Tomeks Opublikowano 25 Czerwca 2014 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Jezeli nie rozumiesz,to sorry,chyba nie zrozumiesz.....ale spróbuj,poczytaj np o hokeju,ile trwa mecz,ilu graczy liczy drużyna,a raczej,ile piątek,poczytaj o boisku do koszykówki,28m na 15,piłkarskie 105 na 68,ile trwa mecz,ile jest zmian,ile gracz ma czasu na odpoczynek itd.........i na koniec,pomysl,ile w ciagu półtorej godziny musi przebiec piłkarz,i co ważniejsze,ile robi sprintow powyżej 25km/h.....moze cos to da:wink:
jihaad Opublikowano 25 Czerwca 2014 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Aha, i to granie na czas, to ma być forma odpoczynku, a czas leci, czy jak? Kto powiedział, że połowa ma trwać 45 minut w tym wliczone ściemnianie, gierki na czas i odpoczynek i tak ma być do końca świata? Może zrobić 30 minut czasu rzeczywistego? Może tylko określić czas na wznowienie gry i limit przetrzymywania piłki przez bramkarza? Możliwości jest wiele, ale widzę, że środowisko kibicowskie jest niemniej konserwatywne od działaczy FIFA. Peace. Wysłane batonikiem Kitkat
Tomeks Opublikowano 25 Czerwca 2014 Opublikowano 25 Czerwca 2014 oj kolego,widze,ze z wysiłkiem fizycznym niewiele masz wspolnego:wink: Kluczem jest wlasnie wysiłek fizyczny,dlatego liczy sie wielkość boiska,czas meczu,ilośc zmian,np w futsalu sa podobne zasady jak w koszykówce,czy hokeju i tam jest liczony efektywny czas gry wierz mi,piłkarze,jeśli chodzi o kondycje,sa tytanami,a mimo to,pod koniec meczu lapja ich skurcze ...poza tym,jest masa technicznych rzeczy,przez które nie moze byc ograniczeń,o których pisałeś otwarcie Nigeria Argentyna konkretne:naughty:
jihaad Opublikowano 25 Czerwca 2014 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Nie podajesz argumentów, tylko piszesz, że się nie da. Piłka wychodzi na out - gwizdek, czas stop. Piłkarz może sobie nawet pełzać do piłki, ale czasu nie ugra, bo on stoi. Jak się dotoczy, to kolejny gwizdek i np. 5 sekund na wznowienie. Piłka wpada na boisko - czas start. Bramkarz łapie piłke w ręce - 5 sekund na podanie do innego gracza. Faul? Gwizdek, czas stop. Ustawienie pozycji piłki, muru. Wszyscy gotowi? Gwizdek i 5 sekund na wykonanie rzutu. Czego się nie da? Wysiłek fizyczny nie ma tu nic do rzeczy, bo jeśli dziś na 45 minut, rzeczywistej gry jest średnio np. 30, to niech ta połowa trwa właśnie 30. Czego się nie da? Czuje się, jakbym 150 lat temu mówił o lotach na księżyc - nie da się. Oglądajmy mundial. Wysłane batonikiem Kitkat
Skyliner89 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Argentyna może namieszać na tych mistrzostwach
Tomeks Opublikowano 25 Czerwca 2014 Opublikowano 25 Czerwca 2014 A ja sie czuje,jakbym gadał z 12 latkiem,nic nie łapiesz:doh: Bramkarz łapie piłke w ręce - 5 sekund na podanie do innego gracza. przeciez bramkarz moze trzymać piłkę przez 6s,wiec o co ci chodzi? w ogole,o co tobie chodzi? efektywny czas gry w tej chwili wynosi spokojnie 30min,dodatkowo sędzia przedłuża kazda polowe,jezeli piłkarz gra na czas,np zbyt długo wykonuje rzut z autu,czy wolny,dostaje zolta kartke,wysilek fizyczny nie ma nic do rzeczy mówisz? przeciez zmiany,o których piszesz,maja za zadanie przyspieszyć grę,wiec uczynić ja jeszcze bardziej wymagajaca fizycznie ...bo chyba nie chodzi ci o skrocenie calego widowiska,piszesz,ze piłkarz po gwizdku moze sobie pełzać do piłki ile chce
jihaad Opublikowano 26 Czerwca 2014 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Tak, przyspieszyć samą grę, ale przecież będą pauzy, kiedy czas stoi. Kiedy czas leci, to gramy i nie ściemniamy, po gwizdku czas stoi, jest chwila oddechu. Po kolejnym gwizdku znowu momentalnie wznawiamy grę i znowu gramy i nie ściemniamy. Jeśli wynik jest dla nas satysfakcjonujący to gramy na czas wykorzystując nasze umiejętności na boisku, a nie urywając cenne sekundy podczas przerw, kiedy czas płynie. Jak wiemy bramka może paść ostatnich sekundach, więc te sekundy są ważne. O to mnie chodzi, ale już wiem, że nie da się nic zrobić.
jihaad Opublikowano 26 Czerwca 2014 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Wiemy, wiemy, ale jeszcze parę godzin jest.
Tomeks Opublikowano 26 Czerwca 2014 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Piraniasuarez zawieszony na 4 miesiace:grin:
Kamyk Opublikowano 26 Czerwca 2014 Opublikowano 26 Czerwca 2014 katastrofalna skuteczność Portugalii szczególnie CR7 środek bramki, na okrągło (z jednym drobny wyjątkiem) troszkę ich szkoda, to było do zrobienia
Dev Opublikowano 26 Czerwca 2014 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Sa na dobrej drodze ---------- Post dopisany at 23:52 ---------- Poprzedni post napisany at 23:40 ---------- I pojechali.....
Tomeks Opublikowano 26 Czerwca 2014 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Jest!!! ja juz wygrałem swoje MŚ ale dla Algierii jaka radość,miło popatrzeć
Tomeks Opublikowano 26 Czerwca 2014 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Półfinały Brazylia - Niemcy Argentyna - Holandia final Niemcy - Holandia MŚ Holandia
FPek Opublikowano 27 Czerwca 2014 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Półfinały Brazylia - Niemcy Argentyna - Holandia final Niemcy - Holandia MŚ Holandia jak holadnia w pałe z meksykiem
Sqizzy Opublikowano 27 Czerwca 2014 Opublikowano 27 Czerwca 2014 bukmacherzy mają żniwa jak cholera Wysłane z mojego Xperia J przy użyciu Tapatalka
stanley Opublikowano 27 Czerwca 2014 Opublikowano 27 Czerwca 2014 polecam dwa ostatnie artykuły, zwłaszcze ten o Anglii A jednak się kręci
FPek Opublikowano 28 Czerwca 2014 Opublikowano 28 Czerwca 2014 o angloach napisali cala prawde, wystarczy obserwowac troche pilke, ogladac eliminacje, wiec kto sie zna ten wiedzial juz po losowawniu grupy, ze anglia do domu, ten kto myslal inaczej po prostu musi im kibicowac a kto postawil na nich kase jest......
Rekomendowane odpowiedzi