Dev Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 a skąd wiesz że nie masz ? przekonasz sie jak zlejesz olej po płukance ostatnio przeszedłem hydrokolonoterapię.... jakie cuda tam były, az strach mówic ale czuję sie o niebo lepiej, Twój silnik tez odzyje ---------- Post dopisany at 22:33 ---------- Poprzedni post napisany at 15:34 ---------- ciekawa stronka: - Bob is the Oil Guy ---------- Post dopisany at 22:35 ---------- Poprzedni post napisany at 22:33 ---------- kolejna: Strona prywatna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pakotomasz Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Od kiedy kupiłem samochód leje cały czas olej Mobil 5W30 (taki leją mi w serwisie przy wymianie) i jak na razie nie narzekam. Orientuje się ktoś czy jest jakaś różnica pomiędzy olejem Mobil Super 3000 5W30 Formuła FE i Mobil Super 3000 5W30 XE? Zalano mi takowe podczas 2-óch ostatnich wymian (raz taki raz taki) i teraz zastanawiam się czy ma to jakiekolwiek znaczenie jeśli np wymieszam je ze sobą razem? Przeglądałem stronę producenta dot. obu olei, ale interesuje mnie jak to wygląda w praktyce. Mam 2 butelki po ok 0,5l i chciałbym to zlać do jednej:wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danu44 Opublikowano 23 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Od kiedy kupiłem samochód leje cały czas olej Mobil 5W30 (taki leją mi w serwisie przy wymianie) i jak na razie nie narzekam. Orientuje się ktoś czy jest jakaś różnica pomiędzy olejem Mobil Super 3000 5W30 Formuła FE i Mobil Super 3000 5W30 XE? Zalano mi takowe podczas 2-óch ostatnich wymian (raz taki raz taki) i teraz zastanawiam się czy ma to jakiekolwiek znaczenie jeśli np wymieszam je ze sobą razem? Przeglądałem stronę producenta dot. obu olei, ale interesuje mnie jak to wygląda w praktyce. Mam 2 butelki po ok 0,5l i chciałbym to zlać do jednej:wink: Wydaje sie ze główna roznica miedzy tymi olejami polega na tym ze jeden z nich ma dopuszczenia VW specyfikacje (norma 505.01) a drugi takiego dopuszczenia nie ma. Wedlug mnie oba te oleje sa ze soba mieszalne. Ale czy 0,5 do 0,5 mozna dolac... to tego nie wiem. Musi ktorys z kolegow zajmujacych sie sprzedaza wypowiedziec. Mobil Super 3000 XE 5W-30 Mobil Super 3000 X1 Formula FE 5W-30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuu Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Wszystkie oleje silnikowe są ze sobą mieszalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ispee Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Jaki olej motula kupić do foxa 1,4TDI BNM '06? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuu Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Jaki olej motula kupić do foxa 1,4TDI BNM '06? Motul - MOTUL - Specific 505 01 502 00 505 00 5W40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 ja do Fox-a wlewam to: http://img06.allegroimg.pl/photos/oryginal/25/06/16/19/2506161994 a jak sie pomylę, to wlewam to: http://img11.allegroimg.pl/photos/oryginal/24/84/21/97/2484219712 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyk Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 panowie 105 tysi najechane, nada sie na wymiane takie cudo? Amsoil DEO 5W40 + plukanka tej firmy + dodatek do paliwa ADF to ten sam co mialem poprzednio, w sumie nie mam zastrzezen, bo jakie zastrzezenia mozna miec do oleju? co myslicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Musashi Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 a gdzie go mozna kupic? ---------- Post dopisany at 14:00 ---------- Poprzedni post napisany at 13:58 ---------- AMSOIL European Car Formula 5W-40 Synthetic Motor Oil ten jest ciekawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos* Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 panowie 105 tysi najechane, nada sie na wymiane takie cudo? Amsoil DEO 5W40 + plukanka tej firmy + dodatek do paliwa ADF to ten sam co mialem poprzednio, w sumie nie mam zastrzezen, bo jakie zastrzezenia mozna miec do oleju? co myslicie ? Kamyk nie kombinuj tylko lej dalej , nic lepszego nie znajdziesz. Jak dobrze wiesz ja już go od dawna leję..... i o DPF-a nie ma się co martwić, spokojnie daję radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Musashi Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Ale to Amsoil DEO czy DEXOS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danu44 Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Ale to Amsoil DEO czy DEXOS? No... nie... chyba sie zabije.... Nareszcie nasz ulubiony moderator wrócił.... Witamy na pokładzie A4... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyk Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Kamyk nie kombinuj tylko lej dalej Carlito, polecialo do Ciebie PW w sumie - to nawet trzy od rana sprawdz mailboxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Gun Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Ale to Amsoil DEO czy DEXOS? No... nie... chyba sie zabije.... Nareszcie nasz ulubiony moderator wrócił.... Witamy na pokładzie A4... Nie jest źle Dana, póki co udało się nawrócić część społeczności i nikt ostatnio nie ośmiesza się pytaniem o 15w40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danu44 Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Nie jest źle Dana, póki co udało się nawrócić część społeczności i nikt ostatnio nie ośmiesza się pytaniem o 15w40 Witaj Marcin Dobrze napisales... częśc spoleczenstwa.... Ale reszta dalej... odsmaża nalesniki na kujawskim (powiedzenie kol. devastation) a potem chlup go do TDI. Pozdrawiam Dana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Musashi Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Ale to Amsoil DEO czy DEXOS? No... nie... chyba sie zabije.... Nareszcie nasz ulubiony moderator wrócił.... Witamy na pokładzie A4... Nie jest źle Dana, póki co udało się nawrócić część społeczności i nikt ostatnio nie ośmiesza się pytaniem o 15w40 Czyli ze mam sie nie spodziewac co drugiego posta tresci: "koledzy pomozcie co radzicie nalac do TDI?" ---------- Post dopisany at 18:45 ---------- Poprzedni post napisany at 18:41 ---------- Ale to Amsoil DEO czy DEXOS? No... nie... chyba sie zabije.... Nareszcie nasz ulubiony moderator wrócił.... Witamy na pokładzie A4... Nie zabijaj się. Spadlaby frekwencja na forum :hi:Zapewne nie wszystkich, "ulubiony" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos* Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Ale to Amsoil DEO czy DEXOS? Musashi - DEO AMSOIL Premium API CJ-4 Synthetic 5W-40 Diesel Oil (DEO) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Musashi Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 do PD, zamowilem European Car Formula 100% Synthetic 5W-40 Motor Oil (AFL) jak dobrze pojdzie w piatek, zaleje nim motorownie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 co to za cudo ? sorry ze pytam ale nie sledze wątku.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Musashi Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Amsoil. ma wysoki HTHS 3,8. Do tego nizsza lepkosc w stanie zimnym, lepszy TBN niz X-clean. Cena nizsza niz motule. Mysle ze warto sprobowac. ---------- Post dopisany at 22:40 ---------- Poprzedni post napisany at 22:31 ---------- AMSOIL - European 100% Synthetic 5W-40 Motor Oil (AFL) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi