Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dosyć ślizgi on już jest po samym Megsie....to może nie warto wywalać 400 zł na Poorboysy, skoro efekt nie będzie dużo lepszy?

Znajomy oddał A8 z 2008 na mocny detaling,korekte etc..i szczerze mówiąc poza tą aksamitna slizgością efektu zabardzo nie widać, a prawie 2k zapłacił. Lakier to taka kawa z mlekiem.

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Panowie ile według Was może ważyć felga 17" np model Avus ?

Opublikowano

Osram świecą biało ale nie oświetlają, jak dla lansu to bierz je, jak ma być w miarę biel(jeśli można tak powiedzieć o żarówkach) i więcej światła to nic lepszego nie ma niż Philips. A pisałem o soczewkach, bo myślałem, że chcesz mieć więcej światła a nie tylko wygląd drogowych.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Chodzi mi też o ilość światła bo sama soczewka nie świeci jakoś super na długich.

Osram Nightbreaker 120+ wygrywaja testy jesli chodzi o ilość lumenów które wytwarzają. Ja mam Philips Whitevision i ładnie sie zgrywają z żarnikami D1S 4800K

Na pewno to są 120+ ? Czy może chodzi o :

http://allegro.pl/zarowki-osram-h7-night-breaker-unlimited-110-i5043519417.html

A ten pickbort i ironx do rozumie do lotnej rdzy i takich tam pierdół, tak? Ja mam jasny lakier, to co użyć zamiast tego Black Hole, - Whitle Diamond Show Glaze?

Mam Iron, PB w dobrej cenie :) Pisz co potrzebujesz

Opublikowano

Osram świecą biało ale nie oświetlają, jak dla lansu to bierz je, jak ma być w miarę biel(jeśli można tak powiedzieć o żarówkach) i więcej światła to nic lepszego nie ma niż Philips. A pisałem o soczewkach, bo myślałem, że chcesz mieć więcej światła a nie tylko wygląd drogowych.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Chodzi mi też o ilość światła bo sama soczewka nie świeci jakoś super na długich.

Osram Nightbreaker 120+ wygrywaja testy jesli chodzi o ilość lumenów które wytwarzają. Ja mam Philips Whitevision i ładnie sie zgrywają z żarnikami D1S 4800K

Na pewno to są 120+ ? Czy może chodzi o :

http://allegro.pl/zarowki-osram-h7-night-breaker-unlimited-110-i5043519417.html

A ten pickbort i ironx do rozumie do lotnej rdzy i takich tam pierdół, tak? Ja mam jasny lakier, to co użyć zamiast tego Black Hole, - Whitle Diamond Show Glaze?

Mam Iron, PB w dobrej cenie :) Pisz co potrzebujesz

Tak chodzi o +110 :)

tutaj wyniki

15 MTF PLATINUM -------------20.8 klx

14 PHILIPS CRYSTAL VISION -------- 22.7 klx

13 PHILIPS Long Life ECO vision ---- 24.6 klx

13 OSRAM ULTRA LIFE ----------------- 24.5 klx

13 OSRAM ALLSEASON ------------24.5 klx

12 OSRAM ORIGINAL -------------- 25.3 klx

11 PHILIPS Blue Vision Ultra ------------ 26.1 klx

10 NARVA LONG LIFE ------------- 26.4 klx

9 PHILIPS +30% ----------------- 27 klx

8 NARVA CONTRAST + ----------------- 27.5klx

7 NARVA RANGE POWER 50+ ---------- 28.1 klx

6 PHILIPS +60% --------------------- 28.4 klx

5 GE ------------------------ 28.6 klx

4 PHILIPS +130% --------------------- 29.1 klx

3 PHILIPS +80% ------------------- 30.2 klx

2 GE MEGALIGHT PLUS +50% ---------- 30.6 klx

1 NIGHT BREAKER Unlimited +110% - 32.1 klx

Opublikowano

Kanapa tylna z A6 C6 pasuje p&p do b6/b7 ?

Niet. Trzeba rzezbic, ale do zrobienia.
Opublikowano (edytowane)

Witam

Panowie pewnie wielu z Was tez jezdzi z takimi przewodami jak wzmacniane w oplocie stalowym firmy HEL.

Pytanie jest takie czy komus sie przytrafilo , ze owy przewod hamulcowy pekl ?

Kuzwa mi wczoraj podczas robienia przegladu technicznego , gosciu zjechal z rampy na badanie emisji spalin , wdusil pedal hamulca i pedal wpadl jak w maslo co sie okazalo , ze przewod hamulcowy w prawym kole poszedl sie jeb.... :kwasny:

Po jezdzie do domu z dusza na ramieniu bo tylko chamowanie recznym i biegami mi pozostalo podczas jazdy w miescie , wyjolem owy trefny przewod i okazalo sie , ze przewod ukrecil sie zaraz przy samym laczeniu z zaciskiem. Wspomne tylko , ze jeszcze goscie zmieniali wszystkie opony i zastanawialem sie czy jakis trep przypadkiem nie uszkodzil owego przewodu.

Teraz pytanie isc i kupic ori przewody , ktore w tym aucie wytrzymaly 13 lat czy te rzekomo wzmacniane z dozywotnia gwarancja , ktore sluzyly rok czasu ? :wallbash:

Edytowane przez marcin9680
Opublikowano

Dosyć ślizgi on już jest po samym Megsie....to może nie warto wywalać 400 zł na Poorboysy, skoro efekt nie będzie dużo lepszy?

