Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a nęcicie mnie strasznie tym detalingiem

taaa jasne.... :wink:

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
:D
Opublikowano

:hi: panowie potrzebuję 3 piny męskie,takie jak są w kostce zapalniczki

Opublikowano

:hi: panowie potrzebuję 3 piny męskie,takie jak są w kostce zapalniczki

podrzuć adres na pw
Opublikowano

:hi:

Opublikowano

Posiada ktoś jakieś fajne naklejki do A4 ? lub ogólnie audi ? wzory ?

Edytowane przez Lucas777

Opublikowano

pany po przejsciu w B6 na MCE z B7 nie odpalają długie , trzeba uciąć kabel lub dać przekaźnik

kto kojarzy jaki to przekaźnie i gdzie mam go wpiąć ??

Opublikowano

pany po przejsciu w B6 na MCE z B7 nie odpalają długie , trzeba uciąć kabel lub dać przekaźnik

kto kojarzy jaki to przekaźnie i gdzie mam go wpiąć ??

sygnały trzeba odwrócić, bo B6 ma sterowane plusem, a B7 masą. Chyba, że chcesz "stare" długie odpalić razem z BIXem, to musisz dodatkowy przewód pociągnąć do każdej lampy przez przekaźnik, żeby był podawany plus na stare H7 w momencie wbicia długich. Co do odwrócenia sygnałów na przekaźnikach tutaj zajrzyj:

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/140966-all-b6-instalacja-czujnika-deszczu-mce-swap-z-b7/

Opublikowano

Chodzi o to ze przy biksach trzeba obciac kabel z h7 by przeslony sie otwieraly lub dac przekaznik i wlasnie o ten przekaznik mi chodzi jaki to ma byc i gdzie go wpiac by h7 rowiez przy dlugich odpalaly.

Opublikowano

Chodzi o to ze przy biksach trzeba obciac kabel z h7 by przeslony sie otwieraly lub dac przekaznik i wlasnie o ten przekaznik mi chodzi jaki to ma byc i gdzie go wpiac by h7 rowiez przy dlugich odpalaly.

Notatki mam na kompie w garażu, a jestem poza domem. Jutro najszybciej mogę Ci coś podrzucić, albo do Domina przedzwoń...

Opublikowano

Koledzy, miałem zwykłe lampy w b6, założyłem ori bixy... I teraz mam pytanie o śruby/nakrętki regulacji reflektora... Jedna z nich znajduje się teraz pod pasem przednim blisko błotnika. Jak sobie z tym radziliście przy ustawianiu lamp (a właściwie to diagnosta)? Wiercenie dziury w pasie przednim średnio mnie cieszy :kwasny: Czy da radę obejść się bez tego?

Opublikowano

Notatki mam na kompie w garażu, a jestem poza domem. Jutro najszybciej mogę Ci coś podrzucić, albo do Domina przedzwoń...

spoko , sprawdz jutro jak możesz

chyba że kable pociągnąć do DRL z MCE ? czy da rade w gniazdo H7 dać drl z B7 żeby nie było błędu na fisie

teraz mam drl zrobione z H7 przez moduł i działa bez problemu ale tak myślę żeby coś tu pozmieniać

Opublikowano

Koledzy, miałem zwykłe lampy w b6, założyłem ori bixy... I teraz mam pytanie o śruby/nakrętki regulacji reflektora... Jedna z nich znajduje się teraz pod pasem przednim blisko błotnika. Jak sobie z tym radziliście przy ustawianiu lamp (a właściwie to diagnosta)? Wiercenie dziury w pasie przednim średnio mnie cieszy :kwasny: Czy da radę obejść się bez tego?

musisz nawiercić nie ma innego wyjścia.

chyba że kable pociągnąć do DRL z MCE ? czy da rade w gniazdo H7 dać drl z B7 żeby nie było błędu na fisie

teraz mam drl zrobione z H7 przez moduł i działa bez problemu ale tak myślę żeby coś tu pozmieniać

ja bym nie rezygnował z h7 na rzecz drl tak jak jest ori w b7

Edytowane przez mlodziak22

Opublikowano

no to oczysista sprawa, że z MCE, tylko od razu w adaptacji zmieniaj natężenie na najniższe, bo H7 wali mocniej przy standardowej wartości, niż Ba15S, które jest w lampach B7 - błędu absolutnie nie będzie, moduł DRL zewnętrzny możesz demontować :wink: jeśli dobrze kojarze to trzeba przepiąć sygnał w lampie z H7 na przesłone, a do H7 jako DRL dać z MCE sygnał, ale tak jak mówię - muszę na spokojnie to odnaleźć i przestudiować. szybę zmieniałeś, czy pod lustrem dawałeś czuje deszczu? :wink:

musisz nawiercić nie ma innego wyjścia.

ja bym nie rezygnował z h7 na rzecz drl tak jak jest ori w b7

no ale jeśli przy MCE z B7 może to obejść jedynie przekaźnikiem z dodatkowym plusem na H7, próbowałem swegk czasu rozwiązać to na diodzie jednokierunkowej z przesłony na H7, ale przesłona nie potrzebuje takiego prądu co H7 i nawet żarówki po jajach nie połechtało...
Opublikowano

szybę ma ory z B7

jestem bardzo zadowolony z ory czujnika deszczu , bardzo fajny mod

teraz mam w H7 - H7 LED i tak średnio to świeci bo na te ledy idzie tylko 30% z racji tego modułu DRL

474762372_522.jpg

Opublikowano

przy włączniku na auto w deszcz same bixy się zapalają?

Opublikowano

nie w deszcz a gdy sie ściemni.

Opublikowano

szybę ma ory z B7

jestem bardzo zadowolony z ory czujnika deszczu , bardzo fajny mod

teraz mam w H7 - H7 LED i tak średnio to świeci bo na te ledy idzie tylko 30% z racji tego modułu DRL

474762372_522.jpg

CAN BUSy do tego masz? w adaptacji przy MCE z B7 najniższa wartość to 51%, więc zwiększy Ci się moc tych DRLi, chyba, że zostaniesz przy ori ustawieniu, czyli 92% :decayed:

tak, ale dopiero przy którymś stopniu czujnika - chyba też w adaptacjach jest opcja kodowania tego, możesz też zrobić kodowanie na autostradę, ale nie sprawdzałem jak to działa - podejrzewam, że przy jakiejś prędkości się odpalają :wink:

nie w deszcz a gdy sie ściemni.

jak mocniej pada powinno Ci odpalać

Opublikowano

to wiem ,że jak ściemni , ale mysłałem ,że w deszcz też zapala xenon, u mojego taty w golfie IV jest czujnik deszczu nawet fajnie to działa.

Opublikowano

to wiem ,że jak ściemni , ale mysłałem ,że w deszcz też zapala xenon, u mojego taty w golfie IV jest czujnik deszczu nawet fajnie to działa.

superb też odpala przy mocniejszym deszczu, bodajże jak wrzuci wycieraczki na najszybszy bieg to odpala mijania i co jakiś czas tylną wycieraczkę - ale to przerabiałem na superbie, w B7 nie szukałem tego - Tomek już wiesz, czego będziemy szukać następnym razem u Ciebie, chyba, że zdążę u siebie szybciej szybę i MCE wrzucić :wink: