ogon Opublikowano 9 Czerwca 2010 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Witam,mam problem z wyswietlaniem otwartej maski na FISIE,nie bede juz sie doszukiwal gdzie czujnik i kable od niego bo mnie juz krew zalewa wiec postanowilem odlaczyc te funkcje tylko nie wiem jak,myslalem ze zrobie to poprzez wyjecie pinow z modulu ale to chyba nic nie da bo wyciagalem pokolei wtyczki a maska dalej swieci,wiem ze czerwona wtyczka to drzwi tylne i klapa bagaznika,szara to drzwi przednie i powinna byc maska no ale niestety dalej mruga.z gory dzieki
rysiuu Opublikowano 9 Czerwca 2010 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Kostki po lewej stronie kolumny kierownicy (na słupku pod tapicerką koło drzwi kierowcy) szare złącze 10PIN brązowo-fioletowy pin nr7 (czujnik pokrywy silnika) Spróbuj przeciąć ten przewód.
ogon Opublikowano 19 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2010 niestety,po przecieciu przewodu dalej to samo .czy ktos ma jakies inne sugestie?[br]Dopisany: 10 Czerwiec 2010, 09:51_________________________________________________Naprawde nikt nie wie jak to zrobic.nawet nie mam kabli przy zamku maski,a powinny byc nawet nie wiem gdzie szukac bo nie wiem w ktra strone lecialy.auto bylo stukniete i ktos pewnie odcial wtyczke no ale kable musza skas wychodzic i gdzies musza sie konczyc.?????[br]Dopisany: 10 Czerwiec 2010, 17:54_________________________________________________dalej nic sie nie dowiedzialem,a moze ktos wie gdzie jest ten czujnik od maski?w zamku czy gdzies indziej.a4 b6 2002 rok awx
Łukasz 23 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Opublikowano 19 Czerwca 2010 czujnik masz w zamku od maski a kable masz puszczone między wentylatorami po obwodzie jednego z nich i później jest to łączone wtyczkami
siemian Opublikowano 25 Czerwca 2010 Opublikowano 25 Czerwca 2010 jeśli już to nie należy ciąć kabli a któreś zmostkować... :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie: Ja bym Ci jednak doradził, żebyś nie robił fuszerki tylko to naprawił, tym bardziej że jest to rzecz raczej trywialna...
rysiuu Opublikowano 25 Czerwca 2010 Opublikowano 25 Czerwca 2010 jeśli już to nie należy ciąć kabli a któreś zmostkować... :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie: Komunikat na FIS'ie, tudzież zapalenie oświetlenia wnętrza odpala się po podaniu masy przez krańcówki maski/drzwi/klapy, więc co byś chciał mostkować?
siemian Opublikowano 25 Czerwca 2010 Opublikowano 25 Czerwca 2010 to dlaczego żeby ominąc komunikat niskiego poziomu płynu do spryskiwaczy mostkuje się kable...
rysiuu Opublikowano 25 Czerwca 2010 Opublikowano 25 Czerwca 2010 ...bo w przypadku czujnika sprysków brak masy odpala info na fisie. Przy krańcówkach sytuacja jest odwrotna
siemian Opublikowano 25 Czerwca 2010 Opublikowano 25 Czerwca 2010 a, to przepraszam, myslałem że we wszystkich przypadkach tak jest. Człowiek uczy się całe życie.
wojtek26 Opublikowano 26 Czerwca 2010 Opublikowano 26 Czerwca 2010 Nie koniecznie nie które sygnały moga byc odwrócone, podobnie jest z kontrolka od ABS-u, podanie masy gasi kontrolke, wydaje mi sie ze podanie masy moze wyłaczyc komunikat ( zamkniecie maski moze podac mase ewentualnie zamyka obwód) spróbowac nie zaszkodzi.
kileeer Opublikowano 2 Października 2010 Opublikowano 2 Października 2010 witam. Nie chciałem zakładac kolejnego tematu, wiec odgrzeje temat. Pojawił mi się komunikat otwartej maski na fisie. z tego co czytałem to od zamka powinna wychodzić kostka z kablami. I ja kurnia wyciągnąłem cały zamek i nie mam tam żadnego kabla i wogóel nic co by mogło być podobnego do czujnika? Co zrobić z tym fantem?
jezuwrc Opublikowano 2 Października 2010 Opublikowano 2 Października 2010 np żeby zgasić kontrolkę zużytych klocków trzeba zmostkować dwa przewody w kostce i kontrolka nie świeci ..Różnie to bywa...[br]Dopisany: 02 Październik 2010, 20:51_________________________________________________ witam. Nie chciałem zakładac kolejnego tematu, wiec odgrzeje temat. Pojawił mi się komunikat otwartej maski na fisie. z tego co czytałem to od zamka powinna wychodzić kostka z kablami. I ja kurnia wyciągnąłem cały zamek i nie mam tam żadnego kabla i wogóel nic co by mogło być podobnego do czujnika? Musi być popatrz
kileeer Opublikowano 2 Października 2010 Opublikowano 2 Października 2010 np żeby zgasić kontrolkę zużytych klocków trzeba zmostkować dwa przewody w kostce i kontrolka nie świeci ..Różnie to bywa...[br]Dopisany: 02 Październik 2010, 20:51_________________________________________________ witam. Nie chciałem zakładac kolejnego tematu, wiec odgrzeje temat. Pojawił mi się komunikat otwartej maski na fisie. z tego co czytałem to od zamka powinna wychodzić kostka z kablami. I ja kurnia wyciągnąłem cały zamek i nie mam tam żadnego kabla i wogóel nic co by mogło być podobnego do czujnika? Musi być popatrz przeglądałem allegro i tam jest zamek z kostką. a mój zamek jest prosty jak budowa cepa i na pewno bez kabla.
Darek_32 Opublikowano 16 Listopada 2012 Opublikowano 16 Listopada 2012 Panowie, dopadł mnie ten sam problem -świeci otwarcie maski na fisie przy zamkniętej masce. Czy ktoś wie jak się za to zabrać?
edekxp Opublikowano 16 Listopada 2012 Opublikowano 16 Listopada 2012 Moim zdaniem trzeba się dostać do kostki zamka, rozpiąć wtyczkę jak fis świeci nadal więc krańcówka musi zwierać aby gasł komunikat zewrzeć piny i powinno zgasnąć i wtedy wiadomo - krańcówka do wymiany lub wyczyszczenia styków (jeżeli da się rozebrać)
Darek_32 Opublikowano 16 Listopada 2012 Opublikowano 16 Listopada 2012 Moim zdaniem trzeba się dostać do kostki zamka, rozpiąć wtyczkę jak fis świeci nadal więc krańcówka musi zwierać aby gasł komunikatzewrzeć piny i powinno zgasnąć i wtedy wiadomo - krańcówka do wymiany lub wyczyszczenia styków (jeżeli da się rozebrać) http://img17.allegroimg.pl/photos/oryginal/25/92/64/37/2592643727_1 http://mobileking.proste.pl/allegro/64-audi-A4/DSC04182.JPG Ok, jutro tam zajrzę bo szlag mnie trafia jak mi to ciągle świeci
fronek22 Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 (edytowane) Panowie to działa na odwrót już tłumacze - miałem urwane kabelek od zamka, ale jak mi błąd oleju wyskoczyły to mostkowałem na chwile te dwa kabelki pojawiał się ikona otwartej maski na fisie i mnicie dwóch rozmostkowywałem i błąd znikał i ikona otwartej maski również, więc mostkowanie sygnalizuje otwarcie maski:P Ktoś może wie jak idą te przewody i gdzie wychodzą za wtyczką która jest na wentylatorze i jest ciężko tam rękę włożyć?? Wrzucam parę fotek może ktoś coś podpowie czy to jest to złącze obok prawej lampy Edytowane 5 Marca 2016 przez fronek22
Rekomendowane odpowiedzi