Pucek Opublikowano 9 Września 2010 Opublikowano 9 Września 2010 czyli kupię sobie Miga jeżeli elektrodówką spawałem i jakoś to szło, a butlami było mi łatwiej, to migiem też dam radę, teraz tylko kwestia wyboru dobrej maszyny
grzesiek88 Opublikowano 10 Września 2010 Opublikowano 10 Września 2010 co do serwisu to Magnuma serwisuja w krakowie a Telwina też i gwarancyjnie i po gwarancyjnie. Telwin jest włoska firmą Bardzo dobrą zresztą
Nosb Opublikowano 10 Września 2010 Autor Opublikowano 10 Września 2010 bakus zapewne to ze mozna fajnie pospawac alu migiem
ALBINEK Opublikowano 10 Września 2010 Opublikowano 10 Września 2010 Nie chcę być uszczypliwy, ale co to właściwie ma do rzeczy? Chciałem pokazać że jeżeli masz pojęcie o spawaniu to migiem też ładnie pospawasz aluminium. Nic uszczypliwego w twojej odpowiedzi nie było
bakuś Opublikowano 10 Września 2010 Opublikowano 10 Września 2010 Aaa, no spoko, bo nie wiedziałem o co chodzi. Sam wcześniej mówiłem, że nawet MMA idzie piękne spawy kłaść więc nic w tym dziwnego.
Nosb Opublikowano 10 Września 2010 Autor Opublikowano 10 Września 2010 grzesiek i masz jakas oferte ?
Reggi Opublikowano 10 Września 2010 Opublikowano 10 Września 2010 Telwin jest włoska firmą Bardzo dobrą zresztą Znajomy, który siedzi w It i naprawia takie gadżety mówił, że to syf nie z tej ziemi Załatwił super używany w idealnym stanie za mniejsze pieniądze niż nowego Telwina Na kursie spawaliśmy różnym szitem..nawet BASS Polska i jeśli umiejętności są odpowiednie to wszystkim wychodziło
OLO_GDA Opublikowano 11 Września 2010 Opublikowano 11 Września 2010 .Podobnie jest w Tigu zmiana gazu ,inny drut do ręki i jedziemy.Więc tym i tym sposobem możemy spawać różne metale.Dla laika polecam Mig-a. no tak nie do knca, nalezy jeszcze zmienic prad ze stałego na zmienny a to juz musisz miec TIG ac/dc , przy zwyklym (dc) nie pospawasz sobie alu...
sk baton Opublikowano 1 Listopada 2010 Opublikowano 1 Listopada 2010 tak migomatem idzie spawać alu tylko pamietaj o dokupieniu dodatkowej butli z argonem no i drut spawarka mma taka 200 amp ( spawanie elektrodą otuloną) pospawarz np. żeliwo stal , kwasówe dokup uchwyt tig - do spawania np. kwasówki . Z życia wiem że w autach aluminium np. klamki itp pierdoły są wykonane z duraluminium i tego nie pospawarz
grzesiek88 Opublikowano 2 Listopada 2010 Opublikowano 2 Listopada 2010 http://www.spawsc.pl/ tu możeci sobie oglądnąć a ceną się nie sugerujcie mamy lepsze
Nosb Opublikowano 8 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2011 Panowie aby spawac kwasowke to drut nierdzewny + argon i jade jak normalna stal ? Oczywiscie mig.
Dev Opublikowano 8 Stycznia 2011 Opublikowano 8 Stycznia 2011 od biedy moze byc CO2 musisz tylko dobrze ustawic posuw drutu, krótkie spawy, nierdzewka k**ewsko szybko i mocno sie nagrzewa pocwicz najpierw, pozniej spawaj
Nosb Opublikowano 8 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2011 Mowisz ze styknie CO2 ? Czyli kupic sam drut a gaz osrac ?
bakuś Opublikowano 11 Stycznia 2011 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Argon i nie wydziwiaj. Pierdoły gada.
Dev Opublikowano 11 Stycznia 2011 Opublikowano 11 Stycznia 2011 :polew: :polew: :polew: oczywiscie że argon jest lepszy ale jak nie miałem to spawałem C02 i tez było ok
Nosb Opublikowano 11 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2011 Jutro podchodze z CO2 bo chcac nie chcac nie bardzo mam dostep do pieprzonego argonu Zobacze co z tego wyjdzie
Dev Opublikowano 12 Stycznia 2011 Opublikowano 12 Stycznia 2011 wrzuc foty z efektami swojej pracy zobaczymy jak Ci idzie licz sie z tym że wyjdzie gruby spaw i będziesz musiał użyc szlifierki pod warunkiem że bedzie Ci to przeszkadzac
Buba Opublikowano 12 Stycznia 2011 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Nosb musisz zrobic destylację frakcyjną płynnego powietrza i bedziesz mial zapas na rok
Reggi Opublikowano 12 Stycznia 2011 Opublikowano 12 Stycznia 2011 będzie nieestetyczny Nieestetyczny spaw to będzie jak amator dorwie tiga. Migiem, a nawet zwykłą elektrodą idzie kłaść piękne i bardzo estetyczne lagi. Żaden argument, kwestia wprawy. No.. mi za bardzo ręca lata
Rekomendowane odpowiedzi