Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak do tej pory, zalałem do pełna, jakieś 52 litry i... przejechałem ok 400km, i jutro czeka mnie wizyta na stacji co by na rezerwę nie wjechać... :gwizdanie: więc... 52/4=13 z tego większość miasto... szczęściem to paliwo takie tanie jest :evil::kox:

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 626,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatnia odpowiedź

Najlepsi użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam

Jak do tej pory, zalałem do pełna, jakieś 52 litry i... przejechałem ok 400km, i jutro czeka mnie wizyta na stacji co by na rezerwę nie wjechać... :gwizdanie: więc... 52/4=13 z tego większość miasto... szczęściem to paliwo takie tanie jest :evil::kox:

masakra :blink: ja przy spalaniu 6 litrów płacze jak bóbr a tu 13l. ;(
Opublikowano

Witam

masakra :blink: ja przy spalaniu 6 litrów płacze jak bóbr a tu 13l. ;(

Jak znów Ci "więcej" spali -> zawsze wtedy możesz się uśmiechnąć i pomyśleć.. "jak dobrze że mam 1.9" :naughty:

:tongue4: :tongue4: :tongue4:

Opublikowano

Volvo FH 12 480KM...40t.

700litrów 2200km :decayed:

Opublikowano

Panowie pojawiła się u mnie w rodzince B7 2.0TDI 2005 BLB no i średnie spalanie wyszło mi 10 litrów/100km czy to nie za dużo??? Trochę trasy i miasta. Ogólnie rzecz biorąc FIS pokazuje 11l/100.

Staram się jeździć spokojnie i płynnie ale ciężko zejść niżej. Zainteresowało mnie jeszcze to że gdy poruszam się na wyższych obrotach to komputer pokazuje spalanie bardzo małe 4l/100 a gdy jadę poniżej 2000obr/min 25-40l/100km.czy macie tak samo?? Czekam na wasze opinie. :mysli::wallbash:

Opublikowano

Panowie pojawiła się u mnie w rodzince B7 2.0TDI 2005 BLB no i średnie spalanie wyszło mi 10 litrów/100km czy to nie za dużo??? Trochę trasy i miasta. Ogólnie rzecz biorąc FIS pokazuje 11l/100.

Staram się jeździć spokojnie i płynnie ale ciężko zejść niżej. Zainteresowało mnie jeszcze to że gdy poruszam się na wyższych obrotach to komputer pokazuje spalanie bardzo małe 4l/100 a gdy jadę poniżej 2000obr/min 25-40l/100km.czy macie tak samo?? Czekam na wasze opinie. :mysli::wallbash:

coś dziwne to spalanie, koło 8 byłoby w normie myśle, jak mówisz, że płynnie jeździsz :gwizdanie: a z FISem to już w ogóle jaja :decayed:

Opublikowano

:hi:

Zalałem ostatnio do pełna, wyzerowałem licznik...

zrobiłem 810km i znowu pod korek

przy 50 z groszami zawór odbił-ale udeptałem trochę :naughty: i wlałem równo 51l. czyli wyszło jakieś 6,3l/100

były to głównie dojazdy do pracy-20km w jedną stronę z czego jakieś 10km na niedogrzanym silniku :kwasny:

Opublikowano

:hi:

Zalałem ostatnio do pełna, wyzerowałem licznik...

zrobiłem 810km i znowu pod korek

przy 50 z groszami zawór odbił-ale udeptałem trochę :naughty: i wlałem równo 51l. czyli wyszło jakieś 6,3l/100

były to głównie dojazdy do pracy-20km w jedną stronę z czego jakieś 10km na niedogrzanym silniku :kwasny:

to niezły wynik :wink4:

Opublikowano

Świeżo po zakupie-przed wymianą oleju, filtrów P.P.O. no i termostatu (bo silnik grzał się tylko do 70st.)

Przy takiej samej jeździe, na takich samych dystansach wychodziło 7l. więc jest trochę lepiej :good:

No i wiadomo-na zimnym silniku delikatnie, na rozgrzanym trochę pobutuję co by się nie zamuliła :naughty: i frajda z jazdy była :dance:

Opublikowano

Moje 2.0 TDI Multitronic (BRE) spala na całym baku od 6.5 do 8.2 w zależności jaką noge mam - miasto.

Średnie spalanie to 7-7.5 litra na sto km.

W trasie zawsze cisne - od 7.5 do 9.5 w zależności od nóżki, która zazwyczaj jest ciężka. :chytry:

Opublikowano

Ostatnio zrobiłem 1100km na baku, gdzie wchodzi jakoś pewnie 67-8l nie wiem dokładnie w cyklu mieszanym ale 3/5 było też trasy, noga raczej średnia tak do 130km/h. Skrzynie mam multi. Jak jeżdże po samym mieście to robię około 850km :gwizdanie:

Opublikowano

100% trasy, spokojnie 90-110

zalany pod korek, z odpowietrzaniem

1322km wskazówka na dnie i tankowanie

spalanie na FISie i z obliczeń 4,7 l/100 km

Opublikowano

:shocked:

Opublikowano

A moja latem na pełnym baku 1200km

czuli zima 6,7 a latem 6,2 mowa na drugim liczniku fisa[br]Dopisany: 11 Grudzień 2011, 08:22_________________________________________________

Witam

powinieneś mieć bak 70 l :naughty:

Opublikowano

A moja latem na pełnym baku 1200km

czuli zima 6,7 a latem 6,2 mowa na drugim liczniku fisa[br]Dopisany: 11 Grudzień 2011, 08:22_________________________________________________

Witam

powinieneś mieć bak 70 l :naughty:

nie prawda Kolego :gwizdanie:

Ty masz 70 ale quattro ma mniejszy bak - ok.62L , nie pamiętam teraz dokładnie 62 czy 64 litry do quattro wchodzi :wink4:

a skoro Kolega zalał do pełna 52litry to nie znaczy że wlewał do pustego baku :tongue4:

inna sprawa że tylko Kolega lesjagl wie jak to spalanie liczy domysłam się że "na oko" :rolleyes:[br]Dopisany: 11 Grudzień 2011, 10:01_________________________________________________

o żesz... pogratulować spalania :good:

:slina:

Opublikowano

o żesz... pogratulować spalania :good:

:slina:

nie przesadzajmy, przy takich prędkościach moje doładowana benzyna pali 1-1.5 więcej, więc znowu bez przesady :wink4:

Opublikowano

Pacjent - A4 B5 1.8 TURBO QUATRRO z jakimś chipsem(shamić się nie byłem jeszcze, więc nie wiem jaka moc/moment).

Mi wychodzi LPG - trasa spokojnie dość(stała prędkość,sporadyczne wyprzedzanie tirów) 9-10L a miasto cały czas jeżdżę tak samo(dom-praca-fiona-dom) - od 10.5 do 16 ---> chyba jakość LPG jest u mnie zmienna(Lotos)...

Benzyny nie wiem bo mam pełen bak i po prostu dolewam do pełnego i nie widzę potrzeby jeżdżenia na paliwie tylko po to, żeby zobaczyć ile pali. Benzyna u mnie to póki się sekwencja nie załączy oraz jak mnie ktoś wk***i to pogonie na benzynce :gwizdanie:

Myślę, że jak na kombi z napędem i dodatkowymi kilogramami(narzędzia, pełen bak paliwa i gazu no i ja 120kg) nie jest źle.

Opublikowano

U mnie w serii (115km) zanim zrobiłem program spalanie wahało się w granicach 8-8,5l/100km Jazda najczęściej po mieście,sporadycznie krótkie trasy.

Podczas wyjazdu wakacyjnego na trasie średnio 130-150km/h auto załadowane do full spalanie wyszło mi 7l/100km

Teraz zrobiłem program na 158km i 365NM to wyjeżdżeniu pełnego baku wyszło troszkę ponad 9l/100km na raczej krótkich trasach i niedogrzanym silniku.

Opublikowano

Witam wczoraj miałem okazje jechać bardzo ekonomicznie, gdyż po przejechaniu 100 km padło mi łożysko z przodu więc nie mogłem jechać za szybko,, moja trasa wynosiła 1103 km, normalnie spalanie w trasie by było 4,8 -5,4 l ,,, ale wczoraj pokazało mi jedynie 4 l na 100/km,,, ale też średnia prędkość była 80 km,, no na odcinku 1000km :). No cóż było trzeba dojachać do domu. Tak więc na 1l przejechać można 25 km. Moje autko to B6 AWX Awant 130km, 1.8 tdi.

Opublikowano

1.8 tdi.

:mysli: pewnie dlatego tak mało spalił :kox: