Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Zmieniać już na zimówki?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a ja buszmenie, juz zimowki mam, tzn drugi kumplet opon ktory lezy w garazu z ori kolpakiem w rozmiarze 15

:tongue4: zaloze pewnie kolo 15go grudnia i robie moje koplaki w czarny kolor :decayed:

Opublikowano

Chyba zaczęły się masowe wymiany opon.W Lublinie w niektórych punktach trzeba czekać dni na wymianę :kox:

dlatego ja mam dwa kpl. kół :evil:

No ale wyważyć musisz. A jak ja już jade z wyważeniem to zazwyczaj każe im już założyć.

Alufelgi już mam 16'' :naughty: bo w tym roku przeiadam sie z paskudnych stalówek 15 na alu 16. Do tego lezą juz nowe Pirelli snowsprt na zime :naughty:

Tylko okazało się że jedną felge trzeba lekko przyprostowac i czekam... :thumbdown:

Opublikowano

Ta i przyjdzie marzec i będziecie panikować czy zakładać letnie bo już długo na zimowych.

Opublikowano

ja tam jeszcze jade na letnich, szkoda zimówek zostawiać na asfalcie :tongue4:

Opublikowano

Ja póki co też nie zmieniam jeszcze mam zamiar na hamownie wjechac na 17kach :decayed:

Opublikowano

:hi:

Ja u siebie zmieniłem już tydzień temu. W sumie to mogłem jeszcze poczekać ale w zeszłym roku zaskoczyły mnie intensywne opady śniegu :polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

u mnie wpadną zimówki jak śnieg spadnie albo temperatura mocno spadnie :naughty:

Opublikowano

Właśnie wróciłem z garażu :naughty: Niunia już stoi na zimowych kapciach :decayed:

Opublikowano

Ja dziś zmieniłem, we czwartek zapowiadają śnieg z deszczem...

I po śniegu z deszczem :naughty:

Opublikowano

Panowie trzeba jeszcze z 2 tygodnie wytrzymać :D

Tyle lat sie jeździło bez zimówek żukami, fiatami i było dobrze.

Opublikowano

Ja pewnie będe zmieniał w przyszłym tygodniu. Przesiadam sie z 16' [letnie] na 15' "słoneczka" [zimowe] z nowymi oponkami. Jakby ktoś potrzebował to znajomy ma do sprzedania komplet 15' "słoneczek" z oponami zimowymi, ale nie wiem niestety jaka marka opon, wiem że mają ok 6 mm bieżnika.

Opublikowano
Tyle lat sie jeździło bez zimówek żukami, fiatami i było dobrze.

Tak masz racje ..ale pomyśl dawniej były opony wielosezonowe a nie takie jak teraz my zakładamy...

U nas dzisiaj do południa było prawie biało na drodze..chciał byś widzieć co sie działo ,i jak ruch ślamazarnie sie odbywał i bez stłuczek się nie odbyło ...

Popieram zakładanie już oponki zimowe

Pozdrawiam :hi:

Opublikowano

ja dalej na letnich i dalej nie widzę minimalnego sensu zakładania opon zimowych póki co :wink4:

Opublikowano

A4 stoi na zimówkach,ostatnio mało nią jeździmy,a miałem dzisiaj trochę wolnego, więc wyważyłem i założyłem 16tki Klebery.

Na T4 też dzisiaj założyłem zimówki made in Indonezja,bo letnie zrobiły się tak łyse,że nie miałem odwagi po jesiennych kałużach na takich naleśnikach latać. :decayed:

Myślę,że jeśli co jakiś czas spada śnieg i temperatura poniżej 0,niema co skąpić,trzeba zakładać odpowiednie opony na tę pogodę i tak więcej jak 3 sezony niema sensu na tych samych gumach jeździć.

Zdjąłem z busa zimówki Michelin na których zrobiłem ok60tyś.km.Jest jeszcze bieżnik,lecz kupiłem je nowe jako trzyletnie leżaki,więc po trzech sezonach na aucie mają 6lat są strasznie twarde i ostatniej zimy miały gorsze parametry.

Opublikowano

Przyszły felgi, są opony więc z nudów założyłem już zimówki a bardziej z ciekawości bo zmieniłem w tym roku mój pakiet zimowy na felgi 16 i musiałem zobaczyć jak to wygląda :evil:

Mam nadzieje że nowe Pirellki będą warte swojej ceny.

Czekamy na śnieg :evil:

i najważniejsze. 1 raz to ja jestem pierwszy a nie zima :D

Jeszcze sparawdzić Aku i naprawić grzanie d*py pasażera i A4 będzie gotowa na zime stulecia :D

Opublikowano

zimowe już na aucie, nie ma co, piękny efekt :sick3:

zmieniłem tylko dlatego że na tylnej osi były slicki :>

Opublikowano

ja proponowalbym juz zmieniac i nie czekac na sam koniec raz ze temperatura jest mniejsza niz 10 stopni a dwa zycze powodzenia w staniu w kolejkach przed warsztatami ja juz zmienilem w 3 autach teraz zostala mi jeszcze A6

Opublikowano

ja proponowalbym juz zmieniac i nie czekac na sam koniec raz ze temperatura jest mniejsza niz 10 stopni a dwa zycze powodzenia w staniu w kolejkach przed warsztatami ja juz zmienilem w 3 autach teraz zostala mi jeszcze A6

chyba że ktoś ma drugi komplecik kół w garażu :decayed:

Opublikowano

ja mam 4 komplety i za kazdym razem i tak nie zakladam sam bo ida na wywarzenie nawet jak stoja to i tak jakos traca swoje parametry np. z jednej strony kola jest 30 a z drugiej 0, takze proponowlabym nie zkladac samemu
Opublikowano

ja mam 4 komplety i za kazdym razem i tak nie zakladam sam bo ida na wywarzenie nawet jak stoja to i tak jakos traca swoje parametry np. z jednej strony kola jest 30 a z drugiej 0, takze proponowlabym nie zkladac samemu

Zresztą nigdy nie wiadomo, czy śmigając cały sezon nie spadł jakiś ciężarek - lepiej za każdym razem wyważyć