Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie oleje do silników TDI montowanych w Audi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ceramizer. Jak masz przebieg powyzej 200tys mozesz zalac. Polepsza sprezanie i redukuje zuzycie oleju oraz silnika.

wysłane z prodiża

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Wyświetleń 1,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam mam pytanie czy moge zalać Motula 8100 x-clean c3 5w-30 do A4 B7 1.9 tdi brb z dpf ?

Opublikowano

Jesli ma norme do vag 507.00 to mozesz.

wysłane z prodiża

Opublikowano

• dopuszczenia producentów: MB-Approval 229.51, VW 502 00 – 505 01, FIAT 9.55535-S1, VAG, GM-OPEL dexos2®(zastępuje GM-LL-A-025 & B-025), PSA B712290 takie ma nromy niby jest do dpf ale sie waham i nie wiem czy go wlac czy nie ;/
Opublikowano

Mozesz lac. Nie ma problemu. Jest midsaps i norma do pd.

wysłane z prodiża

Opublikowano

Panowie ktory Motul lepszy do 2.0 TDI z DPF?

X-Clean+ czy Specific 507.00?

Poogoglowałem troche i natrafiłem na informacje, ze DPF czesciej sie wypala przy X-clean niz na Specific co niby ma swiadczyc o wiekszej zawartosci popiołow w X-clean. Czy ktoś moze to potwierdzić? Pozdrawiam.

Opublikowano

Specific.

Opublikowano

Panowie ktory Motul lepszy do 2.0 TDI z DPF?

X-Clean+ czy Specific 507.00?

Poogoglowałem troche i natrafiłem na informacje, ze DPF czesciej sie wypala przy X-clean niz na Specific co niby ma swiadczyc o wiekszej zawartosci popiołow w X-clean. Czy ktoś moze to potwierdzić? Pozdrawiam.

dobrze wygooglowałeś. Od wielu klientów dostałem info że na specific dużo lepiej.

Opublikowano

Wiec może warto zwrocić sie do adminów o aktualizacje podwieszonego postu ktory rekomenduje ten olej jako "zapowiada sie ciekawiej niz SPECIFIC". ? Ten wpis wisi tam od lat. ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano

Witam ,

temat rzeka także przejdę do konkretów , a4 b5 97' afn , lany był olej castrol magnatec 10-40 od x czasu zamierzam wymienic w końcu tylko teraz pytanie na co , chodzi mi po głowie ciągle Liquin Moly high tech 10-40 . Problem jest taki ze turbawka bierze duzo oleju (do regenracji jak najszybciej , przechodzi w tryb awaryjny itd) usłyszałem od jednego janusza lej chłopie 15-40 bo bierze olej i jeszcze jedna ważna rzecz 750 kkm przebiegu . Licze na jakieś ciekawe propozycje i wyjaśnienie :)

Opublikowano

Panowie leje castrola 5w30 ale będę robił chipa i nie wiem czy zostać przy tym czy zmienić na inny.

Opublikowano

Przejdz na specyfica 5w40 505.01. Wczesniej plukanka

wysłane z prodiża

Opublikowano

Witam ,

temat rzeka także przejdę do konkretów , a4 b5 97' afn , lany był olej castrol magnatec 10-40 od x czasu zamierzam wymienic w końcu tylko teraz pytanie na co , chodzi mi po głowie ciągle Liquin Moly high tech 10-40 . Problem jest taki ze turbawka bierze duzo oleju (do regenracji jak najszybciej , przechodzi w tryb awaryjny itd) usłyszałem od jednego janusza lej chłopie 15-40 bo bierze olej i jeszcze jedna ważna rzecz 750 kkm przebiegu . Licze na jakieś ciekawe propozycje i wyjaśnienie :)

Napraw turbo, bo żaden olej nie naprawi Ci jej. Jednej z najlepszych olejów do Twojego silnika to: liqui moly 5w40 diesel synthoil

Nie przebieg, lecz norma definiuje jaki olej należy użyć.

Opublikowano

Wystarczy xcess

Opublikowano

750 kkm przebiegu

:whistling:

Opublikowano

Witam ,

Napraw turbo, bo żaden olej nie naprawi Ci jej. Jednej z najlepszych olejów do Twojego silnika to: liqui moly 5w40 diesel synthoil

Nie przebieg, lecz norma definiuje jaki olej należy użyć.

Dla mnie naprawienie turbo= wymiana oleju i filtrów , po oby udanej naprawie .

Opublikowano

jeszcze jedna ważna rzecz 750 kkm przebiegu . Licze na jakieś ciekawe propozycje i wyjaśnienie :)

Jak naprawisz turbo to lej LM lub FUCHSA 10W40 z molibdenem zalanym przez producenta

lub kup 10W40 producenta do którego masz zaufanie / polecam NESTE / i dodaj dwusiarczek wolframu.

Opublikowano

Kolega wyżej jeszcze zapomniał o ceramizerze, moto doktorze, garści piachu i szczypty soli z wieliczki.

No i na koniec podjedź do proboszcza na poświęcenie, wtedy to maske można zaspawać :D

Edytowane przez Hezen

Opublikowano

I Broń Boże zapomnieć o apelu smoleńskim

Opublikowano

szczypty soli z wieliczki

Ewentualnie może być z Bochni :grin: