chopin Opublikowano 11 Marca 2013 Opublikowano 11 Marca 2013 Są nowe filmiki z testu modyfikatora ? też jestem ciekaw co z tym ulepszaczem ? czy wlewać czy nie wlewać ?
superbohater Opublikowano 11 Marca 2013 Opublikowano 11 Marca 2013 Dzięki za pomoc Wybrałem LM Top Tec 4600 5W-30
cabanmat Opublikowano 11 Marca 2013 Opublikowano 11 Marca 2013 Takie środki są w teorii fajne, tylko wiecie można sobie silniczek załatwić... Najbardziej smutno robi się gdy masz wszystko cacy, wlejesz taki medykament i możesz jechać na szrot szukać drugiego silnika... Hmm... Sam bym kiedyś spróbował LM tylko ma wysoki cennik...
chopin Opublikowano 11 Marca 2013 Opublikowano 11 Marca 2013 Dzięki za pomoc Wybrałem LM Top Tec 4600 5W-30 no bardzo dobry wybór , też mam chrapke zalać Liqui Moly , bardzo dobra oliwa
cabanmat Opublikowano 11 Marca 2013 Opublikowano 11 Marca 2013 Wiecie... Jak ktoś ma nowy silnik to może się prześcigać w olejach... A tak jak w moim przypadku 12-letni TDI... Mam wrażenie, że nie odczuje tego czy mu zaleje Motula czy LM:decayed:
superbohater Opublikowano 11 Marca 2013 Opublikowano 11 Marca 2013 Wiecie...Jak ktoś ma nowy silnik to może się prześcigać w olejach... A tak jak w moim przypadku 12-letni TDI... Mam wrażenie, że nie odczuje tego czy mu zaleje Motula czy LM:decayed: Pewnie masz rację, ale wydaje mi się, że mniejsze jest prawdopodobieństwo trafić na podrobiony LM niż Motul...
cabanmat Opublikowano 11 Marca 2013 Opublikowano 11 Marca 2013 Kupuj ze sprawdzonych źródeł i masz praktycznie 99,9% legal (zostawiłem 0,01% niepewności no wszystko może się zdarzyć )
Rabbi Opublikowano 11 Marca 2013 Opublikowano 11 Marca 2013 Koledzy ,a co sądzicie o tym specyfiku? MODYFIKATOR PLUS NOWA MŁODOŚĆ SAMOCHODU KRAKÓW (3042673486) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. zamiast "modyfikator plus" kup "militec" -efekt ten sam tylko 5 razy tańszy.zdecydowanie zmniejsza tarcie przez co silnik chodzi zauważalnie ciszej(szczególnie widać różnicę zaraz po odpaleniu na mrozie).używam tego specyfiku (militec)od kilku dobrych lat do aut z PD i minusów nie widać
cabanmat Opublikowano 11 Marca 2013 Opublikowano 11 Marca 2013 Kolego ty nam dałeś chyba link oleju do paliwa do pilarek STIHL
superbohater Opublikowano 11 Marca 2013 Opublikowano 11 Marca 2013 Kupuj ze sprawdzonych źródeł i masz praktycznie 99,9% legal (zostawiłem 0,01% niepewności no wszystko może się zdarzyć ) Pewne źródło to na przykład? Oczywiście mówimy o sklepie internetowym:decayed:
cabanmat Opublikowano 11 Marca 2013 Opublikowano 11 Marca 2013 Jest kilka źródeł... Za dużo chciałbyś wiedzieć
superbohater Opublikowano 11 Marca 2013 Opublikowano 11 Marca 2013 Top Tec 4600 5W-30 Autoryzowany sklep Liqui Moly Tyle, że na Allegro dużo taniej widzę
cabanmat Opublikowano 11 Marca 2013 Opublikowano 11 Marca 2013 1. http://a4-klub.pl/sprzedam-ogloszenia-komercyjne-firm-157/www-oil-land-pl-tanie-oleje-filtry-czesci-motul-millers-mann-febi-itp-138727/ 2. Pro Choice - części samochodowe, VAG, Motul, Mann 3. LIQUI MOLY DODATEK DO OLEJU CHRONI SILNIK W-WA (3020425670) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Dużo razy będę musiał przytaczać jeszcze nasze dziuple ? Dla przykładu... U mnie w mieście jest autoryzowany importer Motula (nie mylić z dystrybutorem) Jest na stronie Motula. Tam masz ori na 120%, ale... Za X-Cessa 5L krzyczał 229 zł ! Tu możesz mieć już za 145zł z wysyłką.
PRZEMEKC Opublikowano 12 Marca 2013 Opublikowano 12 Marca 2013 http://s16.postimage.org/8ez0xb0o1/lista_pop_oliw.jpglub cos z tej listy sobie zalej ---------- Post dopisany at 00:28 ---------- Poprzedni post napisany at 00:26 ---------- Witam Wszystkich,To jest moja pierwsza wypowiedz na tym forum więc proszę o wyrozumiałość Posiadam autko z Niemiec, które dopiero co przyjechało - Audi A4 2.5TDI quattro V6 132kW z 2002 rok i jest zalane olejem Divinol PD 5W30. Chcę kupić dobrą oliwę lecz korzystając z wyszukiwarek oleju na stronach producentów najczęściej wynikiem jest norma 504 00/507 00. Śmiało mogę stwierdzić, że im więcej czytam tym mniej wiem Proszę o radę jaką normę powinien spełniać olej do mojego autka. powinno byc odwrotnie było nie logowac sie na forum:grin: ---------- Post dopisany at 00:42 ---------- Poprzedni post napisany at 00:28 ---------- co bys nie zalał i tak z czasem potrzebny ci bedzie impulsownik kinetyczny z naprowadzaniem trzonkowym do grzebania przy aucie:naughty: ---------- Post dopisany at 00:44 ---------- Poprzedni post napisany at 00:42 ---------- tu masz liste oliw które uważa vw https://erwin.volkswagen.de/erwin/vo...0500_50501.pdf ---------- Post dopisany at 01:42 ---------- Poprzedni post napisany at 00:44 ---------- Cała prawda ikle syntetyku w syntetyku ciekawe opracowanie na temat syntetycznych oliw dajace obraz o mniej popularnych i tych wiecej zwłaszcza w PL All about Synthetic Motor Oil polecam czytajac zmienia sie swiat oliw w głowie tym osobnikom mniej wtajemniczonym Przemek ciekawy artykuł , przeczytałem cały . Kolega mechanik ostatnio mi mówił że rozbierał silnik po oleju Shell i był czyściutki jak łza w porównaniu do Castrola. Więc polecał shella do mojej audiczki natomiast z artykułu też wynika że jednak Motul jest jedną z pierwszych fabryk czyż nie ? i mają doświadczenie nigdy nie twierdziłem ze motul to szajs jesli jest z pewnego miejsca to powienien byc tym 100% syntetykiem ,ale wiem ze jest wiele inych oliw o których mniej sie pisze na tym forum, oczywiscie jak wszyscy polecaja motula to po co testowac inne oliwy logicznie myslac,ale po to tez sa inne na rynku aby mozna było swiadomie i np. z przywiazania lub zwłascza z własnych doswiadczen uzywac i polecqac je innym ,ja mam duze doswiadczenie z valvoline i sa to oliwy mogace duzo zniesc zwłaszcza lini synpower ,ale wiadomo wszystko zalezy od silnika i trzeba naprawde sie wgryzac (zawsze mozna zdjac pokrywe )w prace motoru i innych dupereli aby zauwazyc jak pracuje na tym albo na innym,mówie tu o np. 2 równoznacznych oliwach ,bo jak pracuje na 10w i na 5w to głupek zauważy,ale tez jeden silnik obsłuży 10w inny 5w ,co wcale nie ozacza ze nie ma 10w dobrych oliw bo sa i takie którym blisko do pełnego syntetyku,wystrczy przestudiowac karte produktu jezeli podadza tam pełne dane, ale wiele wypowiedzi na forach krzywdzi inne oleje bo sa bezsensu i poparcia i bez przetestowania lub odrazu skazane na beeee, rynek olejowy idzie do przodu i nie zawsze polskie bedzie be i lepiej by było jak by było gut ,zamiesciłem gdzies o oleju lotos trafic pro 505.01 z innego forum gdzie wynika ze prawdobodobnie dane oleju wskazuja ze jest to olej bdb , a wczoraj widziałm jak gosciu lał to do a6 awx i motor super chodził czy jest to kwestia silnika ,moze i tak ale poprzednio zalany był tam durablend wiec napweno silnki nie był zalepiony nagarem , tego samego dnia zrobione było na oleju lotos 300km mocniejszej jazdy i jest ok na bagnecie wiec co auto i uzytkownik bedzie inna opinia i to co sie dzieje z autem ,zawsze mozna do takiego lotosu dolac litr innej oliwy ,''renomowanej'',i nic sie nie wydazy ,a moze ciut byc lepiej ,ja na dolewke dolewam aktualnie synpower 5w40 505.00 bo gdzies mi cut takiego zostało i co i nic śmiga tak jak śmigał,i napewno był by lepszy od niektórych 5w30 Long,pomimo ze nie ma normy do PD,jest synpower 5w40 MST do PD ale niewiedziec czemu u nas w pl go niema ,ale jest mst 5w30 ,dobra oliwa. ---------- Post dopisany at 01:20 ---------- Poprzedni post napisany at 00:58 ---------- Witam Wszystkich,To jest moja pierwsza wypowiedz na tym forum więc proszę o wyrozumiałość Posiadam autko z Niemiec, które dopiero co przyjechało - Audi A4 2.5TDI quattro V6 132kW z 2002 rok i jest zalane olejem Divinol PD 5W30. Chcę kupić dobrą oliwę lecz korzystając z wyszukiwarek oleju na stronach producentów najczęściej wynikiem jest norma 504 00/507 00. Śmiało mogę stwierdzić, że im więcej czytam tym mniej wiem Proszę o radę jaką normę powinien spełniać olej do mojego autka. mozesz napisac jak pracował motor na divinolu,dla potomnosci
Krytias Opublikowano 12 Marca 2013 Opublikowano 12 Marca 2013 co wcale nie ozacza ze nie ma 10w dobrych oliw bo sa i takie którym blisko do pełnego syntetyku, Np. taka oliwka... ?
Krytias Opublikowano 12 Marca 2013 Opublikowano 12 Marca 2013 Ja leję Castrola 5w30 Mysle ze na tym oleju co podałem powyzej ( Motul 10w40 ) Twoj silnik pracował by prawdopodobnie lepiej niz na Castrolu 5w30 Pozdrawiam
superbohater Opublikowano 12 Marca 2013 Opublikowano 12 Marca 2013 Póki co jeszcze na tym Divinolu śmigam i jestem zadowolony. Silniczek pracuje cicho i nie daje powodów do myślenia czy wszystko jest oke
Dev Opublikowano 12 Marca 2013 Opublikowano 12 Marca 2013 jest to ustroństwo 1-4-5 litrowych bańkach czy tylko w 55-200 l beczkach ?
Rekomendowane odpowiedzi