Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Reflektory zespolone po II lifcie - rezanie i montaż

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie będzie trzymania kierunku jak wytniesz błotnik. Nie wiem po co miałbyś wracać do starych, nieświecących, brzydkich lamp:cygaro:

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 231,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

A po to, żeby jak coś zepsuję, mógłbym to naprawić poprzez wstawienie starych lamp, po to, gdyby się okazało, że jestem za bardzo pedantycznym człowiekiem i będzie mi za bardzo odstawać lub będzie za duża szpara (widziałem już taką rzeźbę u siebie w mieście), po to, ażeby przy sprzedaży założyć stare z powrotem, bo mi klient powie, że bity, skoro lampy zmienione itp :D

Opublikowano

Chyba niepotrzebnie panikujesz :doh:

Zrób dokumentację, że zmieniałeś stare lampy na nowe "bo tak jest lepiej" a nie "bo był dzwon". Kupujący będzie się cieszył, że ktoś to za niego zrobił :wink:

Skoro jesteś pedantycznym człowiekiem, to zrób to dokładnie, wtedy z politowaniem będziesz patrzył na lampy starego typu :decayed:

Opublikowano
A po to, żeby jak coś zepsuję, mógłbym to naprawić poprzez wstawienie starych lamp, po to, gdyby się okazało, że jestem za bardzo pedantycznym człowiekiem i będzie mi za bardzo odstawać lub będzie za duża szpara (widziałem już taką rzeźbę u siebie w mieście), po to, ażeby przy sprzedaży założyć stare z powrotem, bo mi klient powie, że bity, skoro lampy zmienione itp :D

jeśli tak podchodzisz do sprawy to nie zmieniaj lamp.zostaw stare.:facepalm:

Opublikowano

ja zmieniłem z miesiąc temu do tego białe kierunki + podłokietnik i banan na japie :decayed:

Opublikowano

Witam :)

Ja właśnie wczoraj zakończyłem rezanko swoich Bixów :) Wszystko szło tak jak w 1 poście, bezproblemowo - ale do czasu...

Błotniki wycięte, pomalowane, lampy pasują idealnie i wszystko pięknie :) Problem się zaczął jak przyszło do lutowania kabelków :/

W starej wtyczce mam 5 kabli a w nowej jest ich pełno :/ Według schematu powinienem pin 1 połączyć z 4, ale u mnie jest to ze starej wtyczki gruby kabel, a w nowej cienki i domyślam się, że tego nie mogę tak przylutować :/ 100 razy czytałem schemat, przeglądałem i nic - nie mam pomysłu.

Porobiłem zdjęcia kabli w starych wtyczkach i nowych.

Byłbym bardzo wdzięczy jakby ktoś mi pomógł to jakoś połączyć, co do czego itp.

Stare wtyczki:

c75dae795a02b8d3med.jpg

6094c7ccc8ba3af5med.jpg

PIN1 - szary z czerwonym paskiem

PIN2 - brązowy kabel

PIN3 - biały z zielonym paskiem

PIN4 - biały z żółtym paskiem

PIN5 - żółty kabel

Nowe wtyczki:

02cb7b214711ef18med.jpg

e3cb119f56422d4bmed.jpg

7f56023cc3cc839dmed.jpg

1abc9adc3818d601med.jpg

ce639b9c9a48bacamed.jpg

PIN1 - czerwony z szarym paskiem

PIN2 - biały z żółtym paskiem

PIN3 - biały z czarnym paskiem

PIN4 - biały z fioletowym paskiem

PIN5 - czarny kabel

PIN6 - brązowy kabel

PIN7 - czerwony z zielonym

PIN8 - zielony kabel

Dla niektórych to się wydaje banalnie proste - niestety nie dla wszystkich :/

Pozdrawiam serdecznie,

Marcin

Opublikowano

a możesz tutaj dać fotki??a nie ściągać trzeba.:facepalm:

Opublikowano

Ok, fotki wrzuciłem poprawnie. Wcześniej wysłałem linki do pobrania, bo były w dużo lepszej jakości. Ale jak tak wam lepiej, to nie ma problemu :)

Opublikowano

bo w nowej wtyczce masz kable też od silniczków.ja nie patrzyłem na schemat jak swoje łączyłem wystarczy próbówka i po kolei lecisz postojówki kierunki krótkie i długie kabel od przeciwmgłowych izolujesz i nie podłączasz lub w zderzak.a silniczki podłączyłem ze schematu.

Opublikowano

Popodpinałem wszystko i śmiga :) Ale przestały mi świecić światła pozycyjne z tyłu :/

Opublikowano

zobacz bezpieczniki:)

chyba jak dobrze pamiętam to nr. 22,23

c368c8d0bdd58aa6med.jpg

Opublikowano

Dokładnie jak napisałeś - poszły bezpieczniki :) Wymieniłem i jest OK :)

Opublikowano

Panowie, u mnie po zabiegu wymiany lamp nie świecą postojówki z przodu... podłączenie według schematu, żarówki sprawdzone, bezpieczniki w porządku, czyżby coś w lampach było nie tak ?

Opublikowano

może kabelek pomyliłeś nie próbowałeś w inne miejsce go w tyknąć...

Opublikowano

Jak świecą polifty w porównaniu do przedliftu?

Opublikowano

u mnie nie znacznie lepiej na korzyść poliftowych lamp, u kumpla jak zmienilismy swieca polifty znacznie lepiej, pewnie dlatego ze poprostu stare lampy mial juz w kiepskiej kondycji

Opublikowano

wszystko również zależy od żarówek jakie wsadzisz ja osobiście miałem stare lampy w idealnym stanie ale zmieniłem na polifty ori używki i nie żałuje z cała pewnością już nie powrócę do tamtych Żarówki które polecam to H7 UNITEC ULTRA WHITE barwa nie jest ala xenon i o to mi również chodziło jest śnieżno biała.

Opublikowano

lepiej :decayed:

Opublikowano

zmieniać i niczego nie żałować, a xenon kusi...:naughty:

Opublikowano

A bez kostek od poliftów da się wyrezać polifty? Kupiłem, ale cholercia nie mam kostek :decayed: