Dev Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 niestety to prawda w samych uszczelkach wychodzi cos ok 500zł :wallbash: :wallbash: a jak ktos chce w takiej sytuacji robic kapitalkę ???? dochodza panewki, pierścienie, obróbka głowicy, czasami popychacze i wychodzi juz 2000zł i w tym przypadku przychodzi sie zastanowic nad zakupem nowego konia tylko czy bedzie zdrowy ????????????
Gość 123miky Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Na tym fabrycznym "szajsie" jeździły przez lata wszystkie 1,9 TDI VW/Audi i miały się lepiej niż nowoczesne TDI na Castrolu . Fuchs to stara niemiecka firma, która produkuje oleje od 1931 roku i jest obecnie największym na świecie niezależnym dostawcą smarów przemysłowych i specjalistycznych ...itd.
danu44 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 w sumie to śmieszne....mój skan już był tle razy skopiowany na różnych forach, że prawie nie jest czytelny To jest twoje...? To sie chlopaki machneli na Golfie, bo podali to pare miesiecy temu.
Gość 123miky Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 parę miesięcy .... to już dawno jest nieaktualne...mogli by lekko przyśpieszyć...te referencje są z 2003 roku
danu44 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 a jak ktos chce w takiej sytuacji robic kapitalkę ???? Tomek Ty to masz dobra fuche tam, szkoda ze tak daleko, bo jak by cos...!!! Fuchs to stara niemiecka firma, która produkuje oleje od 1931 roku i jest obecnie największym na świecie niezależnym dostawcą smarów przemysłowych i specjalistycznych ...itd. Znam te firme, mieszkam 20 kilometrow od fabryki...
Gość 123miky Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 20 km...od polskiej fabryki w Gliwicach ( polska filia Fuchsa)
ROBERT Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Znam te firme, mieszkam 20 kilometrow od fabryki... Ja też
Dev Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 a jak ktos chce w takiej sytuacji robic kapitalkę ???? Tomek Ty to masz dobra fuche tam, szkoda ze tak daleko, bo jak by cos...!!! Fuchs to stara niemiecka firma, która produkuje oleje od 1931 roku i jest obecnie największym na świecie niezależnym dostawcą smarów przemysłowych i specjalistycznych ...itd. Znam te firme, mieszkam 20 kilometrow od fabryki... kapitalek juz sie nie robi, może 4-5 w roku teraz szybciej i taniej jest kupic silnik z jakiegoś jezdzącego angola
danu44 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Ja też kapitalek juz sie nie robi, Mam nadzieje ze moj wytrzyma jeszcze z drugie 400 tys. Fajnie sie z wami pisze, ale uciekam spac. Milej nocki
macieek Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Mam takie pytanko szybkie, Wlasnie przyszla paczuszka z Motulami, 1l x-cleana i 5l x-cessa, niestety nia x-clean jest data na butelce 06.2010, czy taki olej nie jest hmm ze sie tak wyraze "nieświeży" I czy ma to jakis wplyw na jego wlasciwosci? Dzieki
danu44 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Mam takie pytanko szybkie, A jak Ty mlody Jakubie (13 lat) dorobiles sie "wladcy postow" skoro nie wiesz jak sobie odpowiedziec na to pytanie... I zeby ci pomoc... http://www.castrol.com/castrol/genericarticle.do?categoryId=82916982&contentId=7033156 http://eksploatacja-auta.wieszjak.pl/oleje/281162,Czy-olej-ma-termin-waznosci-Jak-dlugo-mozna-przechowywac-otwarty-olej-bez-utraty-jego-wlasciwosci.html http://www.filterki24.pl/olej-silnikowy-a-termin-waznosci/ I tak dalej... Google, wpisujesz: Termin ważności oleju... i juz wszystko wiesz. :> ps. 1l x-cleana i 5l x-cessa, Chcesz mieszac te oleje?
ROBERT Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zależy jeszcze gdzie leżał przez te półtora roku
danu44 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zależy jeszcze gdzie leżał przez te półtora roku Nie ma znaczenia, jesli byl zamkniety i jest zaplombowany, to jest ok. Oczywiscie ja wolalabym kupic taki z data produkcji 2-3-4 miesiace. Ale to trzeba kupowac samemu w sklepie i date sobie ogladnac. Jak sie kupuje przez internet na wysylke to takie sa potem skutki. I zwrotu mu nie uznaja, gdyz 3 lata to minimum na waznosc oleju. A w tym terminie sie miesci...
Brysio Opublikowano 13 Grudnia 2011 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Mam takie pytanko szybkie, Wlasnie przyszla paczuszka z Motulami, 1l x-cleana i 5l x-cessa, niestety nia x-clean jest data na butelce 06.2010, czy taki olej nie jest hmm ze sie tak wyraze "nieświeży" I czy ma to jakis wplyw na jego wlasciwosci? Dzieki na oleje nie ma daty waznosci tylko data rozlewu olej jak najbardziej ok jesli z pewnego zrodla
macieek Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Mam takie pytanko szybkie, A jak Ty mlody Jakubie (13 lat) dorobiles sie "wladcy postow" skoro nie wiesz jak sobie odpowiedziec na to pytanie... I zeby ci pomoc... http://www.castrol.com/castrol/genericarticle.do?categoryId=82916982&contentId=7033156 http://eksploatacja-auta.wieszjak.pl/oleje/281162,Czy-olej-ma-termin-waznosci-Jak-dlugo-mozna-przechowywac-otwarty-olej-bez-utraty-jego-wlasciwosci.html http://www.filterki24.pl/olej-silnikowy-a-termin-waznosci/ I tak dalej... Google, wpisujesz: Termin ważności oleju... i juz wszystko wiesz. :> ps. 1l x-cleana i 5l x-cessa, Chcesz mieszac te oleje? Trolowalem troche i naczaskalem postow. Dzieki za pomoc z googlami Olejow nie chce mieszac. Dla mnie to profanacja. x-cess dla znajomego x-clean dla mnie bo niestety dalem raz komus wymienic olej i niedokrecil pokryweczki od filtra, przez co poszlo w asfalt z pol litra a teraz daleka traska mnie czeka i chce miec zapasik w razie czego [br]Dopisany: 14 Grudzień 2011, 01:17_________________________________________________ Mam takie pytanko szybkie, Wlasnie przyszla paczuszka z Motulami, 1l x-cleana i 5l x-cessa, niestety nia x-clean jest data na butelce 06.2010, czy taki olej nie jest hmm ze sie tak wyraze "nieświeży" I czy ma to jakis wplyw na jego wlasciwosci? Dzieki na oleje nie ma daty waznosci tylko data rozlewu olej jak najbardziej ok jesli z pewnego zrodla Raczej zrodelko ok kupuje od nich od kilku lat. W angli ciezej trafic na podrobke niz w polsce Dostalem od nich w paczce tez tester, i jakies bajery do sprawdzania stanu zuzycia plynow, paski lakmusowe tez :> A testerek wyglada tak: Co sadzicie o takim testerku? Kolorek oleju u mnie jest "Good". Na chusteczce bynajmniej zostawia taka barwe i wsiaka momentalnie. Jak sprawdzilem kolezance olej w clio 1.5dci to olej byl jak "overdue" - konsystencji smoly, prawie wogole nie chcial wsiakac w chusteczke, tylko taki glut zostal. Masakra - a ona odpicowana jak na balety. Mowie jej jak mozesz sie tak stroic gdy twoje auto jezdzi na czyms takim
dzik Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Mam takie pytanko szybkie, A jak Ty mlody Jakubie (13 lat) dorobiles sie "wladcy postow" skoro nie wiesz jak sobie odpowiedziec na to pytanie... I zeby ci pomoc... http://www.castrol.com/castrol/genericarticle.do?categoryId=82916982&contentId=7033156 http://eksploatacja-auta.wieszjak.pl/oleje/281162,Czy-olej-ma-termin-waznosci-Jak-dlugo-mozna-przechowywac-otwarty-olej-bez-utraty-jego-wlasciwosci.html http://www.filterki24.pl/olej-silnikowy-a-termin-waznosci/ I tak dalej... Google, wpisujesz: Termin ważności oleju... i juz wszystko wiesz. :> ps. 1l x-cleana i 5l x-cessa, Chcesz mieszac te oleje? Trolowalem troche i naczaskalem postow. Dzieki za pomoc z googlami Olejow nie chce mieszac. Dla mnie to profanacja. x-cess dla znajomego x-clean dla mnie bo niestety dalem raz komus wymienic olej i niedokrecil pokryweczki od filtra, przez co poszlo w asfalt z pol litra a teraz daleka traska mnie czeka i chce miec zapasik w razie czego [br]Dopisany: 14 Grudzień 2011, 01:17_________________________________________________ Mam takie pytanko szybkie, Wlasnie przyszla paczuszka z Motulami, 1l x-cleana i 5l x-cessa, niestety nia x-clean jest data na butelce 06.2010, czy taki olej nie jest hmm ze sie tak wyraze "nieświeży" I czy ma to jakis wplyw na jego wlasciwosci? Dzieki na oleje nie ma daty waznosci tylko data rozlewu olej jak najbardziej ok jesli z pewnego zrodla Raczej zrodelko ok kupuje od nich od kilku lat. W angli ciezej trafic na podrobke niz w polsce Dostalem od nich w paczce tez tester, i jakies bajery do sprawdzania stanu zuzycia plynow, paski lakmusowe tez :> A testerek wyglada tak: Co sadzicie o takim testerku? Kolorek oleju u mnie jest "Good". Na chusteczce bynajmniej zostawia taka barwe i wsiaka momentalnie. Jak sprawdzilem kolezance olej w clio 1.5dci to olej byl jak "overdue" - konsystencji smoly, prawie wogole nie chcial wsiakac w chusteczke, tylko taki glut zostal. Masakra - a ona odpicowana jak na balety. Mowie jej jak mozesz sie tak stroic gdy twoje auto jezdzi na czyms takim hahahahahahahahahahhahahahah z naszą Danu takiego problemu by nie było ale doskonale pokazałeś punkt widzenia większości kobiet.
pastaldo Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Mam takie pytanko szybkie, A jak Ty mlody Jakubie (13 lat) dorobiles sie "wladcy postow" skoro nie wiesz jak sobie odpowiedziec na to pytanie... I zeby ci pomoc... http://www.castrol.com/castrol/genericarticle.do?categoryId=82916982&contentId=7033156 http://eksploatacja-auta.wieszjak.pl/oleje/281162,Czy-olej-ma-termin-waznosci-Jak-dlugo-mozna-przechowywac-otwarty-olej-bez-utraty-jego-wlasciwosci.html http://www.filterki24.pl/olej-silnikowy-a-termin-waznosci/ I tak dalej... Google, wpisujesz: Termin ważności oleju... i juz wszystko wiesz. :> ps. 1l x-cleana i 5l x-cessa, Chcesz mieszac te oleje? Trolowalem troche i naczaskalem postow. Dzieki za pomoc z googlami Olejow nie chce mieszac. Dla mnie to profanacja. x-cess dla znajomego x-clean dla mnie bo niestety dalem raz komus wymienic olej i niedokrecil pokryweczki od filtra, przez co poszlo w asfalt z pol litra a teraz daleka traska mnie czeka i chce miec zapasik w razie czego [br]Dopisany: 14 Grudzień 2011, 01:17_________________________________________________ Mam takie pytanko szybkie, Wlasnie przyszla paczuszka z Motulami, 1l x-cleana i 5l x-cessa, niestety nia x-clean jest data na butelce 06.2010, czy taki olej nie jest hmm ze sie tak wyraze "nieświeży" I czy ma to jakis wplyw na jego wlasciwosci? Dzieki na oleje nie ma daty waznosci tylko data rozlewu olej jak najbardziej ok jesli z pewnego zrodla Raczej zrodelko ok kupuje od nich od kilku lat. W angli ciezej trafic na podrobke niz w polsce Dostalem od nich w paczce tez tester, i jakies bajery do sprawdzania stanu zuzycia plynow, paski lakmusowe tez :> A testerek wyglada tak: Co sadzicie o takim testerku? Kolorek oleju u mnie jest "Good". Na chusteczce bynajmniej zostawia taka barwe i wsiaka momentalnie. Jak sprawdzilem kolezance olej w clio 1.5dci to olej byl jak "overdue" - konsystencji smoly, prawie wogole nie chcial wsiakac w chusteczke, tylko taki glut zostal. Masakra - a ona odpicowana jak na balety. Mowie jej jak mozesz sie tak stroic gdy twoje auto jezdzi na czyms takim hahahahahahahahahahhahahahah z naszą Danu takiego problemu by nie było ale doskonale pokazałeś punkt widzenia większości kobiet. :polew: Samochód ma byc "ładny i czerwony" i nic innego sie nie liczy
Brysio Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 i ma jechac a czy ma olej to nikogo nie obchodzi znalem taka jedna co kupila auto i swiecila kontrolka oil kiedys cos jej wymienialem zarowke czy majtki juz nie pamietam i pytam sie a co to tam swieci a tak juz kupilam i jezdze rece mi opadly bylo oleju na szczescie na samym czubku bagnetu dolalem ponad 1,5 litra zeby bylo max na bagnecie masarka z tymi kobialkami ale podwozie i airbagi miala fajne wiec jej wybaczylem
boolba Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zbliżamy się do jubileuszu 300 stron więc i ja coś dorzucę. Wczoraj rozmawiałem z gościem który sprzedaje oleje Amsoil, poza samym olejem zaproponował mi że wykona badanie laboratoryjne spracowanego już oleju gdy mu go podeślę po przejechaniu tych 20 czy 30 tys km, co chociażby ostrzeże o ewentualnych mikropęknięciach głowicy. Może ktoś tu coś o tym pisał, ale zbyt wiele jest tu postów aby przeglądać wszystkie. Na razie jako świeżak i tak nie ogarniam tu wszystkiego szczególnie że forum poprzedniej fury było znacznie skromniejsze
Rekomendowane odpowiedzi