Nosfer Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 No właśnie, mam pianownicę Karchera, ale to jest jakaś straszna popierdółka.. Nie wiem czy to można nazwać pianownicą.. Jaką kupić -zamiast tej Karcherowskiej ? (tak, żeby pasowała do Karchera) [br]Dopisany: 19 Maj 2011, 11:35_________________________________________________Autobrite ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arielo Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Autobrite jest konkretna. Ja kupiłem do Karchera 5.55 na allegro od Wera Serwis. Pianuje dobrze, choć fachowcy mówią, że to jeszcze nie jest to - ja jestem zadowolony. Sekretem i tak jest ile wlejesz piany do powstania śmietany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Makki_ Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Valetpro Orange Pre Wash + ValetPro PH Neutral Snow Foam + Chemical Guys Maxi Suds II , 1,5cm w 1litrowej butelce do pianownicy. Do tego ciepla woda i dobre wymieszanie, daje cos takiego: Piana do golenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
variocustoms Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Panowie, z tymi czasami to teoretyczne założenie, powierzchnia lakieru namoim aucie to tak jak 3 x Tico, auto ma 10 lat, lakier niby w dobrym stanie ale założę się, że nigdy nie było dopieszczone, jak mi zejdzie o połowę to wszystko to będę happy, co do Dodo to i tak mam mały pojemniczek na jedna aplikację więc następny może będzie inny wosk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pzwmichal Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Panowie, z tymi czasami to teoretyczne założenie, powierzchnia lakieru namoim aucie to tak jak 3 x Tico, auto ma 10 lat, lakier niby w dobrym stanie ale założę się, że nigdy nie było dopieszczone, jak mi zejdzie o połowę to wszystko to będę happy, co do Dodo to i tak mam mały pojemniczek na jedna aplikację więc następny może będzie inny wosk Vario jeśli masz Pickupa, to spokojnie zmieścisz się z glinką w godzince, ja Hiluxa robię w 20 minut ale to mniejszy pickup Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
variocustoms Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 http://www.widelec.pl/widelec/1,111648,9626584,43_zdjecia_lasek_myjacych_samochody_na_Dzien_Mycia.html[br]Dopisany: 19 Maj 2011, 18:26_________________________________________________do zwilżania pod glinkę mogę rozrobić Gold Class'a do atomizera ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 http://www.widelec.pl/widelec/1,111648,9626584,43_zdjecia_lasek_myjacych_samochody_na_Dzien_Mycia.html[br]Dopisany: 19 Maj 2011, 18:26_________________________________________________do zwilżania pod glinkę mogę rozrobić Gold Class'a do atomizera ? kilka kropli obojętnie jakiego szamponu do samochodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slepy Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Panowie, gdzie dostanę takie wiaderko z seperatorem na dnie? szukam już jakiś czas i nie mogę znaleźć, widziałem takie gdzieś na stronce z detalingiem, ale nie mogę go znaleźć nigdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arielo Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Panowie, gdzie dostanę takie wiaderko z seperatorem na dnie? szukam już jakiś czas i nie mogę znaleźć, widziałem takie gdzieś na stronce z detalingiem, ale nie mogę go znaleźć nigdzie http://www.mrcleaner.pl/?podkat=&do_search=true&search_query=grit+guard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młody_drog Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 100zł za wiadro to trochę przesada... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slepy Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Panowie, gdzie dostanę takie wiaderko z seperatorem na dnie? szukam już jakiś czas i nie mogę znaleźć, widziałem takie gdzieś na stronce z detalingiem, ale nie mogę go znaleźć nigdzie http://www.mrcleaner.pl/?podkat=&do_search=true&search_query=grit+guard ok, dzieki wielkie kolego, cena nie jest tragiczna, muszę się rozglądnać po sklepach, moze uda się wyrwać jakiś zamiennik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arielo Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Jasne, że tak ja mam wiadra z Obi za 6 zł Jak ktoś chce mieć grit guarda to niech lepiej zainwestuje w sam krążek i dopasuje sobie wiadro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slepy Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Jasne, że tak ja mam wiadra z Obi za 6 zł Jak ktoś chce mieć grit guarda to niech lepiej zainwestuje w sam krążek i dopasuje sobie wiadro. w weekend zaopatrze sie w wiaderka, , potem pomyślimy o Grit Guardzie , on ma 26,3cm, średnicy i takiego wiaderka bede szukał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Jasne, że tak ja mam wiadra z Obi za 6 zł Jak ktoś chce mieć grit guarda to niech lepiej zainwestuje w sam krążek i dopasuje sobie wiadro. w weekend zaopatrze sie w wiaderka, , potem pomyślimy o Grit Guardzie , on ma 26,3cm, średnicy i takiego wiaderka bede szukał kup sobie samego Grit Guarda...a w kazdym sklepie gdzie masz wiaderka curvera (ja kupowalem w tesco) ...wiaderko 16 litrowe ...idealnie pasuje do GG.. jakby szyte na miare GG wchdozi do samego dna...a na boki nawet nie drgnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slepy Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Jasne, że tak ja mam wiadra z Obi za 6 zł Jak ktoś chce mieć grit guarda to niech lepiej zainwestuje w sam krążek i dopasuje sobie wiadro. w weekend zaopatrze sie w wiaderka, , potem pomyślimy o Grit Guardzie , on ma 26,3cm, średnicy i takiego wiaderka bede szukał kup sobie samego Grit Guarda...a w kazdym sklepie gdzie masz wiaderka curvera (ja kupowalem w tesco) ...wiaderko 16 litrowe ...idealnie pasuje do GG.. jakby szyte na miare GG wchdozi do samego dna...a na boki nawet nie drgnie no i taki właśnie mam zamiar , w weekend odwiedzę tesco Panowie a który wosk bedzie lepszy, myślę o NXT Tech Wax 2.0? dobry bedzie? czy polecacie coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młody_drog Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Ja używam HD waxa od Autoglyma i jestem baardzo zadowolony ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszr Opublikowano 20 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 kup sobie samego Grit Guarda...a w kazdym sklepie gdzie masz wiaderka curvera (ja kupowalem w tesco) ...wiaderko 16 litrowe ...idealnie pasuje do GG.. jakby szyte na miare GG wchdozi do samego dna...a na boki nawet nie drgnie Dokładnie - wiadra z logo to w ogóle jakaś porażka cenowa. Zwykłe wiadro z marketu tylko z płaskim dnem z niezaokrąglonymi brzegami + grit guard i to wystarczy w zupełności. Panowie a który wosk bedzie lepszy, myślę o NXT Tech Wax 2.0? dobry bedzie? czy polecacie coś innego? Zawsze możesz wypróbować nowe woski Ultimate - Malik już używał więc może się wypowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nosfer Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Łukasz skrobnij jeszcze jakieś pianownice do Karchera, wybiorę coś sobie zaraz i kupię pianę.. [br]Dopisany: 20 Maj 2011, 10:32_________________________________________________Do Karchera 7.91 md - nie wiem czy złączki są inne niż w innych karcherach.. Chyba nie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek20VT Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 A jakich myjek używacie, bo się zastanawiam nad jakimś Karcherem i po przepatrzeniu katalogów on-line i ofert w miejscowych sklepach lekko zgłupiałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nosfer Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Ja mam Karcher 7.91 md - wcześniej miałem dużo mniejszego i prawdę mówiąc, był/jest średni.. Taka sikawka.. Ten zasuwa jak złoto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi