Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Netia - ostrzegam !!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, na TPSA złego słowa powiedzieć nie mogę - może oprócz kwietniowych telefonów - otóż co roku w kwietniu jest "restart" serwerów, niby czyszczenie buforu żeby było sprawniej i szybciej w rzeczywistości coś mieszają i u mnie ping z 14ms wskakuje na 70ms - jednym słowem staje się tragedia jeżeli chodzi o CSS, ale jeden telefon wyjaśnienie o co chodzi i na następny dzień śmiga jak powinno :)

Do tego od końca września będę miał 20mbit za 99 pln na miesiąc przez rok czasu a pierwszy miesiąc 1 pln. Ale cena taka bo musiałem negocjować, nie wziąłem żadnego prezentu, powiedziałem że jak nie dadzą lepszej oferty to przejdę do Netii i dali 99pln :)

Opublikowano

Ja mam internet w Aster i jest znacznie lepiej niż w TPSA. Jakoś TPSA nie robiło problemu. Polecam :good:.

Najlepsze było to, że dzwonili co chwila z TPSA z opcją przedłużenia umowy. Jakieś promocje, pakiety itp. itd. Pewnego dnia przyszedł jakiś gościu z bardzo atrakcyjna czarnulą, akurat siedziałem u siebie w pokoju i słyszę internet 3 mb/s za 70 zł miesięcznie. Po rozmowie słyszę, że tata chcę już podpisywać umowę i wołam tatę, żeby się wstrzymał, bo Aster jest lepszy i tańszy. No i od grudnia 2009 roku jestem w Asterze i płace 70 zł za 10 mb/s... Do tej pory żadnych problemów, nie tylko ja go chwale, ale także dużo kolegów, koleżanek :).

Ale co to za promocja :blink:

Ja mam neta 25Mb/s w UPC razem z kablówką (dekoder HD) i telefonem stacjonarnym (60m free/miesiąc) za 139zł na kolejne 12 miesięcy przedłużyłem umowę na takich warunkach :)

Opublikowano

Jak nie chcesz mieć problemów z TPSA i mieć taniej niż telekomuna to polecam ORANGE. Dlaczego? bo właścicielem TPSA jest Orange. Mam opcje 2 Mbit za 55zł i nie narzekam.

Opublikowano

a ja wlasnie tydzien temu podpisalem umowe z Netia na internet bo w listopadzie konczy mi sie umowa z TPSA i przeraza mnie to co przeczytalem :blink: aktualnie korzystam z internetu bezprzewodowego Netii bo dostalem na 30 dni dla proby i o dziwo dziala, a podobno nie mial u mnie dzialac.

Opublikowano

Miałem identyczną sytuację. Tyle tylko że wcześniej była neostrada 2MB i wg tepsy szybciej się na tym łączu nie dało. Zadzwonili z netii z ofertą "firmową" na 20MB. Przed podpisaniem umowy 3 rożnych pracowników Netii potwierdzało mi że u nich 20MB pójdzie bez problemu bo oni mają inne serwery dodatkowe wzmacniacze sygnału itp. Efekt był identyczny jak w pierwszym poście. Teraz mam DSLa z tepsy 4 MB i to jest max co się da na tym łączu, przywrócenie internetu zajęło miesiąc. Jedno wiem, Netię do końca życia będę omijać jak najdalej.

Opublikowano

Znam przypadek gdzie po zmianie z TPSA na Netia 6mb/s przez 2 miesiące wszystko ładnie działało i nagle przestało. Telefony, wyjaśnienia, reklamacje w końcu stanęło, że łącze nie ma parametrów odpowiednich (mimo że 2 miesiące działało). Podejrzenie jest takie, że jak odchodzisz z tpsa do konkurencji, to tpsa specjalnie obniża możliwości. W końcu nie było wyjścia jak wrócić do neo i teraz śmiga 10mb/s. Cyrk.

Opublikowano

to jest internet radiowy u mnie w miescie, w trakcie nie pogody jest z nim tragedia, pozatym jest przeciązony, pare znajomych posiada to łacze u mnie i narzekaja a to przeciazony a to zrywa itp itd, neostrada w konfrontacji wychodzi lepiej :good:

Opublikowano

W październiku kończy mi się aktualna umowa z netią (internet 1 mega+telefon domowy), muszę powiedzieć że nigdy nie było żadnego problemu i po przeczytaniu Waszych komentarzy jestem trochę zaniepokojony... Przedłużyłem umowę i od października właśnie mam mieć 20mb i tel stacjonarny bez limitów (118pln/mies), a TP za sam internet 20mb życzy sobie 149pln :blink:

Opublikowano

Ja mam neostrade z Ery płace jeśli sie nie myle 38zł za 1mb najpierw miało być 10 a potem sie okazywało że wiecej na moja ulice sie nie da stopniowo zchodziłem w dół aż zeszłem do 1mb ;/

Mi podłączyli neta po 2 tygodniach tak jak mowili telefonicznie ale przez okolo miesiac ciagle mi zrywało połączenie router z kablem i dopiero po jakimś czasie przyszedł od nich gościu poszperał coś w skrzynce na ulicy i jest git. Niedawno przedłużyłem po raz 2 na 1mb bo znowu wiecej nie moge :kwasny:

Opublikowano

Ja mam netię od roku, też na łączach tepsy. Ale netia sprawdziła usługę nim podpisałem umowę. Co prawda mam ostatnio problemy, mam zaledwie 2 mega a rozłącza mnie często. Pracownik tepsy powiedział, że to wina tego, iż mam prędkość na granicy maksymalnej bo właśnie w netii tak robią, że najpierw umowa a później sprawdzają czy będzie hulać. Ale bajzel w netii mają, jak dzwonię a oni mi mówią że usługa nie jest na mnie tylko na moją matkę hehe. Bo jakieś 3lata temu próbowałem do nich przejść ale nie czekałem bo to dość długo trwało i mimo że umowy nie podpisałem musiałem im wypowiedzenie wysyłać. A mimo wszystko nadal mają tamtą umowę zarejestrowaną. Jeszcze rok i mykam od nich. Poza nimi miałem kiedyś net w multimo, był najstabilniejszy. W Tepsie mi nie działał w ogóle, a w multimo działał pięknie. Także mimo że jestem użytkownikiem netii, nie polecam jej.

Opublikowano

A skąd wam wezmą w tp na tych łączach co mamy w PL 20Mb ?

Przecież ledwo 4 i 6 chodzą a o 8 mało kto może pomarzyć a tu nagle 20 Mb.

Poczytajcie na trzepaku jakie są opinie o netii. Generalnie nieciekawe.

Zresztą jak powyżej.

Opublikowano

a idzie odstapic od podpisanej juz umowy z Netia :?: dodam tylko ze podpisalem umowe z 2 tyg temu, ale internet z Netii bede mial dopiero w grudniu.

Opublikowano

a idzie odstapic od podpisanej juz umowy z Netia :?: dodam tylko ze podpisalem umowe z 2 tyg temu, ale internet z Netii bede mial dopiero w grudniu.

Można, ale nie wiem czy własnie 2 tygodnie, czy miesiąc - dzwoń/pytaj/googluj.

Opublikowano

Ja mam netię już bodajże od 4 lat, i tak naprawdę nigdy nie miałem z netem żadnych problemów. Z Neostradą zresztą też którą miałem prędzej. Ostatnio przedłużyłem umowę z Netią na kolejne 2 lata, teraz mam 2 MBity, od października mam mieć 20. Mam nadzieję że będzie ok.

Opublikowano

A skąd wam wezmą w tp na tych łączach co mamy w PL 20Mb ?

W większych miastach zastosowana tam technologia pozwala na taką przepustowość neta.

http://pl.wikipedia.org/wiki/ADSL2%2B

Kolejnym krokiem jaki TP powoli wdrąża w życie jest poprawa infrastruktury poprzez wymianę kabli na światłowody i kable miedziane.Pisałem o tym wcześniej i dawałem jakiś link na potwierdzenie słów. TP się przestraszyła utraty kilku milionów klientów ,więc postanowiła coś z tym zrobić. Mam nadzieję ,że pogłoski o przejęciu Aster nie będą fikcją i może nauczą się czegoś....

Opublikowano

Teoria teorią a praktyka mówi inaczej :gwizdanie:

Opublikowano

praktyka mówi inaczej? Ludzie zakładają neta 20mb z daleka od centrali i się dziwią gdy zamiast deklarowanych 20mb mają np 9mb :o Wszystko zależy jakie masz tłumienie na linii dom-centrala

Opublikowano

to właśnie o tym piszę :)

Opublikowano

praktyka mówi inaczej? Ludzie zakładają neta 20mb z daleka od centrali i się dziwią gdy zamiast deklarowanych 20mb mają np 9mb :o Wszystko zależy jakie masz tłumienie na linii dom-centrala

Zapewne masz rację. Ale mnie, jako szarego Kowalskiego gówno to obchodzi. Od tego tam są i biorą za to kasę, żeby to posprawdzać i mnie o tym poinformować :gwizdanie: