Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No u mnie problemem pewnie jest DPF , jaka on ma wersje? Wiesz... PD jesli chodzi o spalanie jest malo konkurencyjne...

Ten nowy CR 177/184 jest rewelacyjny jesli chodzi o spalanie, a ten starszy... pali przyzwoicie jak na mozliwosci i osiagi (ok 7.6-7.8 do setki po programie ). Wydaje mi sie ze jest ok , na trasie sie zejdzie do 6.6 , 6.5 chociaz magicy pisza ze schodza do 5.7 - pewnie tak ale do 110 . Jak jezdzisz szybko to wiadomo ... Kazdy ma inna noge.

P.S. A4 przy tych samych trasach palil ok 0.2-0.3 L mniej tylko ze tam byly inne kapcie troszke.

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No u mnie problemem pewnie jest DPF , jaka on ma wersje? Wiesz... PD jesli chodzi o spalanie jest malo konkurencyjne...

Ten nowy CR 177/184 jest rewelacyjny jesli chodzi o spalanie, a ten starszy... pali przyzwoicie jak na mozliwosci i osiagi (ok 7.6-7.8 do setki po programie ). Wydaje mi sie ze jest ok , na trasie sie zejdzie do 6.6 , 6.5 chociaz magicy pisza ze schodza do 5.7 - pewnie tak ale do 110 . Jak jezdzisz szybko to wiadomo ... Kazdy ma inna noge.

P.S. A4 przy tych samych trasach palil ok 0.2-0.3 L mniej tylko ze tam byly inne kapcie troszke.

...ale to bylo 2.5l + V6 ;)

Opublikowano

...ale to bylo 2.5l + V6 ;)

tak ale jak jezdzilem te same trasy AWX to tam wyszlo spalanie ok 0.2 l mniejsze :gwizdanie: :gwizdanie: a fakt faktem 2.5 noga traktowala spokojniej...

Dzis przejechalem trase 40km dosc szybko , wprawdzie padalo ale generalnei wyprzedzalem co sie da (fajny efekt jak przy zmianie pasa jak sie depnie i tylek ucieka a systemy szybko go lapia :naughty: ) Spalanie 6.1l/100km Wiec widze ze na trasie da sie dobre spalanie osiagnac . :good:

Opublikowano

mmcv , na deszczu jeszcze tego nie widać bo auto jest zbyt słabe, bardziej odczujesz rwd gdy będziesz chciał odkręcić 2-gi bieg przy wyprzedzaniu a droga będzie jesienno-zimowa, systemy też złapią, ale przyspieszania nie będzie.

To jest właśnie to czego mi brak w bmw, trzeba mieć jaja żeby było szybko w cieższych warunkach :wink4:

u mnie ostatnio 10.6 cały bak

Opublikowano

trzeba mieć jaja żeby było szybko w cieższych warunkach :wink4:

no ja narazie sie ucze tego samochodu . Na suchym jest genialny i trzyma sie jak przyklejony!! Gumy graja a auto jedzie po swoim torze bez zajakniecia :good:

Opublikowano

544 km na 30 litrach. Wychodzi jakieś 5,5 litra na 100 km. Cały czas trasa bez szaleństw do 120 km/h.

Opublikowano

Warszawa Krakow Warszawa - 5.9l/100km :gwizdanie: trasa i spokojna jazda (do 140) mojej kobiety :decayed: .

Opublikowano

Spalanie (Głównie do użytkowników 1.9 TDI 115 KM Quattro)

Ile robicie na baku kilosów i jakie macie spalanie - miasto/trasa/średnie.

U mnie wychodzi ~8l/100km po mieście czyli na baku powinienem robić ok. 750 km.

Ale dziwne jest to, że wskazówka w miarę dobrze pokazuje do połowy skali (od pełnego) a potem opada szybciej. Przy połowie baku było ~350-370km na liczniku a teraz mam 400km i 3/4 baku puste. Czy to może być walnięty wskaźnik, bo w czasie jazdy czasem oscyluje pomiędzy dwiema kreskami i raz mam pół zbiornika a za chwilę 3/4 paliwa.

