Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

950 km na pełnym baku.

Szczegóły:

- 600 km - wyłącznie trasa, autko dosyć obciążone, bez klimy, średnio 90 - 180 km/h,

- 350 km - miasto, prawie na "sucho", samtajms clima, 40 - 70 km/h,

- sie toczy na 205/60/15,

- 1.9 TDi 110 KM (czysta seria).

PZDR.

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

739 km na 50 litrach spalanie 6,84 l - 3 dorosłe osoby,dwójka dzieci i bagażnik w avancie załadowany pod dach 80% trasy autostrada lub poza miastem prędkość w granicach 130 km/h,kilka wycieczek do 180 km/h podczas wyprzedzania.Myślę że całkiem ekonomicznie :>

685 km na 50 litrach spalanie 7,41 l 3 dorosłe osoby,dwójka dzieci pusty bagażnik 60% trasy poza miastem jazda nastawiona na eko,spokojne przyśpieszanie bez żyłowania samochodu.

Opony 195/65/15

Opublikowano

685 km na 50 litrach spalanie 7,41 l 3 dorosłe osoby,dwójka dzieci pusty bagażnik 60% trasy poza miastem jazda nastawiona na eko,spokojne przyśpieszanie bez żyłowania samochodu.

Troche Ci pali ten dieselek nawet biorąc pod uwagę q

Opublikowano

Trasa 2600 km prędkość nie szybciej niż 120 km/h po taksówkarsku :> 4 osoby + bagaż

fis - 5,4 l/100km

dystrybutor - 5,6 l/100km

Opublikowano

5,4 trasa z 4 osobami i załadowanym bagażnikiem klima w 10%, jazda raczej spokojna

nie mam fisa wiec liczone po tankowaniu

Opublikowano

Ja wiem czy tak dużo :mysli: Jak dla mnie wyniki są akceptowalne.

Opublikowano

Trasa 485 km,prędkość tak do 140km/h raz zdarzyło mi się podciągnąć do 170 km/h przy wyprzedzaniu. W aucie 5 osób do tego bagażnik załadowany tak że nic już nie weszło... spalanie wyszło mi ok.8,5 litra w drodze powrotnej z nad morza.W drodze nad morze spalanie wyszło mi 9litrów ponieważ stałem w kilku miejscach w korkach.Myślę że wynik jest jak najbardziej akceptowalny.Oczywiście lałem 98 bo na takiej mój AJL powinien jeździć.Na 95 niestety pali ok.1-1,5litra więcej :)

Opublikowano

Trasa Mysłowice-Zakopane:

1. do Zakopanego ok 8.0 L wg FIS (przez na Oświęcim, Wadowice, Suchą Beskidzką, Jordanów, Nowy Targ)

2. do Mysłowice ok. 6.8 L wg FIS ( "7" do Krakowa, kawałek A4 i przez Jaworzno(Jeleń))

Łącznie 320km

Opony 195/65/15 + klima, w aucie 4 osoby i bagaż.

Opublikowano

Ja wiem czy tak dużo :mysli: Jak dla mnie wyniki są akceptowalne.

Nie słuchaj takich nawet. Według mnie Twój wynik biorąc pod uwagę iż 40% było miasto, jest jak najbardziej ok.

Ale żeby nie było OT:

Z dzisiejszej wyprawy (AWX 1.9 130KM), z klimą (zawsze mam włączoną):

Bydgoszcz-Poznań lotnisko- 5 osób (dorosłych) + bagażnik w sedanie wypchany na max (około 80KG w sumie) - spalanie 6.5 (pare razy do 160km/h przy wyprzedzaniu, raz do 180km/h srednio poza miastami 130-140km/h)

Poznań-Bydgoszcz - powrót w 2 osoby, zero bagażu - spalanie 5.7 - predkości j.w.

Tak na marginesie, kupując nie sądziłem że ten 130 konny dieselek to taka petarda :D Jasne czuć było, że był na maxa obładowany, ale i tak szedł niesamowicie. Lepiej niż Octavia benzyna 101KM z 2 osobami :)

Opublikowano

wyprawa Łódź - Poznań (autobanem - prędkości 140-180 :rolleyes: ) średnio wyszło 7,8L

Poznań - Kalisz - Łódź (bocznymi trasami) - 6,1L

3 dorosłe osoby na pokładzie + junior + bagaże

reszta po mieście, na 48L przeleciał 630km więc średnia ogólna wyszła ponad 7

Opublikowano

Ostatnio trasa 320 km trochę w korku, droga kręta dosyć dynamiczna jazda.

Spalanie 6,7 - 7

Trochę wcześniej wypad w Bieszczady około 300 km.

Spalanie 7-7,3

Opublikowano

a co tam pochwale się :kox:

testowo przewolno przejezdxilem od ost tankowania i..

Wczoraj pierwszy raz FIS zblizyl mi sie do magicznej granicy 7L/100km :naughty:

mialem juz od tankowania zrobione jakies 190km a FIS wskazywał że jeszczę przejadę 890km :decayed: (średnie na FIS'sie 7,1)

ale potem pojechałem na spota do kato :kox: :kox: :kox: zrobiłem jakies 100km a na FISie z magicznych 890km zostało mi 420 :polew: :polew: :polew:

koła 235/40/18 ;)

Opublikowano

A u mnie bez zmian

90%miasto

10% trasa

na pełnym baku ok 600-650km

jazda raczej dla zabaw, na trasie do 160, przewaznie 140 jade :wink4:

na pusty bak zalane za 100zł/5,05zł/l dystans 250km :wink4: jak oszczedzam to pod 300 podejdzie

koła 225/17 + Q + modzony silnik

Opublikowano

A u mnie bez zmian

90%miasto

10% trasa

na pusty bak zalane za 100zł/5,05zł/l dystans 250km :wink4: jak oszczedzam to pod 300 podejdzie

To widzę że spalanie mamy podobne ja u siebie w mieście wychodzi mi po 7,5l na trasie przy jeździe do 120 zeszłem delikatnie powyżej 6l :>

Opublikowano

A u mnie bez zmian

90%miasto

10% trasa

To widzę że spalanie mamy podobne ja u siebie w mieście wychodzi mi po 7,5l na trasie przy jeździe do 120 zeszłem delikatnie powyżej 6l :>

cieszy mnie to :) więc wszystko jest OK :good:

Opublikowano

Siadło mi ostatnio 1050km do odpalenia rezerwy :kox:

Oczywiście trasa tyle że po Polsce, a wiadomo jak u Nas przez miasta się jedzie :gwizdanie:

Opublikowano

klima, mieszana jazda, dynamiczna jak zawsze ale bez upalań.. no parę startów z 3,0 cały bak do zapalenia się rezerwy 900km

Opublikowano

Audi A4 1.8l - 1999

Zatankowałem za €20 (€1,49/l = 13,5l) i na mieście zrobiłem 71 mil (x1.6 = 113km)

Czyli wychodzi około 12l/100km - Jak to wygląda? Mieści się w normie?

Mam ją dopiero parę dni, więc parę razy ją "podeptałem" :evil:

Opublikowano

Audi A4 1.8l - 1999

Zatankowałem za €20 (€1,49/l = 13,5l) i na mieście zrobiłem 71 mil (x1.6 = 113km)

Czyli wychodzi około 12l/100km - Jak to wygląda? Mieści się w normie?

Mam ją dopiero parę dni, więc parę razy ją "podeptałem" :evil:

Zalej do pełna i zrób minimum 100km i znów zalej do pełna to wtedy będziesz miał w miarę wiarygodny wynik.

Opublikowano

Ostatnio powrót z Chorwacji, 90% autostrada prędkości grzeczne 130-140 licznikowe. Przejechałem 930 km do zapalenia rezerwy i weszło 55,5 litra. Wychodzi ok. 6,0 na setkę, fura załadowana opona 235/45 17 + modzone quattro.

Pozdrawiam.