lukaszr Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Tempo raczej nie jest dobrą pastą, chyba, że do starego auta i tylko miejscowo. Co do kwestii tylko wosku - dobrze jest oczyścić lakier przed nałożeniem jakiegokolwiek wosku czyli wyglinkować. Zestaw do glinkowania ze szmatką, glinką, detailerem oraz takimi mini woskiem ALL IN ONE to Clay Kit. Może o tym pomyśl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawcav6 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 witam od niedawna jestem posiadaczem auta o ciemnym kolorze 4Z (LZ9W) pierwsze moje tak ciemne auto co polecił byś mi do tego koloru jakiś szampon coś na delikatne koliste ryski i jakiś wosk na koniec myśle że to wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszr Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 od niedawna jestem posiadaczem auta o ciemnym kolorze 4Z (LZ9W) pierwsze moje tak ciemne auto co polecił byś mi do tego koloru jakiś szampon coś na delikatne koliste ryski i jakiś wosk na koniec myśle że to wystarczy Myślę, że powielanie tych samych pytań i tych samych odpowiedzi nie ma sensu. Przejrzyj trochę ten wątek, a myślę, że sporo Ci się w tej kwestii wyjaśni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cysiu Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 mam autko takie jak w opisie da rade kupic cos na poczatek do 200 zeby jakis efekt byl bo narazie wiecej funduszy niemam?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pzwmichal Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Ciekawe Łuki jak długo jeszcze będziesz znosił te same pytania :D:D Do wszystkich błądzących - aby autko ładnie wyglądało potrzeba obowiązkowo: Szampon Gold Class lub NXT Glinka z detailerem czyli Clay kit Usuwanie rys - Ultimate Compound W przypadku ciemnego lakieru : DC2 czyli czysta politura Wosk NXT 2.0 minimum 4 aplikatory żółte 10 mikrofibr Dodatkowo coś do opon np. endurance tire gel do wnętrza - Natural Shine bardzo przydatna jest również rękawica Meg'sa do mycia ręcznik do osuszania Taki zestawik pozwoli cieszyć się z czystego auta przez bardzo długo, choć pewnie po krótkim czasie zapragniecie spróbowania kolejnych kosmetyków samochodowych co będzie prowadziło do powolnej ruiny waszego portfela i agresji zony/dziewczyny:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszr Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Dzięki Michał, tym bardziej, że odpowiedź na to pytanie jest dosłownie post wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cysiu Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 dosłownie to raczej niebardzo ale nie o to chodzi taki zestaw to jest ok 400 pln a moje pytanie bylo czy do 200 da rade cos zrobic ale rozumiem ze nie to bede musial sobie to rozbic na pare miesiecy i moze na wakacje uda sie cos skompletowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszr Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 dosłownie to raczej niebardzo ale nie o to chodzi taki zestaw to jest ok 400 pln a moje pytanie bylo czy do 200 da rade cos zrobic ale rozumiem ze nie to bede musial sobie to rozbic na pare miesiecy i moze na wakacje uda sie cos skompletowac Jak do 200 zł to zestaw Clay Kit + wosk NXT 2.0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proton2 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Mam jeszcze pytanie tak z delikatnie innej beczki Na opakowaniach piszą, że można prać te ręczniczki z mikrofibry, zarówno te supreme shine jak i water magnet, ale nie ma żadnych bliższych szczegółów. Czy można je prać w proszku i w ciepłej wodzie, czy też np. tylko w szarym mydle i zimnej/letniej wodzie ? Jak wygląda sprawa z aplikatorami w tej kwestii ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszr Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Generalnie zasada jest taka, że nie należy prac tych rzeczy w chemii, która zawiera jakieś dodatki, zmiękczacze albo też w płynach do płukania. To wszystko zniszczy strukturę tych ręczników (aplikatorów nie powinno ruszyć). Możesz kupić sobie do tego najtańszy i najsłabszy proszek, zamoczyć w mocno ciepłej wodzie te rzeczy i po 1h wyprać ręcznie (ja tak robię). Bardzo dobrym sposobem jest szare mydło (coś ala Biały Jeleń) - świetne do tego rodzaju zastosowania. Można też prać w pralce, najlepiej w temperaturze 60 stopni i z delikatnym proszkiem. Jeszcze lepiej jest przeprać przed praniem wszystko w szarym mydle i do pralki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zieluch Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Dokładnie szare mydło się do tego bardzo dobrze nadaje. Ale dla fanatyków można użyć takiego płynu http://www.sklep.car-spa.pl/pl/product/57/son-550-cs-sonus-der-wunder-wasche---srodek-do-prania-mikrofibry.html Niestety nie testowałem ani nie słyszałem opinii o tym produkcie, natchnąłem się na to przez przypadek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu11 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 kolejny sezon z nxt generation wax rozpoczety. tym razem poszla w ruch polerka elektryczna cos wspanialego hehe chyba bede woskowal duzo czesciej hehe niz w do tej pory :ad: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_kkk Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Na rozpoczęcie sezonu, korzystając z pięknych okoliczności przyrody... postanowiłem spróbować swoich sił z Meguiars. Ok 3 i pół godziny pracy - wszystkie prawe wykonane ręcznie Jak na pierwszy raz to efekt końcowy oceniam na dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszr Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Efekt piękny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciacho1989 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 efekt jest bardzo dobry... widziałem na własne oczy:P:P aż miło popatrzeć na takie wypielęgnowane oooo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solto1 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Mam pytanie- czy w Poznaniu lub okolicy dostanę kosmetyki firmy MEGUIARS. Pilnie potrzebuję czegoś dobrego ponieważ w czwartek mam wieść kumpla do ślubu. z góry dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRazny Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 http://www.meguiars.pl/punkty-sprzedazy/wojewodztwa/wielkopolskie.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysycycki Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Witam. Mam pytanie. Czy nie dalo by sie zastapic tych akcesoriow do nakladania i polerowania czyms innym niz produktami tej firmy? Boli mnie to ze musze wydac prawie tyle samo kasy na reczniki i waciki co na same kosmetyki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszr Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Witam. Mam pytanie. Czy nie dalo by sie zastapic tych akcesoriow do nakladania i polerowania czyms innym niz produktami tej firmy? Boli mnie to ze musze wydac prawie tyle samo kasy na reczniki i waciki co na same kosmetyki. Można, ale jakoś tanich produktów pozostawia wiele do życzenia. Czasami można trafić na coś dobrego, ale osobiście wolę akcesoria Megsa, bo po prostu są bardzo trwałe. Dla przykładu od 1,5 roku używam tylko 5 mikrofibr, a 1 z nich jest na co dzień w aucie i naprawdę przeżyła już takie brudy, że sam jestem zdziwiony. Dodatkowo jest po wielu praniach i dalej spełnia swoją funkcję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysycycki Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Dobra... czy te aplikatory (te w formie malych krążków) tez sa wielokrotnego użytku? Czy po jednym nakładaniu wosku sa juz nie do doprania i do wyrzucenia. Prosze powiedz mi jedna rzecz w sprawie glinki: nalezy ja uzywac razem z jakims innym srodkiem? To bylo kilka stron wczesniej ale nie wiem czy dobrze zrozumialem ze nie da sie nalozyc samej glinki tak samej z siebie. Dzieki in Advance:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi