Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Reflektory zespolone po II lifcie - rezanie i montaż

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wyglada to w zaleznosci od rocznika, na poczatku gasly potem juz nie, chyba od 97-98 juz nie gasly

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 230,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

a próbowałeś na samych kablach przy włączonych światłach postojowych szukać prądu gdzie jest??ja tak robiłem włąćzyłem światła postojowe i szukałem.kawałek kabla i żarówka.

Opublikowano

sprawa się wyjaśniła. jak włączałem postojowe to w prawej lampie jakby prądu nie było. po godzinie namysłu co jest grane okazało się ze bezpiecznik od pozycji jest spalony - a spalił się zapewne wtedy gdy podczas podłączania kabli zmasowaly się i zaiskrzylo.

Opublikowano

Ludzie, minimum wiedzy niezwiazanej w ogóle z audi.

1. Pozycyjne (w waszych autach nie ma "postojówek") MUSZĄ świecić się razem ze światłami mijania i drogowymi.

2. To czy po załączeniu świateł drogowych gasną mijania czy świecą razem nie zależy od rocznika, lifta i tym podobnych rzeczy. Tylko i wyłacznie od zastosowanych żarówek. W przypadku H4, czyli dwuwłóknowej światła mijania gasną po załaczeniu drogowych. W przypadku H1, H7 i podobnych jednowłóknowych mijania świecą łącznie z drogowymi.

Zrobiłem tak jak kolega napisał i pojechałem na stację żeby ustawić światła. Diagnosta stwierdził, że na długich powinny gasnąć mijania:eusathink:. Jak to wyglądało fabrycznie ?

Dżizas, to chyba jakiś kolega tego, co mi proponował założenie żarówek 90W, będa lepiej świecić. :facepalm:

A tu wątek o przepięciu kabelka, zeby drogowe świeciły razem z mijania: http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/b5-ahu-swiatla-drogowe-przekladce-lamp-h4-soczewke-xenon-19226/

Opublikowano

ad2. moze i w teori masz racje a w praktyce ni huhu.... pare kompletow lamp juz zalozylem.... i rocznik 97-98 pomimo ze lampy sa na H4 to krotkie nie gasna przy wlaczeniu dlugich.... ale nie ma na to regulu na 3 auta w dwóch nie trzeba bylo przekladac kabla....

Opublikowano
ad2. moze i w teori masz racje a w praktyce ni huhu.... pare kompletow lamp juz zalozylem.... i rocznik 97-98 pomimo ze lampy sa na H4 to krotkie nie gasna przy wlaczeniu dlugich.... ale nie ma na to regulu na 3 auta w dwóch nie trzeba bylo przekladac kabla....

Nie ma takiej możliwości - fabrycznie tak nie wyszło. To po prostu nie wynika z niczyjego widzimisie, tylko odbłyśnik nie wytrzymałby na dłuzszą metę 55+60=115W mocy!

Za to jestem pewien, że 99,9 i 9 koma 9 posiadaczy przedliftów z lampami Bosch (H7+H7), którzy po stłuczce zakładałi tańsze Valeo (H4) NIE ZMIENIAŁO kabelka przy kostce przełacznika świateł.

Opublikowano

A na czym się te poliftowe lampy trzymają? Tylko na tych dwóch torxach u góry? I czy wycinając muszę stosować się do jakiś wymiarów czy wyciąć tak plus minus według instrukcji bo lampy i tak zasłonią miejsce wycięcia?

A co powiecie na temat takich lamp?

LAMPY PRZEDNIE-AUDI A4(B5)94-98 SOCZEWKA FK DEPO (2424684264) - motoAllegro

Domyślam się, że ciąć nie trzeba ale czy wtyki będą pasować czy musiałbym przerabiać?

Opublikowano

Trzymają się na górnych zaczepach oraz na dolnym bolcu pod lampą.

Lampy z linku są ok jeśli boisz się cięcia blachy, zdecydowanie lepszy efekt będzie po zastosowaniu zespolonych.

Opublikowano

Przyznam się, że trochę boję się cięcia bo jako informatyk z wykształcenia mam małe doświadczenie z robieniem tego typu rzeczy :facepalm: Ale z drugiej strony do odważnych świat należy :naughty:

A tak przy okazji to co to za lampy zespolone, które nie wymagają cięcia? Bo szukam i znaleźć nie mogę (chyba, że źle szukam)

Opublikowano

lampy zespolone ktore nie wymagają ciecia z tego co mi sie wydaje to angel eyes'y , ale nie zakladaj tego bo napewno bedziesz zalowal, wygladaja na A4 nijak (w sumie to kwestia gustu) ale to najmniejszy problem, strasznie slabo swieca i przez to wielu "amatorow tunerow" po czasie je zmienia na ori

Opublikowano

zespolonych do przedlifta bez ciecia nie ma ewentualnie jak wyżej z kierunkiem dokładanym

Opublikowano
Przyznam się, że trochę boję się cięcia bo jako informatyk z wykształcenia mam małe doświadczenie z robieniem tego typu rzeczy :facepalm: Ale z drugiej strony do odważnych świat należy :naughty:

A tak przy okazji to co to za lampy zespolone, które nie wymagają cięcia? Bo szukam i znaleźć nie mogę (chyba, że źle szukam)

Rżnij i rozdziewicz niunię :evil: zarówno Ty jak i ona będziecie wdzięczni za ten odważny krok :grin:

Opublikowano

Jestem zielony w temacie i trochę ciężko przebić się przez 62 strony wątku, lecz przed liftem halo był w reflektorze, czyli po zmianie na poliftingowe reflektory nie będzie halogenów. Dobrze myślę?

Opublikowano

W przedlifcie halo było w lampach Boscha.

W polifcie halo masz w zderzaku, więc siłą rzeczy w zespolonych ich nie ma.

Opublikowano

OK, dzęki, czyli trzeba jeszcze pomyśleć o halogenach. ;)

Opublikowano

A jeżeli ich z przodu nie będę miał? Mogą mi nie podpić przeglądu albo policja może mi robić nieprzyjemności z tego powodu?

I druga rzecz czy jeżeli chciałbym je zamontować to czy będą pasować do zderzaka przedliftowego? Chodzi mi o kratki boczne i oprawy halogenowe + same halogeny

Opublikowano

Z tego co widziałem to najlepiej kupić z kratkami od polifta.

Opublikowano
Z tego co widziałem to najlepiej kupić z kratkami od polifta.

i co potem z tym zrobisz? jak to nie pasuje do przedlifta.... tylko rzeźba albo us poszukaj w warsztacie....