slo Opublikowano 7 Września 2012 Opublikowano 7 Września 2012 Jeśli jesteśmy przy temacie GTechniq to jeszcze to https://vimeo.com/37535035
variocustoms Opublikowano 7 Września 2012 Opublikowano 7 Września 2012 przynajmniej mam maszynkę jak oni ale dziwię się, że futrem nie jechali tego samolotu
slo Opublikowano 7 Września 2012 Opublikowano 7 Września 2012 to tylko promo film więc musiało być bardziej efektownie niż efektywnie
skovroon Opublikowano 8 Września 2012 Opublikowano 8 Września 2012 Gracjan ruszałeś komorę jakimś pędzlem czy zupełny bezdotyk?
Gracjan Opublikowano 8 Września 2012 Opublikowano 8 Września 2012 Troszkę przeleciałem, ale baardzo po łebkach, chciałem tylko odświeżyć żeby tak nie straszyło jak się otworzy, poza tym czas gonił a jeszcze nie było pewne czy auto odpali bo trochę wody się przelało
skovroon Opublikowano 8 Września 2012 Opublikowano 8 Września 2012 Troszkę przeleciałem, ale baardzo po łebkach, chciałem tylko odświeżyć żeby tak nie straszyło jak się otworzy, poza tym czas gonił a jeszcze nie było pewne czy auto odpali bo trochę wody się przelało Jeszcze jakbyś napisał jakiej chemii użyłeś to w ogóle byłoby git
Siwy Opublikowano 8 Września 2012 Opublikowano 8 Września 2012 A propos silnika, planyje u siebie kompletne mycie komory tylko boje sie zeby nie zalac wrazliwych elementow. Co w B6 najlepiej zakryc i jakie macie na to sposoby, co odlaczyc, po jakim czasie ponownie uruchomic silnik itp?
slepy Opublikowano 8 Września 2012 Opublikowano 8 Września 2012 Troszkę przeleciałem, ale baardzo po łebkach, chciałem tylko odświeżyć żeby tak nie straszyło jak się otworzy, poza tym czas gonił a jeszcze nie było pewne czy auto odpali bo trochę wody się przelało Jeszcze jakbyś napisał jakiej chemii użyłeś to w ogóle byłoby git ja robiłem wczoraj u siebie, najpier pianą Valet pro, potem pedzelek i APC 1:5, potem pod ciśnieniem opłukałem, wydmuchałem poowietrzem, reszta sama doschła:decayed:
Gracjan Opublikowano 8 Września 2012 Opublikowano 8 Września 2012 Ja najpierw oprysk tym czymś... promacja była i za 9zl żal było nie brać Potem mix w Marolexie: APC Nielsen, Surfex, ValetPro PH Neutral... Mało pędzelka no i płukanie pod ciśnieniem, wydmuchanie powietrzem, reszta wyschła podczas jazdy
AZIK Opublikowano 8 Września 2012 Opublikowano 8 Września 2012 oficjalnie mało... ale jest gro ludzi, zapaleńców, którzy robią to po "garażach"... w każdym mieście znajdziesz "specjalistów"...generalnie to drogi interes (przynajmniej dla mnie)... Czy drogi?? Za coś co jest dobrze zrobione trzeba parę groszy zapłacić to tak jak z autem chcesz mieć rodzynka to musisz wyłożyć ponad przeciętną niż zwykły model:wink: Nie neguję tego przecież... bardziej chodziło mi o to, że nie wszyscy mają takie podejście, żeby płacić 1kzł za odnowę swojego auta... na mojej ulicy (30 domów x średnio po 2 samochody) chyba tylka JA mam więcej niż jedno wiadro i więcej niż szampon do samochodu więc taka jest skala ludzi twierdzących, że ładnie wyglądający samochód to umyty płynem do naczyń i miotełką do zamiatania psich kup (bez urazy dla psów) nie naskakuje na nikogo... sam bym tego nie robił za parę groszy zgadzam sie z kol vario, że to ciężka praca.... nawet bardzo ciężka i męcząca
greg24 Opublikowano 10 Września 2012 Opublikowano 10 Września 2012 MEGUIARS WOSK NXT Generation Tech Wax 2.0 + zamówiony ciekawe jaki bedzie efekt jak myślicie z tym reczniczkem byłoby lepiej ? Meguiar's ULTRA PLUSH SUPER TERRY TOWEL
ShowCarShine Opublikowano 10 Września 2012 Opublikowano 10 Września 2012 greg24 Fibra nie wpłynie ci znacząco na wygląd po woskowaniu, jeżeli jest złej jakości to najwyżej będzie źle zbierać albo pozostawi włókna i w najgorszym wypadku może porysować lakier. Meguiars robi w miarę dobre fibry ale nie za tę cenę, w tej cenie można mieć dużo lepsze.
