając najlepszych. Np. Lech Lewandowskiego, zamiast się wzmacniać... Wisła z taką Levadią nie daje rady :shocked:, a kilka lat wstecz grała jak równy z równym z Schalke, Interem, Barceloną, Lazio itp. Brak słów to co się dzieje z polskim sportem woła o pomste do nieba... :rolleyes:. Co robią tacy piłkarze w Wiśle jak Jop, Pawełek? Dobrze, że Jopa się pozbyli, a Pawełek nadaję się do 3 ligi... Ciekaw jestem czy kupią tego bramkarza z Kostaryki... Wczoraj Hiszpania klepała sobie na luzie. Wystarczy kilka podań na sytuacje do strzelenia bramki. Dzieli nas przepaść w porównaniu do Hiszpanii. Węgry ostatnio dostały 6:1 od Holandi i co oni mają powiedzieć? Wątpie, żeby coś się zmieniło w ciągu 2 lat. Jeżeli chcemy grać coraz lepiej to tylko z zespołami z czołówki np. z Holandią, Brazylią, Argentyną, Włochami, Anglią czy Niemcami (czy doczekamy momentu w którym Polska pokona Niemców? Życze tego Wam i sobie z całego serca :naughty::decayed:. Tak jak wspominałem wcześniej mamy 2 piłkarzy na bardzo dobrym poziomie to: Kuba Błaszczykowski i Ireneusz Jeleń. Było wczoraj widać, że Kuba nie bał się walki 1 na 1, był waleczny. Ma chłopak talent. Sam Kuba nie wygra Nam meczu... Nie widać kolejnych talentów... Smolarek się wypalił, Obraniak bodajże ma kontuzje... Oby EURO 2012 nie było kompromitacją na skale światową... :hi:

Zrozumcie ludzie,że nasza młodzież dopiero schodzi z kartoflisk na Orliki, a w Hiszpanii gra się pod okiem trenera od zerówki.

O szkółkach Barcelony,Realu i całej reszty klubów Hiszpańskich,Włoskich,Angielskich.... nie wspominając.

Trzeba rozpieprzyć PZPN,ale czy znajdzie się na tyle odważny Polak??

Próby już były,ale jak się okazało macki tej mafii sięgają daleko po za granice naszego kraju...

Panowie Polska Lige przestalem ogladac pare dobrych lat temu - przeciez tam nie ma co ogladac :polew: :polew: :polew: i zawsze mam ubaw z kumpla ktory z zaparciem tchu opowiada mi o meczu i o akcjach ktore wygladaja IMO jak KUPA :sick3: . Nie wiem co ludzi jara w patrzeniu na football drewniany , taki sam jaki sie ogladalo na szkolnym boisku :gwizdanie: . Jak sie klei akcje pokazal nam Iniesta do spolki z Xavim w tym spotkaniu (2ga bramka :kox: :kox: :kox: geniusz) , a to co Nasi szarpacze robili to przeciez jest zalosne. Hiszpanie w 3 osoby rozkladaja 8 obroncow 4 podaniami :kox: :kox: .

Bez urazy ale ten kto sie jara Polska liga i tym wydaniem footballu to ma cos nie teges :tongue4: , rozumiem byc patriota ale jak nie ide na mecz to chce obejrzec teatr sztuke , cos czego sam nie potarfie zrobic z pilka , a prawda jest taka ze 70% polskich grajkow nie umie nawet przyjac pilki !!!! co jest wogole podstawa TEGO SPORTU bo jak grac pilka nie umiejac jej opanowac ??? .

Poprostu Hiszpanie pokazali nam gdzie Nasze miejsce , mentalnosc i zgranie :decayed: , dla mnie to glowny faworyt imprezy.

p.s. i bez przywolan z 74 - 82 :) Boniek dzis to by obroncy Polskiej EkstraKlasy (fajna nazwa tak wogole :polew: :polew: ) nie przeszedl bo pilka poszla do przodu a Nasi graja to samo od 30 lat i mysla ze beda "Orlami Gorskiego"

prosze mnie zle nie zrozumiec , jezdzilem na mecze reprezentacji na MS i ME jako patriota z duma spiewalem hymn ale ... pilke kocham i nie lubie patrzec na "rasiakow" w akcji , wybieram teatr a nie zenade.

Przegrać to jeszcze nic. Ale jak błagali o koszulki po meczu :polew:

Nikt sie chyba nie chciał zamienić. Co sie dziwić jak nasi zaprezentowali poziom San Marino.

Ale nasze gwiazdy myślą zarobkowo, później pchnie taką koszulkę na allegro :D

Nie mają honoru, chociaż by sie nie wygupiali bo sie tylko wstydu najedli.

mecz Polska Hiszpania 2010 WYMIANA KOSZULEK Sobiech i Kuszczak

Ja tam w życiu bym nie wymienił jak bym grał w takiej reprezentacji. Wolałbym już kibicom dać.