Opublikowano

jac0205, to przez moc, odkręcisz i robi się wir w baku :bag:

Opublikowano

Spalanie (Głównie do użytkowników 1.9 TDI 115 KM Quattro)

Ile robicie na baku kilosów i jakie macie spalanie - miasto/trasa/średnie.

U mnie wychodzi ~8l/100km po mieście czyli na baku powinienem robić ok. 750 km.

Ale dziwne jest to, że wskazówka w miarę dobrze pokazuje do połowy skali (od pełnego) a potem opada szybciej. Przy połowie baku było ~350-370km na liczniku a teraz mam 400km i 3/4 baku puste. Czy to może być walnięty wskaźnik, bo w czasie jazdy czasem oscyluje pomiędzy dwiema kreskami i raz mam pół zbiornika a za chwilę 3/4 paliwa.

To powiem że ładnie Ci pali.Moja bierze średnio ponad litr więcej.

Co do wskazań poziomu paliwa to jest to chyba norma że od pełnego do połowy opada powoli a od połowy do zera znacznie szybciej.

Jeżeli jednak wskazówka faluje Ci podczas jazdy czy to na zakrętach czy podczas hamowania-przyśpieszania to możesz mieć walnięty pływak.

Opublikowano

Co do wskazań poziomu paliwa to jest to chyba norma że od pełnego do połowy opada powoli a od połowy do zera znacznie szybciej.

Tak też się z tym zgodzę,chyba jest to zależne od kształtu zbiornika.A tak pozatym jak zaleje po sam korek to muszę zrobić ok 130 km dopiero drgnie wskazówka czyli spalanie mam chyba dobre. :mysli:

Opublikowano

544 km na 30 litrach. Wychodzi jakieś 5,5 litra na 100 km. Cały czas trasa bez szaleństw do 120 km/h.

ja osttanio zrobilem trase 600km 50% poza miastem do 120km/h 50% autostrada 130-140km/h spalilem 34l wychodzi cos kolo 5.66l na 100km jazda bez klimy

Opublikowano

Fakt, muszę zobaczyć pływak. Niedługo sprawdzę spalanie w trasie - szykuje się jakieś 900km :)

Trasa: 1620 km - 84 litry

~ 5,2/100

Opublikowano

W 1.8t

9L średnio

7,5-8 trasa

10-11 miasto

Na baku 650km

Opublikowano

moja 1,6 pali około 9,5 L na trasie. i 10,2 na mieście

Opublikowano

Już dawno miałem pochwalić się moimi wynikami :gwizdanie: No więc tak, trasa Gorzów Wlkp - Holandia ok.900km autostrad w 90%, szybkość 120-140 fele 16" średnia 5,9l, ostatnio trasa Gliwice - Kielce i z powrotem ok.500km każdego rodzaju drogi, fele 19" średnia 6,3 , no a po mieście średnia 8-12l :polew: wszystko na klimie.

Opublikowano

500km i 60 L ON także spalanie latem rośnie :P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A4 B8

2.0d common rail

ok max 120km/h, min 60km/h

większość trasa plus kilka miejscowości

Trasa Wrocław - Warszawa do tego zaliczony OS od Piotrkowa do Mszczonowa (szykany, remonty, wolniej, szybciej)

4,8l/100km

Opublikowano

A4 B6 1.9 TDI AWX Avant 130 koni

820 km na baku 90% miasto, tylko dziś przejechałem się dłużej autem na krótkiej trasie Mysłowice-Rybnik, opona 195/65 felgi 15"(do przyszlej wiosny tylko:)). Po raz kolejny ok 7L spaliło auto:)

Opublikowano

66L ON -> 970km zrobione = 6.8 L

- 90% autostrady 120-180km/h

- 10% miasto

- klima off

- AVF multi po koksie