variocustoms Opublikowano 10 Września 2012 Opublikowano 10 Września 2012 SCS zaproponuj w takim razie jakie dobre i w jakiej cenie macie w ofercie
greg24 Opublikowano 10 Września 2012 Opublikowano 10 Września 2012 rozumiem i rowniez chetnie zobacze co proponujesz
ShowCarShine Opublikowano 13 Września 2012 Opublikowano 13 Września 2012 SCS zaproponuj w takim razie jakie dobre i w jakiej cenie macie w ofercie Z tańszych a dobrej jakości do polerowania wosku np: COBRA Gold Plush Jr. Microfiber CHEMICAL GUYS ULTRA PLUSH DETAILING TOWEL 60X43 EUROW SHAG WEAVE Z droższych ale za to WET WET LOOK DAIMOS 40X40 PROFI POLISH Super Soft SCHOLL MICRO PLUS PREMIUM POLISHANGEL® SOFTHEAVEN MICROFIBER MADNESS SUMMIT 800 CHEMICAL GUYS Mikrofibra MAX
greg24 Opublikowano 13 Września 2012 Opublikowano 13 Września 2012 ten mi sie podoba CHEMICAL GUYS Mikrofibra MAX GRATIS mikrofibra na wiosne trzeba soboe sprawic
Gracjan Opublikowano 14 Września 2012 Opublikowano 14 Września 2012 Panowie, powoli myślę nad kupnem maszyny DA a że samą maszyną nic nie podziałam to trzeba też kupić jakieś pady no i tu jest problem bo szczerze zgłupiałem, za dużo tego:decayed: Potrzebuje pady na razie tylko żeby nakładać cleanery i glaze np. PB Black Hole lub AG SRP... Co możecie polecić ? Ja myślałem nad Flexipads Softouch Waffel 80/145mm Czekam na propozycje i od razu z góry dzięki za każde info
variocustoms Opublikowano 14 Września 2012 Opublikowano 14 Września 2012 Ja mam Flexipadsa cutting i finishing ale nie wafle i są wytrzymałe, używam ich na rotacji i na DA, szczerze mogę polecić
Gracjan Opublikowano 14 Września 2012 Opublikowano 14 Września 2012 Ja mam Flexipadsa cutting i finishing ale nie wafle i są wytrzymałe, używam ich na rotacji i na DA, szczerze mogę polecić A wafel ma za zadanie tylko nie nagrzewać tak lakieru jak gładki pad czy coś jeszcze ? Nad tym się zastanawiam... KRAUSS DB DUAL ACTION 900W !! - STABILIZACJA OBROTÓW - ShowCarShine - Detailing Shop
variocustoms Opublikowano 14 Września 2012 Opublikowano 14 Września 2012 wygląda jak Kestrell ale ma + (torbę) na DA jeszcze mi się żaden pad ani futro nie zagrzało, kwestia wprawy i będziesz na zimno robił, ja na DA powyżej 4 nie wchodzę bo to się mija z celem, na niższych obrotach efekt ścierny ew. połysku jest większy niż na wysokich obrotach
Rekomendowane odpowiedzi