Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1 BE nie wygląda dobrze z 19 :wink:

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Józek poczekaj jak na wiosnę założę gwint to Ci powiem czy warto było ;)

memory five wladi i wszystko jasne :-)

Ja po roku stwierdzam, że tak średnio z tym gwintem i chyba wrócę do 1BV, choć specjalnej różnicy nie było, też trochę tłukło. Tyle że uszczelki nie skrzypiały :grin:

Ale coś mnie ciągnie do oryginału, Szkoda mi wyglądu na - 40mm i fajnie spasowanych 18 super wygląda. No 19 w ogóle by robiła robotę :decayed:

Uważam, że trzeba spróbować, tylko nie pchajcie gwinta za tysiaka - to jest na sezon, góra dwa i będziecie mięli dość. Szkoda autka. Niektórzy piszą, że Ap, lub HR jest spoko - nie wiem, w każdym razie wydane 2-3 tysie na gwint, to siłą rzeczy trzeba liczyć, że będzie supcio :grin:

Kup porządny gwiny, a podzielisz opinię o zawieszeniu.

Jeździ się dużo lepiej, stabilniej, a i bardziej komfortowo niż na 1be.

Opublikowano

Bieniek weź go przewieź bo nie uwierzy na słowo :wink:

Opublikowano

To nie jest rs6 c5,bo tam jest 19"

:)

Nie jestem ekspertem w dziedzinie felg ale swoje 18 zdejmowałem z rs6 c5 ,na pewno są ori audi,co nie znaczy że seryjnie szły w rs6-tkach
Opublikowano

W b5 miałem 1be- to zawieszenie jest chyba na niemieckie autostrady pomyślane - ani wyglądu auta ani komfortu na polskich drogach..Założyłem KW v.1 i było sztywniej ale przynajmniej można było nisko ustawić..Teraz mam 1bv w b6 i jest duzo lepiej niz na 1be- sztywniej ale praca zawieszenia dużo przyjemniejsza...no chyba ze to roznica w jakości b6 do b5 :wink:

Opublikowano

W b5 miałem 1be- to zawieszenie jest chyba na niemieckie autostrady pomyślane - ani wyglądu auta ani komfortu na polskich drogach..Założyłem KW v.1 i było sztywniej ale przynajmniej można było nisko ustawić..Teraz mam 1bv w b6 i jest duzo lepiej niz na 1be- sztywniej ale praca zawieszenia dużo przyjemniejsza...no chyba ze to roznica w jakości b6 do b5 :wink:

Ale że co...lepiej jest na 1 BV czy na K&W?

Opublikowano

1be bym świadomie nie założył bo mi ta charakterystyka pracy nie pasowała - teraz mam 1bv i jest fajniej i pewnie nie zmienie chyba ze na dobry gwint, bo niższy kit jest przesrany zimą - przynajmniej u mnie.... Więc albo dobry gwint albo 1bv :wink:

Edytowane przez kkrawat

Opublikowano

A 1BE, to to samo, co 1BV pod względem wyglądu, tyle, że bardziej miękkie. 1BV uważam, że to tak strzał w dychę pod względem komfortu i wyglądu. Gwint jest uważam lepszy niż springi, ale za różnicę w komforcie i delikatną w wyglądzie ( przecież nikt nie opuści niżej od 1BV niż 2 cm, bo co to za jazda) to nie wiem czy średnio 2,5 tyś jest warte.

Ja kupiłem TA za tysia, wymieniłem za pincet i uważam, że gra nie warta świeczki. Tyle, że ponad rok pobujałem się i mam rozeznanie.

Z kolei, jak bym miał zawiechę 1BA, to myślę, że szybciej bym się skusił na gwint, gdyż nie znałbym 1BV :kox:

Hahaha masłomaślane,a le każdy wie o co kaman ;)

Opublikowano

Grześ mam powoli podobne zdanie co do gwintu:bag:

Wkorwia mnie obierania i spinanie posladow na garbach.

Zamienił bym go chyba na 1 be jakby ktoś dał mi taka ofertę ale wtedy z 19 zmiana na 18 obowiązkowa:wink:

Opublikowano

a ja wlasnie przytargalem 19 i na wiosne zakladam gwint bilsteina ;) zobacze co to to to :decayed:

Opublikowano

Grześ mam powoli podobne zdanie co do gwintu:bag:

Wkorwia mnie obierania i spinanie posladow na garbach.

Zamienił bym go chyba na 1 be jakby ktoś dał mi taka ofertę ale wtedy z 19 zmiana na 18 obowiązkowa:wink:

Dokładnie, 18 jeszcze ujdzie. Przy 19 to już koza. Gdybym nie miał w piwnicy 1BV, to chyba też bym szukał 1BE. Szczerze mówiąc, jeśli dałbym radę zmienić sam zawiechę - pod blokiem, to bym już dawno wsadził 1BV, ale szkoda mi 5 stówek na zamianę, bo jeszcze nie jestem zdecydowany. Przejdzie zima, zacznie się nowy sezon i znowu palma uderzy :facepalm:

Także to musi być ostatecznie przemyślana decyjza, aby z powrotem do serii wrócić :wink:

Opublikowano

Grzesiu mnie własnie ta "miekkosc" 1be wkurzała - bo ono nie jest miekkie jak seryjne tylko takie dziwne - mi ta charakterstyka pracy zawiasu nie podeszła - imo duzo lepiej jest na 1bv.

Opublikowano

http://allegro.pl/hamulce-do-audi-a3-rs3-a4-s4-a5-s5-a6-s6-tt-ttrs-i4756541350.html

http://allegro.pl/audi-a4-s4-hamulce-zaciski-tarcze-klocki-i4736416979.html

podejdzie to do b6

Przód podejdzie nie wiem jak z tyłem ostanio na forum były przednie zaciski za 600zl

Opublikowano

Grzesiu mnie własnie ta "miekkosc" 1be wkurzała - bo ono nie jest miekkie jak seryjne tylko takie dziwne - mi ta charakterstyka pracy zawiasu nie podeszła - imo duzo lepiej jest na 1bv.

NIe wypowiem się na temat 1BE, bo nie miałem. Kolga ma w swojej b6 to zawieszenie i raz z nim jechałem, to byłem pod wrażeniem - cisza w aucie, nie tak jak było u mnie przy jeszcze wtedy 1BV.

Ale ciężko sie określić po kilku kilometrach jazdy, dlatego nic nie kombinuje. Albo zostanie gwint, albo mam nadzieje, że się przełamię i wskoczy seria 1BV :D

Opublikowano

Uuuu o takim zestawie zawiechyto ja nie slyszał jeszcze :D

1BD wzmacniane na zle drogi
Kurna żebym wiedział to bym ni uuuja nie kupił audiczki z 1be tylko 1bD ;p , na wschod tylko takie powinny isc ;) a moze takie 1BD pakowali w furki glownie na zbyt w bloku wschodnim? :P

I zazdroszcze tym co maja dlugi weekend. Wczoraj napierd do 18ej dzis i jutro do 17ej i w pon tez do roboty :/ gdzie tu czas na ciąg alkoholowy?

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/295480-zawieszenie-1bd-s4-b6-komplet/

Opublikowano

Zna ktos to auto?

Opublikowano

Miałes do mnie wjechać ...

Opublikowano

Józek poczekaj jak na wiosnę założę gwint to Ci powiem czy warto było ;)

memory five wladi i wszystko jasne :-)

cycki tylko sie trzęsą :decayed:

Zna ktos to auto??

chyba fura od Kumana?