Krycha Opublikowano 24 Września 2007 Opublikowano 24 Września 2007 Witam ostatnio wpadłem na taki pomysł by włożyć do swojego samochodu skórę. Narazie są to wstępne przymiarki. I teraz mam takie pytanie czy obszywał ktoś skórą fotele? Czy wogole warto się w to bawić jaki efekt i czy duże są koszty? Bo za skórę trzeba by dać około 3-4tys. Myślę że obszycie by mniej wyszło ale ciekawe jak było by z jakością i ceną..
Hugo Opublikowano 24 Września 2007 Opublikowano 24 Września 2007 Z tego co pamiętam to obszycie wnętrza razem z boczkami w Java Car Design to koszt ok 4000zł
Krycha Opublikowano 24 Września 2007 Autor Opublikowano 24 Września 2007 Czyli wygląda na to że lepiej kupić druga tapicerkę kompletną.
Hugo Opublikowano 24 Września 2007 Opublikowano 24 Września 2007 Czyli wygląda na to że lepiej kupić druga tapicerkę kompletną. Wiesz , napisałem cene gdzie robią najlepiej i są sprawdzeniu.Na pewno da się zrobić taniej ale róźnie to bywa z jakością wykonania
Krycha Opublikowano 24 Września 2007 Autor Opublikowano 24 Września 2007 No właśnie trzeba by popytać w zakładach tapicerskich ile sobie za takie coś życzą i czy wogole to gra warta świeczki. Napewno by dało się i taniej ale nie wiadomo jak z jakością. Jednak oryginalne fotele były by z podgrzewaniem która by się przydała bo w zimę chyba dość ciężko się jeździ.
marinero Opublikowano 24 Września 2007 Opublikowano 24 Września 2007 Hejka!! Skora w zime bez grzania tylka to pomylka - dopoki auto sie nie nagrzeje to zimno w zad - jak jezdzisz na krotkie trasy to nie zdazysz tylka rozgrzac!!. Ja mialem poprzepalane maty i zona mi tylek trula cala zime ze skora to tragedia - na wiosne dozbieralem i powszywalem maty!! teraz jest oki!! Mozesz sie zastanowic nad alcantara - moim prywatnym zdaniem super wyglada!! :th:
Krycha Opublikowano 24 Września 2007 Autor Opublikowano 24 Września 2007 Takie słyszałem opinie właśnie w lato jak się nagrzeje to gorąco w tyłem zaś w zimę zimno jak cholera. Właśnie i tu pojawia się problem bo przydało by się podgrzewanie foteli. Jak sądzicie za ile można dostać kompletne siedzenia podgrzewane z wiązkami i przełącznikami do podgrzewania? Na allegro jest jeden komplet ale w dość kiepskim stanie.
saintadamus Opublikowano 25 Września 2007 Opublikowano 25 Września 2007 jeśli w JAVA za 4tyś robią cale wnętrze to nie zastanawiał bym sie tylko robił u nich bo skóre masz nową i zrobioną na prawde profi a z używanym zestawem w podobnej cenie albo troche tańszym różnie może być może ładnie wyglądać a za chwile coś klęknie poza tym przy obszywaniu skórą możesz sobie zażyczyć żeby wszyli od razu maty grzejące i po problemie a co do lata to jak masz klime to skóra momentalnie sie chłodzi, tak jest przynajmniej u mnie
Gość rob Opublikowano 25 Września 2007 Opublikowano 25 Września 2007 dosyć często pojawia się ori na allegro w przystępnej cenie
Gość NUTI Opublikowano 26 Września 2007 Opublikowano 26 Września 2007 Hmmm spytaj kolege Pikuś widze ze w opisie ma do sprzedania "skórzane zadki"
bratpit Opublikowano 26 Września 2007 Opublikowano 26 Września 2007 IMHO ori to ori szczególnie Recaro , a jak masz zwykłe stołki i obszyjesz to skórą to będzie wyglądać jak w dużym fiacie
soolek Opublikowano 28 Września 2007 Opublikowano 28 Września 2007 IMHO ori to ori szczególnie Recaro , a jak masz zwykłe stołki i obszyjesz to skórą to będzie wyglądać jak w dużym fiacie Potwierdzam, ori stołki ze skórą wyglądają tak sobie, przy bliższym spojrzeniu. Akurat moja skóra jest naprawdę w dobrym stanie, ale trzymania bocznego zero. (Chętnie wymienię moją skórę - zielona - na kubełki) Jeśli obszywać, to tylko alcantara + skóra na boczkach - świetna sprawa-> testowałem w Clio RS. Latem, grzeje w dupsko aż miło. Dopiero po jakichś 2-3 minutach full klimy zaczyna być przystępnie (zimy jeszcze nie testowałem, ale już rozglądam się za grzaną poduszką na zapalniczkę - brak podgrzewania).
Pelex Opublikowano 28 Września 2007 Opublikowano 28 Września 2007 Zdecydowanie jeżeli obszywać ori zice to alkantarą a jeżeli zależy Ci na skórce to ori fotele
surowik Opublikowano 28 Września 2007 Opublikowano 28 Września 2007 jesli chcesz obszywac to tylko alkantara, jest super a jesli skora to seryjna
SEB-A4 Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 Ile może kosztować obszycie samej kierownicy?
marekg Opublikowano 15 Października 2007 Opublikowano 15 Października 2007 A nie lepiej sprzedac samochod i kupic taki, ktory mial fabrycznie skore i podgrzewane fotele? Ech jak ja nienawidze takiej partyzantki i samoroby...
agentsmith Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 Kupno nowego auta to nie jest dobre wyjście.. Ja celowo kupiłem A4 bez skóry (szczerze nie podoba mi się w tych Audi, co innego alcantara i pół skóra). Zastanawiam się właśnie nad takim obszyciem. Jak się dowiem ile to kosztuje u mnie w Szczecinie to dam znać.
malik Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 Ale żeś kotleta odgrzał Prawie 3 letniego
nippo83 Opublikowano 31 Października 2010 Opublikowano 31 Października 2010 Panowie to ja jeszcze raz odgrzeję starego kapcia Chodzi o obicie foteli ancantarą.. jak wygląda pielęgnacja takiego materiału? Czy kolor z czasem ulega wyblaknięciu? Czy w zimie w zadek zimno? :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi