Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Jak i czym usunąć asfalt a nadwozia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

heja,

mam na nadwoziu kawalki asfaltu poprzyklejane dosc mocno...

kto podpowie czym to moznaby usunac z lakieru?

Opublikowano

Rozcieńczalnik ekstrakcyjny lub benzyna ekstrakcyjna (w zasadzie to samo tylko inaczej się nazywa).

Spokojnie usuniesz przyklejony asfalt bez obawy o naruszenie lakieru.

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

benzyna estrekcyjna i wszystko schodzi i jest :good:

kupisz w każdym sklepie motoryzacyjnym też tak miałem i wszystko ładnie schodzi :hi:

Gość -makaveli-
Opublikowano

też mi się przyda bo odkąd zalożyłem większe laczki to same czarne kropeczki :hi:

Opublikowano

Rozcieńczalnik ekstrakcyjny lub benzyna ekstrakcyjna (w zasadzie to samo tylko inaczej się nazywa).

Spokojnie usuniesz przyklejony asfalt bez obawy o naruszenie lakieru.

--

Pozdrawiam.

Sławek

zgadzam się. benzyzką wszystko usuniesz

Opublikowano

maslo :gwizdanie: a poza tym to sa specjalne srodki do usuniecia asfaltu :good: i dzialaja bardzo dobrze :good:

Opublikowano

kolego jeśli chcesz to usunąć naprawdę bezpiecznie to polecam tylko i wyłącznie naftę schodzi elegancko , wiem bo sam czyściłem całe auto

Opublikowano

a czy glinka daje rade z asfaltem?

Opublikowano

dzieki Panowie, zastosuje sie do rad! :wink4:

Opublikowano

ostatnio w Lidlu kupiłem W5 CARCARE " środek do pielęgnacji lakieru samochodowego"

jest to pasta z woskiem która super rozpuszcza asfalt.

cena: 7 zł i 1 tubka wystarcza na cały samochód

http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_12798.htm

Opublikowano

a czy glinka daje rade z asfaltem?

Powinna sobie dać radę, ale wg mnie szkoda jej bo taki kawałek będziesz musiał potem wyrzucić aby nie porysować auta przy kolejnym glinkowaniu.

Opublikowano

Ja czyscilem ropa + miekka szmatka i zeszlo. Tylko pamietaj zeby za mocno nie trzec lakieru

Opublikowano

Ja czyscilem ropa + miekka szmatka i zeszlo. Tylko pamietaj zeby za mocno nie trzec lakieru

ja tez ropka czyscilem i zeszlo elegancko

Opublikowano

albo uzyj zmywacza antyslylkionowego i pozniej ladnie auto natrzym mleczkiem do lakieru

Opublikowano

kolego jeśli chcesz to usunąć naprawdę bezpiecznie to polecam tylko i wyłącznie naftę schodzi elegancko , wiem bo sam czyściłem całe auto

dlaczego tylko i wylacznie? benzyna ekstrakcyjna i glinka tez daja rade,tylko ze jak ktos wczesniej napisal -szkoda glinki na duze kropki smoly ba ja raz dwa zajedziesz i kibel,

Opublikowano

Na smołę najlepiej użyć dedykowanego środka. Ja używam Autoglym Intensive Tar Remover.

A glinki szkoda na taki "gruby" brud. Glinkę wypuszczać dopiero na niewidoczne zabrudzenia w celu wygładzenia lakieru. Po wcześniejszym zmyciu syfu. :rolleyes:

Opublikowano

ja kupiłem polecam DECABIT specjalnie do tego przeznaczony, asfalt i smołę usuwa bardzo dobrze

Opublikowano

Dokładnie... DECABIT jest dość mocno chwalony na forach wyspecjalizowanych w kosmetyce aut jako tani i dobry środek do usuwania tego typu zabrudzeń.

Sam go kupie jak gdzieś przy okazji spotkam.