Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

BEX, felga 18' opona 235 pirelli nero, srednie standard prawie zawsze wychodzi mi w granicach ok 10/100, przy spokojnej jezdzie ok. 7/100 a przy szybszej >12 .. ogień wiadomo >15 :kox:

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Moja przy spokojnej jeździe (do 120 km/h) głownie w trasie 1200 km na baku i jeszcze trochę zostało :>

Opublikowano

trasa na 18" - spalanie srednie 6,5l/km przy okolo 150km/h

ze to stala predkosc ? Autostrada ??

Opublikowano

830km na 58,5L V-Powera- co daje średnią 7L, do pracy 10 kilometrów, natomiast komputer uparcie pokazuje 9.5L- coś bardzo przekłamane dane wyświetla, można to wyregulować VAG-iem?

Opublikowano

830km na 58,5L V-Powera- co daje średnią 7L, do pracy 10 kilometrów, natomiast komputer uparcie pokazuje 9.5L- coś bardzo przekłamane dane wyświetla, można to wyregulować VAG-iem?

stoisz w korkach... zobacz jakie masz wtedy chwilowe... nic nie zrobisz.

Opublikowano

stoisz w korkach... zobacz jakie masz wtedy chwilowe... nic nie zrobisz.

U mnie za to odwrotnie, np.. komputer 5,6 a w rzeczywistości 6,3.

Taki urok tych komputerów.

Opublikowano

ostatni bak 12.7, 100% Krk, na wyjeżdzenie baku potrzebowałem 14 dni, więc jeden pies czy 7.12 czy 12.7 :decayed:

Opublikowano

Nie miałem zbytnio okazji do stania w korkach:P

Opublikowano

to jak staniesz na światłach... jeden grzyb... czasem chwilowe pokazuje 40l/100 bo cisnąłeś do świateł i tak dolicza...

Opublikowano

to jak staniesz na światłach... jeden grzyb... czasem chwilowe pokazuje 40l/100 bo cisnąłeś do świateł i tak dolicza...

a po wycieczce jak ci wyszło :mysli:

Opublikowano

a po wycieczce jak ci wyszło :mysli:

komputer 6.3... dystrybutor 5.94... 2300km w 26godzin... i troszkę czasem cisnęlim :wink4:

Opublikowano

2300km w 26godzin...

ladnie...

Opublikowano

2300km w 26godzin...

ladnie...

ja wiem poprzednia A4 do Barcelony zajechalem w niecale 21h z Krakowa... (2300km) . Srednia wyszla potworna , postoje tylko na tankowanie (co 800-850km) ciagle 160-180 na liczniku . Jeden kierowca wiekszosc trasy (zmiana na 3h) :decayed: niektorzy nei dowierzaja ale takie sa fakty :tongue4: .Powrot 25h godzin jeden kierowca z czego 2-3 h stracone na trasie Olkusz - Krakow . Przyznam ze ostatnie km jechalem na resztkach Tigera bo zmeczenie bylo potworne ... . Dodatkowo w Niemczech zepsuly sie wycieraczki ( w mojej poprzedniej A4) i dlatego brak decyzji o zmienie kierowcy . We Wroclawiu zaczelo padac ... przy 140 deszcz tak splywal z szyb ze nie trzeba bylo ich uzywac - cale szczescie choc momentami z widocznoscia bylo kiepksko :( .

3 zdjecia we Francji do tej pory nie doszly (oby sie nie pojawily :wink4: )

Opublikowano

moje spalanie w wawie, to srednio w miescie 10 litrow, trasa bez gonienia ok 6 litrow, jak cisne to spalanie ok 7

pzdr.

Opublikowano

aktualnie komputer pokazuje mi 5.9 średnie z ostatnich 25 h jazdy 80% trasa + 20% miasto :gwizdanie:

Opublikowano

Ja się nie powinienem chwalić bo ledwo wsiadłem do auta... to mnie zabiło...

Wskazania komputera przed zakupem ( Chojnice jako miasto ... ) 8.0l - śr.pręd. 32km/h... w miarę wyglądało jak na automat i kobietę...

W trasie wskazała po dojechaniu do domu 5.5l - śr.pręd. 76km/h ( cóż zacięta sztanga... i koszty 500 za czyszczenie sztangi i turbinki... ) więcej niż 110km/h nie chciała jechać...

Domowe warunki czyli rozkopany Gdańsk Mega korki zero trasy i klima ... dają w kość... wynik

11.5l śr.prędkość 12km/h :shocked: Załamanie nerwowe....

I gdzie te sławne ekonomiczne spalanie 6.3l...

Opublikowano

no nie wiem co Ty sie dziwisz... Auto wiecej stoi jak jezdzi (12km/h) i ma malo spalic ? To nie perpetum mobile :polew: :polew: . Ciesz sie ze tylko 11 a nie np 16 :naughty:

u mnie trasa 65% miasto 35% . 7-7.3 l/100km . Biorac pod uwage predkosci i styl jazdy mysle ze to wmiare dobry wynik :)

Opublikowano

W sobotę pogoniliśmy na wesele prawie w Bieszczady a więc pod górkę i z górki no i spalanie wyszło około 7,3 z tym że z powrotem było w miarę spokojnie.

Opublikowano

no nie wiem co Ty sie dziwisz... Auto wiecej stoi jak jezdzi (12km/h) i ma malo spalic ? To nie perpetum mobile :polew: :polew: . Ciesz sie ze tylko 11 a nie np 16 :naughty:

u mnie trasa 65% miasto 35% . 7-7.3 l/100km . Biorac pod uwage predkosci i styl jazdy mysle ze to wmiare dobry wynik :)

Nie no nie dziwię się ale chyba wytoczę :polew: proces z powództwa cywilnego Prezydentowi Miasta Gdańska o zbyt wiele rozkopanych ulic... na dziś w gdańsku w 4 i to najbardziej korkogennych miejscach jest remont :wallbash: można :kox: a kierowcy często są tacy że mam chęć wysiąść podejść do takiego wyciągnąć kluczyki ze stacyjki i wrzucić do pierwszej lepszej studzienki.... ( blokowanie skrzyżowania ... )