prezes81 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 witam mam pytanie czy w a4 2,5 tdi 2000r mozliwe jest zeby nie bylo alarmu montowanego fabrycznie nie mam zadnej diody migajacej i czy mozna zalaczyc osobny alarm zeby dalo sie nim sterowac z kluczyka oryginalnego tzw. scyzoryk i gdzie w krakowie polecacie dobre warsztaty gdzie montuja alarmy. z gory dziekuje za odpowiedzi
Uneek Eth Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Jeśli masz alarm, to powinieneś mieć na dolnym słupku po stronie kierowcy przycisk (wyłącznik) alarmu. Tak przynajmniej piszą w broszurce (instrukcji)...
schiller Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 a dioda powinna byc kolo rygla w dziach do kierowcy.[quote name=prezes81 ] czy mozna zalaczyc osobny alarm zeby dalo sie nim sterowac z kluczyka oryginalnego tzw. scyzoryk mozna.
letallec Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Nie no, ja mam diode, ale alarmu niet. Ta dioda to chyba od czegos innego...
flaku4 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Opublikowano 13 Stycznia 2008 ja mam diode przy ryglu i przycisk i to oznacza że jest alarm :th:
adamq Opublikowano 13 Stycznia 2008 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Nie no, ja mam diode, ale alarmu niet. Ta dioda to chyba od czegos innego... To jest alarm, który jest zależny od kluczyka. Działa tylko wtedy, gdy wybiją Ci szybę lub ktoś włączy zapłon kluczykiem, który nie jest autoryzowany przez sterownik od Immobilizera (licznik).
freon Opublikowano 13 Stycznia 2008 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Też się nad tym zastanawiałem. Mam ów wyłącznik w słupku na dole (obok oparcia fotela kierowcy), mam sterowanie z pilota przy kluczyku oraz naklejki, iż mam alarm. Przy zamykaniu i otwieraniu z pilota, wszystko odbywa się bezdzwięcznie. Gdy zamknę drzwi kluczykiem, przez włożenie go do zamka i przekręcenie - wtedy daje głos (pik pik - charakterystyczne) lecz takich czujników ruchu, które zawsze widziałem w podsufitce (podobne do mikrofonu GSM) brak. No i diody nie mam żadnej.
siwykrzych Opublikowano 17 Stycznia 2008 Opublikowano 17 Stycznia 2008 ja mam audice z 98r. i tez alarmu nie mam , tylko zamykanie pilotem . Jak zamykam autko to tylko kierunkowskazy sie pala , brak zadnej diody , fura wypasiona a alarmu brak ( czyzby tez nie montowali fabrycznie??? [br]Dopisany: 14 Styczeń 2008, 06:21 _________________________________________________jakas cisza nastała nikt nie odpisuje
hopkins_f Opublikowano 17 Stycznia 2008 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Proponuje zrobienie testu empirycznego. Najłatwiej "włamać" się do własnego auta (oczywiście bez wybijania szyby ). Pozatym trzeba pamiętać że wszystko jest możliwe. Samochód który wyjechał z fabryki z alarmem nieoznacza że ma go teraz.
jazz_27 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Można sprawdzić tak ... otworzyć szybkę zamknąć samochód pilotem, poczekać z 10 s bo normalnie alarm potrzebuje chwilę żeby się uzbroić, wsadzić łapkę do środka i wszystko jasne (jak nie buczy to trzeba jeszcze sprawdzić czy czujniki ruchu nie są wyłączone tym kneflem na słupku po stronie kierowcy).
siwykrzych Opublikowano 17 Stycznia 2008 Opublikowano 17 Stycznia 2008 a jak tego knefla po stronie kierowcy wogole nie mam to znaczy ze co alarmu nie mam , bo nic mi nie wyje . Ten przycisk powinien sie znajdowac na lewym słupkujak jest pas bezpieczenstwa ???. No ale niestety nie mam
freon Opublikowano 18 Stycznia 2008 Opublikowano 18 Stycznia 2008 Tak oto wygląda ów wyłącznik http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=7047.0
siwykrzych Opublikowano 19 Stycznia 2008 Opublikowano 19 Stycznia 2008 KURDE TO JEDNAK NIE MAM ALARMU FABRYCZNEGO ALE LIPAAAAAAAAAAAAAAAAAA [nie używamy dużych liter na forum] - schiller
domjenick Opublikowano 28 Lutego 2008 Opublikowano 28 Lutego 2008 a probowales zamknac auto z otwarta szyba,albo szyberdachem, a potem otworzyc klamka od srodka?moze po tym tescie zmienisz zdanie
Rekomendowane odpowiedzi