Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje aktualne spalanie 557 km na 53 litrach co daje 9,52l/100 km Większość jazda po mieście :mysli: czy to czasem nie za dużo ?

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Moje aktualne spalanie 557 km na 53 litrach co daje 9,52l/100 km Większość jazda po mieście :mysli: czy to czasem nie za dużo ?

Jak krótkie odcinki spore korki itp... a do tego widzę quattro to raczej w normie...

Opublikowano

No odcinki krótkie i korki też się czasem zdarzały.A do tego dochodzi dość ciężka noga jeszcze :gwizdanie:

Ale tak szczerze to liczyłem na nieco niższy wynik.Czytałem trochę forum i widzę że paliwo też ma dużo do rzeczy.Spróbuję zatankować na innej stacji,może się coś poprawi.

Opublikowano

Ostatnio trochę podeptałem i średnia według fisa to 8.6l chwilowe z miasta to 12l :bry:

Opublikowano
  • Autor

dzisiaj tankowalem, 707 km zrobilem na 43,6 L , spalanie wychodzi 6,1L :decayed: Jazda mieszana, dynamiczna, nie emerycka :gwizdanie:

Opublikowano

no to ja tez sie pochwale :>

AGB po sofcie koło 18"

miasto bez deptania 18-20l

trasa prędkość 150-180km/h - 15-16l

trasa predkość 80-100km/h - 10-11l

przy butowaniu po mieście nawet nie próbuje policzyć ale dduuużżo :kox:

więc pod tym względem całujcie te swoje tdi po kółkach za takie spalania :polew:

Opublikowano

miasto bez deptania - ale jakie odcinki? mi pali 16-17 przy odcinkach 7-8km (tyle mam do pracy), a mam serie.

Opublikowano

miasto bez deptania - ale jakie odcinki? mi pali 16-17 przy odcinkach 7-8km (tyle mam do pracy), a mam serie.

hhmm podobne odcinki tylko że sporo ruszania i hamowania itp czyli że spalanie masz podobne bo juz sie obawiałem żetrochę za dużo

Opublikowano

jaką ma pojemność bak ?? bo na razie zrobiłem 370 km i pół baku mi zjadło, także nie wiem czy to dużo :mysli:

Opublikowano

to z tego mi wyszło 8,9 /100 w cyklu mieszanym przy dynamicznej jeździe :przebiegly:

Opublikowano

pierwsze pół baku jest większe niż drugie :gwizdanie:

Opublikowano

1.6 100km i dynamiczna jazda?? :mysli: :mysli:

no raczej wiecej niz 10l to chyba w tym motorze to nie wyjdzie[br]Dopisany: 13 Czerwiec 2011, 23:08_________________________________________________13062011182.jpg

Uploaded with ImageShack.us

to moje najmniejsze średnie spalanie na odcinku 300km jakie udało mi się uzyskać przy bAAArrdzzoo spokojnej jeździe

Opublikowano

pierwsze pół baku jest większe niż drugie :gwizdanie:

:confused4:[br]Dopisany: 14 Czerwiec 2011, 08:15_________________________________________________właśnie zatankowałem znów do pełna i mi wyszło tak: 430 km i 35 l to daje wynik 8,14l / 100 km
Opublikowano

mam pytanie.

czy spalanie 11/14 litrów gazu jazda mieszana to normalne w tym moim silniku? 1.8 adr avant?

Opublikowano

Przy jeździe mieszanej wydaje mi się że trochę za dużo ale to zależy od instalacji. Moja A4 1.8T 180km pali mi ok.10,5/100km w cyklu mieszanym :)

Opublikowano

cykl mieszany 5,5-6 l :evil: silnik AHH, dynamicznie ale bez pałowania

za chwile wpadnie program i 216 wiec wtedy powiem jakie rezultaty :gwizdanie:

Opublikowano

Drugie tankowanie tym razem na Statoil Supra Diesel bezsiarkowy zalałem pod korek i weszło 52,59l zrobiłem na tym 586 km więc spalił jakieś 8,97l / 100 km Fis pokazał średnie spalanie na poziomie 8,4.Trasy głównie po mieście i raz krótki odcinek autostrady gdzie pedał gazu poszedł w podłogę do oporu.

Jedno co mnie zastanawia to to,że w momencie pierwszego sygnału rezerwy paliwa Fis pokazał że mogę zrobić 110 km jeszcze.Pojeździłem aż zostało 30 km i wjazd na stację.Trochę się zdziwiłem przy dystrybutorze bo myślałem że więcej wejdzie skoro bak ma 60l jak ktoś wyżej napisał :mysli: wychodziło by na to że w momencie tankowania miałem jeszcze ponad 7l w baku.

Opublikowano

W B5 chyba przy 55L paliwa zapala się rezerwa i zostaje 7L czyli bak ma 62L dobrze myślę?:)

Opublikowano

W B5 chyba przy 55L paliwa zapala się rezerwa i zostaje 7L czyli bak ma 62L dobrze myślę?:)

tak, ja mam 62L bak