wiki Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 jest to trzecie mycie po woskowaniu i efekt jest jak widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
screw Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 no, no... nieźle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondziu Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 http://jaylenosgarage.com/video/index.shtml?vidID=106496 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
screw Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 ...i właśnie o to chodzi z glinkowaniem i polerowaniem metalowych gadżetów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotest Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 A moze znacie jakis zaklad w Krakowie w ktorym wyczyszcza i nawoskuja mi samochod na blysk za pomoca tych tych srodkow - jestem zbyt leniwy zeby sam to zrobic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekA4 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 mam pytanie, czy do środka cleaner wax można stosować np Deep Crystal Step 1 Paint Cleaner? Narazie chce kupic szampon i cleaner wax, mógł bym jeszcze dołożyć jeszcze do jednego środka, tylko który najlepiej żeby efekt był najlepszy? Jak sie przekonam to zakupie cały zestaw :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Deep Crystal Step 1 Paint Cleaner - po użyciu tego środka musisz zabezpieczyć karoserię woskiem bo jest to środek który delikatnie poleruje, usuwa oksydację i wygladza lakier, po tym karoseria jest przygotowana na wosk najlepiej Goldclas lub Techwax i jest blysk potwierdzam z autopsji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekA4 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 czyli polerke DC step 2 moge odpusic? no wierze bo widziałem efekty jeszcze jak zdjęcia były :> a co myslisz o Deep Crystal Step 3 Wax Liquid? jest przez pol tanszy od NXT ale narazie nie chce szalec i zastanawiam sie nad nim, a w przyszlosci zainwestowal bym w NXT Dzieki za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meryl Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Pytanie do eksperta: Co sądzisz o używaniu benzyny ekstrakcyjnej do zmywania smoły?? Jest bardzo skuteczna i nie kosztuje tyle. Stosuję to kilkanaście lat i zawsze się sprawdza a potem mycie i woskowanie. Czy są jakieś środki do koloru czarnego ?? Pytam się ponieważ miałem rózne kolory samochodów i z żadnym nie miałem tyle problemów co z czarnym. Zawsze używałem pasty tempo do likwidacji zadrapań tzw. podklamkowych - od paznokci rewelacja ale to co tempo robi na czarnym lakierze to masakra. Powstawały takie koliste zadrapania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 odpowiedż nie eksperta: ja też stosuję bezynkę ekstrakcyjną do trudno usuwalnych zanieczyszczeń z lakieru i jeszcze nigdy nic się lakierowi nie stało, pozatym że był czysty :gwizdanie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonnen_x Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 screw a co polecisz na czarną Niunię w kwestii wygrania walki z ryskami powstałymi od mycia? Nie mówcie że czarny lakier to przekleństwo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meryl Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 Zakupiłem mały pakiecik: - NXT Generation Car Wash, - Water Magnet Microfiber Drying Towel, - NXT Generation Tech Wax, - Scratch X, - Quik Detail Pad Po zastosowaniu mogę powiedzieć że: - NXT Generation Car Wash - naprawdę wydajny szampon, dobrze zmiękcza wodę, ciężko go spłukać nawet z ręki, o super zapachu, - Water Magnet Microfiber Drying Towel - nie zauważyłem nic szczególnego pomiędzy tą mikrofibrą a taką za 10-20 zł (poza 8-krotnie wyższą ceną i że też jest robiona w Chinach jak już chyba prawie wszystko), - NXT Generation Tech Wax - i tu się bardzo ale to bardzo miło zaskoczyłem, rewelacyjna pasta powiedziałbym, że lepiej się sprawdziła w przypadku drobnych rys niż Scratch X, no i ten efekt cud malina, świetnie wydobywa głębie koloru, bardzo wydajny również poniekąd dzięki praktycznemu aplikatorowi, jeszcze tylko muszę dokupić jakiś środek do robienia mokrego efektu i - scratch X to kompletna porażka nie zlikwidował nawet drobnych rys (stosowałem tak jak pisał Screw ) według mnie strata kasy - o wiele lepsza jest pasta tempo (tylko trzeba używać z wyczuciem), - Quik Detail Pad - bardzo chłonna i delikatna gąbka, czasami za delikatna jak ktoś lubi pieścić swoje autko to będzie zachwycony Narazie to tyle. Poszukuję jeszcze jakieś dobrego środka do kokpitu ale takiego żeby pozostawiał mat. Może ktoś coś poleci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verus Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Mam dużo drobniutkich odprysków po kamykach na reflektorach, czym i jak to można wypolerować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonnen_x Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Czy eXpert wciąż jest z nami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 cuś zapomniał o nas, przypomnę mu o nas przy okazji, ale jest strona firmowa i forum więc tam proszę pytać adres na poczatku tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 A czy mamy jeszcze zniżkę 10% przy zakupie? Jakoś nie widzę, aby przy potwierdzeniu zamówienia był liczony rabat? Czy może robię coś nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malik Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 A czy mamy jeszcze zniżkę 10% przy zakupie? Jakoś nie widzę, aby przy potwierdzeniu zamówienia był liczony rabat? Czy może robię coś nie tak? Musisz wyraźnie poprosić o rabat pisząc w uwagach zamówienia: Zniżka dla klubu Audi A4 Ja przy jednym zamówieniu zapomniałem dopisać (myśląc, że mają mnie już w bazie jako klubowicza A4) i nie policzyli zniżki. Jednak obiecali zwrócić kaskę wraz z następnym zamówieniem co też uczynili. Pełna kulturka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 A czy mamy jeszcze zniżkę 10% przy zakupie? Jakoś nie widzę, aby przy potwierdzeniu zamówienia był liczony rabat? Czy może robię coś nie tak? Musisz wyraźnie poprosić o rabat pisząc w uwagach zamówienia: Zniżka dla klubu Audi A4 Ja przy jednym zamówieniu zapomniałem dopisać (myśląc, że mają mnie już w bazie jako klubowicza A4) i nie policzyli zniżki. Jednak obiecali zwrócić kaskę wraz z następnym zamówieniem co też uczynili. Pełna kulturka. No tak, być może naliczą mi rabat jeśli zamówię towar z przesyłką - płatne przy odbiorze. Wolę zapłatę przelewem na ich konto i tu jest problem... Zresztą zaraz zadzwonię i zapytam. P.S. malik - dzięki za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KICHOL Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 A jak usunąć gumę do żucia z tapicerki???? Nigdzie tego nie znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meryl Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 A jak usunąć gumę do żucia z tapicerki???? Nigdzie tego nie znalazłem Poczekaj aż zaschnie i "wyroluj" palcem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi