Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry wieczór :hi::wink4:

• Odpowiedzi 103.6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Madas

16552

• nike21

8875

• Musashi

5707

• variocustoms

5052

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Panowie, orientuje się ktoś gdzie można dorwać taki przycisk "FUNK" ?? :wallbash:

images?q=tbn:ANd9GcSyPmdCFhd7XZ8xK3JthUdvmkdBjBmVtkUBueIkDZD0VHs7amAVlUMdK82gtg

:mysli:

Opublikowano

Panowie, orientuje się ktoś gdzie można dorwać taki przycisk "FUNK" ?? :wallbash:

images?q=tbn:ANd9GcSyPmdCFhd7XZ8xK3JthUdvmkdBjBmVtkUBueIkDZD0VHs7amAVlUMdK82gtg

:mysli:

łooo matko :shocked: a do czego on ogólnie służy?? ja u siebie niemam takich bajerków :naughty::kox:
Opublikowano

to jest przycisk funkcyjny, można tak różne rzeczy podłączyć, ja np nie mam żadnej kontroli trakcji etc, ale na konsoli środkowej mam przycisk ASR i pod niego mam podłączone spryskiwacze świateł, ale wolałbym właśnie taki przycisk, a nie z napisem ASR.

Generalnie wychodziły bardzo rzadko, najczęściej policja miała tam syrenę albo coś, różne bajery tam są podłączane :gwizdanie:

Opublikowano

to jest przycisk funkcyjny, można tak różne rzeczy podłączyć, ja np nie mam żadnej kontroli trakcji etc, ale na konsoli środkowej mam przycisk ASR i pod niego mam podłączone spryskiwacze świateł, ale wolałbym właśnie taki przycisk, a nie z napisem ASR.

Generalnie wychodziły bardzo rzadko, najczęściej policja miała tam syrenę albo coś, różne bajery tam są podłączane :gwizdanie:

aaaa no teraz już wiem o co biega :good:
Opublikowano

kurcze też nie znam :shocked:

Opublikowano

kurcze też nie znam :shocked:

zamias ,,funk" można zrobić napis ,,teściowa" o funkcjonalności lepiej nie pytać bo każdy by podsunął co temat to lepszy :decayed:
Opublikowano

no nie ma co :naughty::decayed:

Opublikowano

Madas myślałem że uściskam dłonie szefa :cool1: na spocie a tu Cię nie było.... :wink4:

Opublikowano

no wiem ale na zawodach byłem i sie późno skończyły :kwasny:

Opublikowano

a co to za zawody były?? jeśli można zapytać :mysli:

Opublikowano

funk = jest stylem muzycznym, powstałym w Ameryce w drugiej połowie lat sześćdziesiątych, kiedy to muzycy pochodzenia afrykańskiego połączyli muzykę soul, jazz, rhythm and blues, tworząc nowy, rytmiczny i energetyczny styl muzyczny wzbogacony o psychodeliczne brzmienie. W muzyce funk mniejszy nacisk kładzie się na melodię i harmonię, za to podkreśla się sekcję rytmiczną. W odróżnieniu od utworów soulowych i R'n'B, w których występuje wiele akordów, w piosenkach funkowych zwykle odgrywa się jeden akord.

Podobnie jak afrykańska muzyka etniczna, funk zwykle ma rozbudowaną linię melodyczną z sekcją rytmiczną, na którą składa się gitara elektryczna, elektryczny bas, organy Hammonda oraz perkusja wybijająca pulsujące rytmy. Zespoły funkowe mają często sekcję smyczkową oraz dętą złożoną z kilku saksofonów, trąbek, a czasem także puzonu, dodającego rytmiczne akcenty. Powyższe elementy sprawiły, że wiele zespołów przybierało formę big bandu, charakteryzującego się dużą spontanicznością i żywiołowością w wykonywaniu muzyki.

Do najbardziej znaczących artystów amerykańskiego funku należą między innymi: James Brown, Sly and the Family Stone, George Clinton, The Meters oraz Prince. Najważniejsze zespoły z lat 70. grające funk to: Parliament-Funkadelic, Earth, Wind & Fire, Tower of Power, The Commodores oraz Kool & The Gang. Funk miał decydujący wpływ na rozwój muzyki disco w latach 70. XX w., a funkowe sample obecne są we wszystkich odmianach hip-hopu. Funk miał także ogromny wpływ na go-go oraz nową falę, uważany także za fundament hip-hopu jest niekończącym się zbiorem sampli. Funk to także ekstrawagancka moda, fryzury afro i luźny styl życia.

Jak dla mnie powinno być Funkt od Funktion albo func od function ew. (fnc) a tak to masz muzę w przycisku :polew:

Opublikowano

hehe, coś w tym jest :good:

Znalazł się już sklep gdzie to kupić :kox: ASO i przycisk ma numerek : 8D0035775A :gwizdanie:

Opublikowano

Jak dla mnie powinno być Funkt od Funktion albo func od function ew. (fnc) a tak to masz muzę w przycisku :polew:

"Funk" z niemieckiego oznacza łączność radiową na pasmach KF i UKF :cool1::kox:

Opublikowano

Musa też dobrze, ale wątpię, żeby ten przycisk obsługiwał tą funkcję

Opublikowano

Musa też dobrze, ale wątpię, żeby ten przycisk obsługiwał tą funkcję

Bartku - FUNK w języku niemieckim oznacza także radiostację. Ten przycisk montowano w wozach policyjnych - służył do uruchomienia radia policyjnego.

Opublikowano

to kolega ma ex. auto z niemieckiej nieoznakowanej psiarni :mysli: :mysli: :mysli:

Opublikowano

Tego nie wiem ale wystarczy spojrzeć na wlepę serwisową aby to zweryfikować... F4G lub F4J?

Chociaż kolega z tego co zrozumiałem nie ma tego przycisku i chciałby go dołożyć :mysli:

Opublikowano

doberek z rana :hi:[br]Dopisany: 09 Listopad 2011, 07:43_________________________________________________to fak slowo funk w de ma wiele znaczen to sie zgadza....[br]Dopisany: 09 Listopad 2011, 08:19_________________________________________________w kontekscie zdania latwiej wywnioskowac co ma on oznaczac