Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po co żarówki, naklej żółtą folię i problem z głowy:wink:

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Panowie co może być nie tak jeżeli po teście Output tests w sekcji redinless pokazuje coś takiego?

c8e6ca65997c5170m.jpg

Opublikowano

wlasnie myslalem nad folia ale troche sie jej obawiam ze smiesznie to bedzie wygladac a zarwoki by nic nie zxmienily a efekt w nocy bylby dobry

---------- Post dopisany at 13:55 ---------- Poprzedni post napisany at 13:53 ----------

ma ktos w czernym oklejone folia? ?

Opublikowano

ja miałem ale nie w czarnym

i45i.jpg

Opublikowano

oprócz tego u mnie w temacie możesz zobaczyć jak to wygląda z folią na czerwonym aucie :wink:

---------- Post dopisany at 14:01 ---------- Poprzedni post napisany at 14:00 ----------

józek, dobry strzał :decayed:

Opublikowano
panowie... zainstalowałem tempomat w steering wheel wybrałem kanał bodajże 004 i manetka wychodzi na to, że jest poprawnie zainstalowana bo reguje na ruchy manetką, jedynie ostatnie pole co bym nie zrobił manetką jest nie aktywne... abs przekodowałem usunąłem błędy i nic nie wyświetla na fis'ie. W blokach jeszcze sprawdziłem czujniki sprzegla i hamulca i działa poprawnie. Ale jest problem bo dalej nie działa tempomat ;/ mimo, że wszystko wydaje się zakodowane w silniku również ;/

a i jeszcze jedno nie chce zniknąć mi kontrolka Air Bag'u pomimo, że przejechałem kilka km autem da rade wykasować tak aby ta kontrolka się nie paliła, prówbowałem wejść w vagu do poduszek Aur Bag ale wywaliło mi ostrzeżenie i wyszedłem..

Do poduszek użyj nowszego interfejsu (VCDS). Jeśli chodzi o tempomat - jaki sterownik kolumny kierowniczej założyłeś i jak go zakodowałeś. Jaki login wbiłeś w silniku aby uruchomić tempomat.

sterownik z końcówką L . Wszedłem do steering wheel i przekodowałem bo sterownik miał kodowanie 00042 a zakodowałem na 00041 bo mam sedana u siebie. i w ENGINE wklepałem login 11463 i wcześniej przyuczyłem w steering wheel VIN kanał 81 i wklepałem 00111

Pojeździj trochę - miałem taki przypadek, że tempomat sam zaskoczył kolejnego dnia. Ew. czujnik sprzęgła na siłę do wymiany.

Opublikowano

Witam!

Pany potrzebuje Waszej pomocy a mianowicie kumpel przyprowadzil swoja B6 abym mu zmienil kodowanie i wylaczyl automatyczne ryglowanie drzwi po przekroczeniu predkosci 15km/h. Problem jaki sie pojawil to taki , ze kumpel zanim przyprowadzil auto do mnie to sam w domu chwycil za VAG-a i zmienil kodowanie ale zrobil to zle gdyz nie zapamietal fabrycznego kodowania w sterowniku (MK - RECODE 07) przed zmiana i wpisal jakas bledna wartosc (wyczytana na internecie) i teraz jak otworzy prawe drzwi to na FIS-ie wyswietla sie komunikat o otwartych drzwiach z lewej strony itd. Pany gdzie i jak moge znalesc odpowiednia wartosc aby wpisac ja do sterownika aby wszystko powrocilo do normy ? Jest to b6 2002r. 1.8T. prosze o wszelka pomoc i z gory dziekuje :hi:

Opublikowano
panowie... zainstalowałem tempomat w steering wheel wybrałem kanał bodajże 004 i manetka wychodzi na to, że jest poprawnie zainstalowana bo reguje na ruchy manetką, jedynie ostatnie pole co bym nie zrobił manetką jest nie aktywne... abs przekodowałem usunąłem błędy i nic nie wyświetla na fis'ie. W blokach jeszcze sprawdziłem czujniki sprzegla i hamulca i działa poprawnie. Ale jest problem bo dalej nie działa tempomat ;/ mimo, że wszystko wydaje się zakodowane w silniku również ;/

a i jeszcze jedno nie chce zniknąć mi kontrolka Air Bag'u pomimo, że przejechałem kilka km autem da rade wykasować tak aby ta kontrolka się nie paliła, prówbowałem wejść w vagu do poduszek Aur Bag ale wywaliło mi ostrzeżenie i wyszedłem..

Do poduszek użyj nowszego interfejsu (VCDS). Jeśli chodzi o tempomat - jaki sterownik kolumny kierowniczej założyłeś i jak go zakodowałeś. Jaki login wbiłeś w silniku aby uruchomić tempomat.

sterownik z końcówką L . Wszedłem do steering wheel i przekodowałem bo sterownik miał kodowanie 00042 a zakodowałem na 00041 bo mam sedana u siebie. i w ENGINE wklepałem login 11463 i wcześniej przyuczyłem w steering wheel VIN kanał 81 i wklepałem 00111

Pojeździj trochę - miałem taki przypadek, że tempomat sam zaskoczył kolejnego dnia. Ew. czujnik sprzęgła na siłę do wymiany.

właśnie czujnik sprzęgła przed montażem tempomatu wymieniłem na nowy z ASO i wartości w blokach pomiarowych wyświetlane są prawidłowo.. jeżeli nic nie wciśnietę są same 000 a jeżeli wcisne sprzęgło i hamulec to same 111.

Opublikowano
Witam!

Pany potrzebuje Waszej pomocy a mianowicie kumpel przyprowadzil swoja B6 abym mu zmienil kodowanie i wylaczyl automatyczne ryglowanie drzwi po przekroczeniu predkosci 15km/h. Problem jaki sie pojawil to taki , ze kumpel zanim przyprowadzil auto do mnie to sam w domu chwycil za VAG-a i zmienil kodowanie ale zrobil to zle gdyz nie zapamietal fabrycznego kodowania w sterowniku (MK - RECODE 07) przed zmiana i wpisal jakas bledna wartosc (wyczytana na internecie) i teraz jak otworzy prawe drzwi to na FIS-ie wyswietla sie komunikat o otwartych drzwiach z lewej strony itd. Pany gdzie i jak moge znalesc odpowiednia wartosc aby wpisac ja do sterownika aby wszystko powrocilo do normy ? Jest to b6 2002r. 1.8T. prosze o wszelka pomoc i z gory dziekuje :hi:

Marcin numer telefonu poszedł na PW :kwasny:

---------- Post dopisany at 14:18 ---------- Poprzedni post napisany at 14:11 ----------

właśnie czujnik sprzęgła przed montażem tempomatu wymieniłem na nowy z ASO i wartości w blokach pomiarowych wyświetlane są prawidłowo.. jeżeli nic nie wciśnietę są same 000 a jeżeli wcisne sprzęgło i hamulec to same 111.

To się zgadza. Zatem pojeździj.

Opublikowano
A nie mogles np jakiegos kamyka zaliczyc i do ubezpieczalni po nowa? :kox: taka z grzaniem :decayed:

ta szyba grzana w pl jest narazie a wiesz jakie sa problemy w uk z zlatwianiem claimow nawet jesli chodzi o szybki

potem gowno ciagnie sie 3 lata za toba i niby mowia ze nie wplywa to na premium ale wiadomo jak jest naprawde :thumbdown:

Ja sie zabieram i moze w tym roku tak zrobie :decayed: - w marcu musze odnowic polise wiec popytam zanim jakiegos ptaka rozwale na windscreenie :kox:

Opublikowano

Pany jeżeli ktoś lubi Leslie Nielsena i jego humor to odpalac tvn:kox:

A i jakby ktoś miał info o wyświetlaczu do rns-e na sprzedaż to dajcie info:kwasny: Powoli myślę czy nie sprzedać rns-e bez wyświetlacza i założyć jakiego pioneer`a z navi. Tylk pewnie sterowanie z kiery przestałoby działać:kwasny:

Opublikowano

kaju tak z rańca :banan:

ju mejt maj fokin dej :banan:

Opublikowano

wie ktos co to za model felgi?

ZuohRSt.jpg

Opublikowano

nie mów że Ci się podoba :facepalm:

Opublikowano
wie ktos co to za model felgi?

http://i.imgur.com/ZuohRSt.jpg

żona chce Cie zabić :grin:

Opublikowano

józek, nie. chce je sprzedać :)

Kaju, pisalem przeciez że jak bym jechał to dam znać, a jak zamówie kuriera to też dam znać. Jutro bedę wszystko wiedzieć co z chłodnicą i dam znać

Opublikowano

wlasnie myslalem nad folia ale troche sie jej obawiam ze smiesznie to bedzie wygladac a zarwoki by nic nie zxmienily a efekt w nocy bylby dobry

---------- Post dopisany at 13:55 ---------- Poprzedni post napisany at 13:53 ----------

ma ktos w czernym oklejone folia? ?

P1050765.jpg

Opublikowano
józek, nie. chce je sprzedać :)

Kaju, pisalem przeciez że jak bym jechał to dam znać, a jak zamówie kuriera to też dam znać. Jutro bedę wszystko wiedzieć co z chłodnicą i dam znać

aaaj to sorry, ja źle zrozumiałem :hi: bez ciśnienia :wink:

Opublikowano

dobrze robisz że chcesz sprzedać :wink:

---------- Post dopisany at 16:45 ---------- Poprzedni post napisany at 15:38 ----------

ez2x.jpg