dawid_92 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 No mnie też trochę ździwiło, że taka firma to raczej mają pewne źródło. Ale kupiłem kiedyś olejek Motula do samochodu, to głośno silnik zaczał działać w escorcie po tym. Zalałem go ponownie Castrolem i silnik ucichł. Dlatego teraz sie upewniam jaki olej spełnia normę Audi A4 B5 1998r 1.9TDI 110km na zwykłej pompie, bez pompowtryskiwaczy. I który najlepiej zalać bo już mam odłożone pieniążki na olejek i filtr. Ciągle się waham czy nie wypłucze mi taka zmiana żadnych uszczelek ani nic.. Jaki olej macie sprawdzony na 100% se zmiany z 10w na 5w.
jihaad Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 (edytowane) No mnie też trochę ździwiło, że taka firma to raczej mają pewne źródło. Ale kupiłem kiedyś olejek Motula do samochodu, to głośno silnik zaczał działać w escorcie po tym. Zalałem go ponownie Castrolem i silnik ucichł. I po tym wnioskujesz, że jak to ująłeś "trafiają im się podróby"? I po telefonie znajomego? Nie wiem jak wkleić fejspalma w tapatalku. Wysłane batonikiem Kitkat Edytowane 18 Stycznia 2015 przez jihaad
Hezen Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 http://pl.m.wikipedia.org/wiki/Facepalm Wysłane z mojego GT-I9100
dawid_92 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Skoro nie umiał sam wywnioskować czy zdarzają im się podróby czy mają tylko oryginały to coś w tym musi być. Ale tylko się spytałem gdzie warto kupić i jaki w końcu jest godny polecenia
Dev Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Jezeli masz watpliwosci co do tej firmy to kup u Dzika. Firma sprawdzona i pewna, sam od niego kupuje w sporych ilosciach.
dawid_92 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Ale valvoline tego maxa czy motula xcessa?
tomasz102 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Jezeli masz watpliwosci co do tej firmy to kup u Dzika. Firma sprawdzona i pewna, sam od niego kupuje w sporych ilosciach. Dokładnie. Dzik ma bardzo dobrą cenę i do tego pewny towar. Jest sens zaoszczędzić 2 zł na wymianie oleju ?
dawid_92 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Wymieniac to ja sobie sam wymieniam. Bo to zaden problem.
tomasz102 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Dokładnie jak masz możliwość to jak najbardziej sam wymieniaj. Masz pewność, że będzie wlany pewny olej i że syf ścieknie Mi chodziło, że nie ma sensu ryzykować kilku złotych kupując olej z nieznanego źródła.
dawid_92 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 dokładnie jest tak jak mówisz. Tylko boje sie żeby mi żadnych uszczelek nie wypłukało ani nic..
trepek Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Przecież uszczelki nie są z papieru, żeby miało Ci je wypłukać.
dawid_92 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 No niby tak. Wszystko sie okaze zobaczymy. Mam auto od kwietnia i roznych rzeczy mozna sie spodziewac po mechanikach hehe
Dev Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Wymieniac to ja sobie sam wymieniam. Bo to zaden problem. Sam to dokladnie tego nie zrobisz. w silniku zostaje ok 0.4l starego oleju i jego tez trzeba sie pozbyć a podejrzewam ze nie wiesz jak.
Dev Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Aaaaaaaa... nie zauwazylem. Ty masz AFNa, wiec problem nie istnieje.
Hezen Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 (edytowane) Dev, czy czasem trochę oleju nie zostaje w chłodniczce/podstawie filtra oleju nawet w AFN'ie? Edytowane 19 Stycznia 2015 przez Hezen
Dev Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Troche zostanie a w AFNie, ale niewiele bo filtr jest wkrecany od dołu. Tam gdzie sa wklady filtrow 1.9 i 2.0tdi zawsze wyciagam 3-4 setki starej oliwy. robie to wysysarką oleju a jak ktos nie ma to wystarczy strzykawka 100ml z dlugim (40cm) i cienkim (3-4mm) wężykiem. w podstawie jest kanalik przez ktory wpuszczamy wezyk az do tego plastiku ktory jest na dole podstawy.
Rekomendowane odpowiedzi