sancho80 Opublikowano 18 Września 2010 Opublikowano 18 Września 2010 heja, mam na nadwoziu kawalki asfaltu poprzyklejane dosc mocno... kto podpowie czym to moznaby usunac z lakieru?
steve69 Opublikowano 18 Września 2010 Opublikowano 18 Września 2010 Rozcieńczalnik ekstrakcyjny lub benzyna ekstrakcyjna (w zasadzie to samo tylko inaczej się nazywa). Spokojnie usuniesz przyklejony asfalt bez obawy o naruszenie lakieru. -- Pozdrawiam. Sławek
jozek726 Opublikowano 18 Września 2010 Opublikowano 18 Września 2010 benzyna estrekcyjna i wszystko schodzi i jest kupisz w każdym sklepie motoryzacyjnym też tak miałem i wszystko ładnie schodzi
Gość -makaveli- Opublikowano 18 Września 2010 Opublikowano 18 Września 2010 też mi się przyda bo odkąd zalożyłem większe laczki to same czarne kropeczki
nowal Opublikowano 18 Września 2010 Opublikowano 18 Września 2010 Rozcieńczalnik ekstrakcyjny lub benzyna ekstrakcyjna (w zasadzie to samo tylko inaczej się nazywa). Spokojnie usuniesz przyklejony asfalt bez obawy o naruszenie lakieru. -- Pozdrawiam. Sławek zgadzam się. benzyzką wszystko usuniesz
wojciu0308 Opublikowano 18 Września 2010 Opublikowano 18 Września 2010 maslo :gwizdanie: a poza tym to sa specjalne srodki do usuniecia asfaltu i dzialaja bardzo dobrze
songo Opublikowano 19 Września 2010 Opublikowano 19 Września 2010 kolego jeśli chcesz to usunąć naprawdę bezpiecznie to polecam tylko i wyłącznie naftę schodzi elegancko , wiem bo sam czyściłem całe auto
Orange Opublikowano 19 Września 2010 Opublikowano 19 Września 2010 a czy glinka daje rade z asfaltem?
sancho80 Opublikowano 19 Września 2010 Autor Opublikowano 19 Września 2010 dzieki Panowie, zastosuje sie do rad!
MASATO Opublikowano 19 Września 2010 Opublikowano 19 Września 2010 ostatnio w Lidlu kupiłem W5 CARCARE " środek do pielęgnacji lakieru samochodowego" jest to pasta z woskiem która super rozpuszcza asfalt. cena: 7 zł i 1 tubka wystarcza na cały samochód http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_12798.htm
bryleks Opublikowano 19 Września 2010 Opublikowano 19 Września 2010 a czy glinka daje rade z asfaltem? Powinna sobie dać radę, ale wg mnie szkoda jej bo taki kawałek będziesz musiał potem wyrzucić aby nie porysować auta przy kolejnym glinkowaniu.
Siwy Opublikowano 19 Września 2010 Opublikowano 19 Września 2010 Ja czyscilem ropa + miekka szmatka i zeszlo. Tylko pamietaj zeby za mocno nie trzec lakieru
M.Audi Opublikowano 19 Września 2010 Opublikowano 19 Września 2010 Ja czyscilem ropa + miekka szmatka i zeszlo. Tylko pamietaj zeby za mocno nie trzec lakieru ja tez ropka czyscilem i zeszlo elegancko
pawlik1325 Opublikowano 23 Września 2010 Opublikowano 23 Września 2010 ja usówałem masłem, schodzi elegancko
Artur82 Opublikowano 23 Września 2010 Opublikowano 23 Września 2010 albo uzyj zmywacza antyslylkionowego i pozniej ladnie auto natrzym mleczkiem do lakieru
kokos Opublikowano 24 Września 2010 Opublikowano 24 Września 2010 kolego jeśli chcesz to usunąć naprawdę bezpiecznie to polecam tylko i wyłącznie naftę schodzi elegancko , wiem bo sam czyściłem całe auto dlaczego tylko i wylacznie? benzyna ekstrakcyjna i glinka tez daja rade,tylko ze jak ktos wczesniej napisal -szkoda glinki na duze kropki smoly ba ja raz dwa zajedziesz i kibel,
sebolec Opublikowano 26 Września 2010 Opublikowano 26 Września 2010 Na smołę najlepiej użyć dedykowanego środka. Ja używam Autoglym Intensive Tar Remover. A glinki szkoda na taki "gruby" brud. Glinkę wypuszczać dopiero na niewidoczne zabrudzenia w celu wygładzenia lakieru. Po wcześniejszym zmyciu syfu.
ŁYSY44 Opublikowano 9 Października 2010 Opublikowano 9 Października 2010 ja kupiłem polecam DECABIT specjalnie do tego przeznaczony, asfalt i smołę usuwa bardzo dobrze
bryleks Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 Dokładnie... DECABIT jest dość mocno chwalony na forach wyspecjalizowanych w kosmetyce aut jako tani i dobry środek do usuwania tego typu zabrudzeń. Sam go kupie jak gdzieś przy okazji spotkam.
Rekomendowane odpowiedzi