Sqizzy Opublikowano 25 Lipca 2015 Opublikowano 25 Lipca 2015 a nęcicie mnie strasznie tym detalingiem taaa jasne....
greg2505 Opublikowano 26 Lipca 2015 Opublikowano 26 Lipca 2015 panowie potrzebuję 3 piny męskie,takie jak są w kostce zapalniczki
kaju Opublikowano 26 Lipca 2015 Opublikowano 26 Lipca 2015 panowie potrzebuję 3 piny męskie,takie jak są w kostce zapalniczki podrzuć adres na pw
Lucas777 Opublikowano 26 Lipca 2015 Opublikowano 26 Lipca 2015 (edytowane) Posiada ktoś jakieś fajne naklejki do A4 ? lub ogólnie audi ? wzory ? Edytowane 26 Lipca 2015 przez Lucas777
pajda Opublikowano 26 Lipca 2015 Opublikowano 26 Lipca 2015 pany po przejsciu w B6 na MCE z B7 nie odpalają długie , trzeba uciąć kabel lub dać przekaźnik kto kojarzy jaki to przekaźnie i gdzie mam go wpiąć ??
kaju Opublikowano 26 Lipca 2015 Opublikowano 26 Lipca 2015 pany po przejsciu w B6 na MCE z B7 nie odpalają długie , trzeba uciąć kabel lub dać przekaźnik kto kojarzy jaki to przekaźnie i gdzie mam go wpiąć ?? sygnały trzeba odwrócić, bo B6 ma sterowane plusem, a B7 masą. Chyba, że chcesz "stare" długie odpalić razem z BIXem, to musisz dodatkowy przewód pociągnąć do każdej lampy przez przekaźnik, żeby był podawany plus na stare H7 w momencie wbicia długich. Co do odwrócenia sygnałów na przekaźnikach tutaj zajrzyj: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/140966-all-b6-instalacja-czujnika-deszczu-mce-swap-z-b7/
pajda Opublikowano 26 Lipca 2015 Opublikowano 26 Lipca 2015 Chodzi o to ze przy biksach trzeba obciac kabel z h7 by przeslony sie otwieraly lub dac przekaznik i wlasnie o ten przekaznik mi chodzi jaki to ma byc i gdzie go wpiac by h7 rowiez przy dlugich odpalaly.
kaju Opublikowano 26 Lipca 2015 Opublikowano 26 Lipca 2015 Chodzi o to ze przy biksach trzeba obciac kabel z h7 by przeslony sie otwieraly lub dac przekaznik i wlasnie o ten przekaznik mi chodzi jaki to ma byc i gdzie go wpiac by h7 rowiez przy dlugich odpalaly. Notatki mam na kompie w garażu, a jestem poza domem. Jutro najszybciej mogę Ci coś podrzucić, albo do Domina przedzwoń...
Blachu Opublikowano 26 Lipca 2015 Opublikowano 26 Lipca 2015 Koledzy, miałem zwykłe lampy w b6, założyłem ori bixy... I teraz mam pytanie o śruby/nakrętki regulacji reflektora... Jedna z nich znajduje się teraz pod pasem przednim blisko błotnika. Jak sobie z tym radziliście przy ustawianiu lamp (a właściwie to diagnosta)? Wiercenie dziury w pasie przednim średnio mnie cieszy Czy da radę obejść się bez tego?
pajda Opublikowano 26 Lipca 2015 Opublikowano 26 Lipca 2015 Chodzi o to ze przy biksach trzeba obciac kabel z h7 by przeslony sie otwieraly lub dac przekaznik i wlasnie o ten przekaznik mi chodzi jaki to ma byc i gdzie go wpiac by h7 rowiez przy dlugich odpalaly. Notatki mam na kompie w garażu, a jestem poza domem. Jutro najszybciej mogę Ci coś podrzucić, albo do Domina przedzwoń... spoko , sprawdz jutro jak możesz chyba że kable pociągnąć do DRL z MCE ? czy da rade w gniazdo H7 dać drl z B7 żeby nie było błędu na fisie teraz mam drl zrobione z H7 przez moduł i działa bez problemu ale tak myślę żeby coś tu pozmieniać
mlodziak22 Opublikowano 26 Lipca 2015 Opublikowano 26 Lipca 2015 (edytowane) Koledzy, miałem zwykłe lampy w b6, założyłem ori bixy... I teraz mam pytanie o śruby/nakrętki regulacji reflektora... Jedna z nich znajduje się teraz pod pasem przednim blisko błotnika. Jak sobie z tym radziliście przy ustawianiu lamp (a właściwie to diagnosta)? Wiercenie dziury w pasie przednim średnio mnie cieszy Czy da radę obejść się bez tego? musisz nawiercić nie ma innego wyjścia. Chodzi o to ze przy biksach trzeba obciac kabel z h7 by przeslony sie otwieraly lub dac przekaznik i wlasnie o ten przekaznik mi chodzi jaki to ma byc i gdzie go wpiac by h7 rowiez przy dlugich odpalaly. Notatki mam na kompie w garażu, a jestem poza domem. Jutro najszybciej mogę Ci coś podrzucić, albo do Domina przedzwoń... spoko , sprawdz jutro jak możesz chyba że kable pociągnąć do DRL z MCE ? czy da rade w gniazdo H7 dać drl z B7 żeby nie było błędu na fisie teraz mam drl zrobione z H7 przez moduł i działa bez problemu ale tak myślę żeby coś tu pozmieniać ja bym nie rezygnował z h7 na rzecz drl tak jak jest ori w b7 Edytowane 26 Lipca 2015 przez mlodziak22
kaju Opublikowano 26 Lipca 2015 Opublikowano 26 Lipca 2015 Chodzi o to ze przy biksach trzeba obciac kabel z h7 by przeslony sie otwieraly lub dac przekaznik i wlasnie o ten przekaznik mi chodzi jaki to ma byc i gdzie go wpiac by h7 rowiez przy dlugich odpalaly. Notatki mam na kompie w garażu, a jestem poza domem. Jutro najszybciej mogę Ci coś podrzucić, albo do Domina przedzwoń... spoko , sprawdz jutro jak możesz chyba że kable pociągnąć do DRL z MCE ? czy da rade w gniazdo H7 dać drl z B7 żeby nie było błędu na fisie teraz mam drl zrobione z H7 przez moduł i działa bez problemu ale tak myślę żeby coś tu pozmieniać no to oczysista sprawa, że z MCE, tylko od razu w adaptacji zmieniaj natężenie na najniższe, bo H7 wali mocniej przy standardowej wartości, niż Ba15S, które jest w lampach B7 - błędu absolutnie nie będzie, moduł DRL zewnętrzny możesz demontować jeśli dobrze kojarze to trzeba przepiąć sygnał w lampie z H7 na przesłone, a do H7 jako DRL dać z MCE sygnał, ale tak jak mówię - muszę na spokojnie to odnaleźć i przestudiować. szybę zmieniałeś, czy pod lustrem dawałeś czuje deszczu? Koledzy, miałem zwykłe lampy w b6, założyłem ori bixy... I teraz mam pytanie o śruby/nakrętki regulacji reflektora... Jedna z nich znajduje się teraz pod pasem przednim blisko błotnika. Jak sobie z tym radziliście przy ustawianiu lamp (a właściwie to diagnosta)? Wiercenie dziury w pasie przednim średnio mnie cieszy Czy da radę obejść się bez tego? musisz nawiercić nie ma innego wyjścia. Chodzi o to ze przy biksach trzeba obciac kabel z h7 by przeslony sie otwieraly lub dac przekaznik i wlasnie o ten przekaznik mi chodzi jaki to ma byc i gdzie go wpiac by h7 rowiez przy dlugich odpalaly. Notatki mam na kompie w garażu, a jestem poza domem. Jutro najszybciej mogę Ci coś podrzucić, albo do Domina przedzwoń... spoko , sprawdz jutro jak możesz chyba że kable pociągnąć do DRL z MCE ? czy da rade w gniazdo H7 dać drl z B7 żeby nie było błędu na fisie teraz mam drl zrobione z H7 przez moduł i działa bez problemu ale tak myślę żeby coś tu pozmieniać ja bym nie rezygnował z h7 na rzecz drl tak jak jest ori w b7 no ale jeśli przy MCE z B7 może to obejść jedynie przekaźnikiem z dodatkowym plusem na H7, próbowałem swegk czasu rozwiązać to na diodzie jednokierunkowej z przesłony na H7, ale przesłona nie potrzebuje takiego prądu co H7 i nawet żarówki po jajach nie połechtało...
pajda Opublikowano 26 Lipca 2015 Opublikowano 26 Lipca 2015 szybę ma ory z B7 jestem bardzo zadowolony z ory czujnika deszczu , bardzo fajny mod teraz mam w H7 - H7 LED i tak średnio to świeci bo na te ledy idzie tylko 30% z racji tego modułu DRL
mlodziak22 Opublikowano 26 Lipca 2015 Opublikowano 26 Lipca 2015 przy włączniku na auto w deszcz same bixy się zapalają?
TOM3K Opublikowano 26 Lipca 2015 Opublikowano 26 Lipca 2015 przy włączniku na auto w deszcz same bixy się zapalają? nie w deszcz a gdy sie ściemni.
kaju Opublikowano 26 Lipca 2015 Opublikowano 26 Lipca 2015 szybę ma ory z B7 jestem bardzo zadowolony z ory czujnika deszczu , bardzo fajny mod teraz mam w H7 - H7 LED i tak średnio to świeci bo na te ledy idzie tylko 30% z racji tego modułu DRL CAN BUSy do tego masz? w adaptacji przy MCE z B7 najniższa wartość to 51%, więc zwiększy Ci się moc tych DRLi, chyba, że zostaniesz przy ori ustawieniu, czyli 92% przy włączniku na auto w deszcz same bixy się zapalają? tak, ale dopiero przy którymś stopniu czujnika - chyba też w adaptacjach jest opcja kodowania tego, możesz też zrobić kodowanie na autostradę, ale nie sprawdzałem jak to działa - podejrzewam, że przy jakiejś prędkości się odpalają przy włączniku na auto w deszcz same bixy się zapalają? nie w deszcz a gdy sie ściemni. jak mocniej pada powinno Ci odpalać
mlodziak22 Opublikowano 26 Lipca 2015 Opublikowano 26 Lipca 2015 to wiem ,że jak ściemni , ale mysłałem ,że w deszcz też zapala xenon, u mojego taty w golfie IV jest czujnik deszczu nawet fajnie to działa.
kaju Opublikowano 26 Lipca 2015 Opublikowano 26 Lipca 2015 to wiem ,że jak ściemni , ale mysłałem ,że w deszcz też zapala xenon, u mojego taty w golfie IV jest czujnik deszczu nawet fajnie to działa. superb też odpala przy mocniejszym deszczu, bodajże jak wrzuci wycieraczki na najszybszy bieg to odpala mijania i co jakiś czas tylną wycieraczkę - ale to przerabiałem na superbie, w B7 nie szukałem tego - Tomek już wiesz, czego będziemy szukać następnym razem u Ciebie, chyba, że zdążę u siebie szybciej szybę i MCE wrzucić
Rekomendowane odpowiedzi