Znajomy oddał A8 z 2008 na mocny detaling,korekte etc..i szczerze mówiąc poza tą aksamitna slizgością efektu zabardzo nie widać, a prawie 2k zapłacił. Lakier to taka kawa z mlekiem.

Odnosnie sliskosci to fakt, jest to fajne jak sie przejedzie po zrobieniu reka i jest slisko, ale nie ma sie za bardzo co podniecac sama sliskoscia, bo to jeszcze o niczym do konca nie swiadczy, bo znam kilka specyfikow, ktore po aplikacji dają mega tępy efekt na lakierze, a odpychanie wody i kropelkowanie mają super i potrafią całkiem długo posiedziec na lakierze. Najlepsze efekty po polerkach, korektach widoczne sa na ciemnych lakierach i po zrobieniu auta na cacy i zobaczeniu go w blasku słońca czasami kopara potrafi opaść. ;)

Opublikowano

Witam

Panowie pewnie wielu z Was tez jezdzi z takimi przewodami jak wzmacniane w oplocie stalowym firmy HEL.

Kuzwa mi wczoraj podczas robienia przegladu technicznego , gosciu zjechal z rampy na badanie emisji spalin , wdusil pedal hamulca i pedal wpadl jak w maslo co sie okazalo , ze przewod hamulcowy w prawym kole poszedl sie jeb.... :kwasny:

Po jezdzie do domu z dusza na ramieniu bo tylko chamowanie recznym i biegami mi pozostalo podczas jazdy w miescie , wyjolem owy trefny przewod i okazalo sie , ze przewod ukrecil sie zaraz przy samym laczeniu z zaciskiem. Wspomne tylko , ze jeszcze goscie zmieniali wszystkie opony i zastanawialem sie czy jakis trep przypadkiem nie uszkodzil owego przewodu.

Teraz pytanie isc i kupic ori przewody , ktore w tym aucie wytrzymaly 13 lat czy te rzekomo wzmacniane z dozywotnia gwarancja , ktore sluzyly rok czasu ?

Moim zdaniem ktoś musiał pomóc ze ten przewód pekł jeszcze w takim miejscu. jak masz standardowe heble to wkładaj zwykłe przewody ale jak masz coś wiekszego to bez oplotu nawet nie startuj. widziałeś jak sie zachowuje zwykły przywód hamulcowy w zestawie np 320/288? :facepalm::huh::facepalm: Strach w oczach

Opublikowano

jak wrzucisz kanape z C6 tak jak ja kupiłeś to ją upchasz na siłę ale widać, zwłaszcza w miejscu gdzie wystają mocowania pasów - jest wielka dziura i widać blachę, ja zmieniłem stelaż ale dalej nie jest jak ori choć o niebo lepiej :hi:

Opublikowano

jak wrzucisz kanape z C6 tak jak ja kupiłeś to ją upchasz na siłę ale widać, zwłaszcza w miejscu gdzie wystają mocowania pasów - jest wielka dziura i widać blachę, ja zmieniłem stelaż ale dalej nie jest jak ori choć o niebo lepiej :hi:
To nie pcha się w to , dzięki :) tym bardziej ze ja lubię mieć wszystko jak oryginał ;)
Opublikowano (edytowane)

To nie pcha się w to , dzięki :) tym bardziej ze ja lubię mieć wszystko jak oryginał ;)

no to całość z A6 C6 i podejdzie P&P łącznie z oparciem tył ( po przekładce plecków pod roletę) kanapę proponuję szukać ori - zapewne to kwestia gąbki

Edytowane przez Miszka82
Opublikowano

Witam

Kuzwa mi wczoraj podczas robienia przegladu technicznego , gosciu zjechal z rampy na badanie emisji spalin , wdusQwail pedal hamulca i pedal wpadl jak w maslo co sie okazalo , ze przewod hamulcowy w prawym kole poszedl sie jeb.... :kwasny:

Teraz pytanie isc i kupic ori przewody , ktore w tym aucie wytrzymaly 13 lat czy te rzekomo wzmacniane z dozywotnia gwarancja , ktore sluzyly rok czasu ?

Moim zdaniem ktoś musiał pomóc ze ten przewód pekł jeszcze w takim miejscu. jak masz standardowe heble to wkładaj zwykłe przewody ale jak masz coś wiekszego to bez oplotu nawet nie startuj. widziałeś jak sie zachowuje zwykły przywód hamulcowy w zestawie np 320/288? :facepalm::huh::facepalm: Strach w oczach

Qwa Jarek nie strasz ludzi.....ja 3 lata jeżdżę na zwykłych i odpukać nie miałem jeszcze awarii. Teraz będę miał dylemat, czy hamować, czy nie.....hahahah

Opublikowano

Panowie ile według Was może ważyć felga 17" np model Avus ?

okolo 12.5kg

w porownaniu do OZ supperlega szerszej na 8j -> 7kg :)

Opublikowano

Witam

Kuzwa mi wczoraj podczas robienia przegladu technicznego , gosciu zjechal z rampy na badanie emisji spalin , wdusQwail pedal hamulca i pedal wpadl jak w maslo co sie okazalo , ze przewod hamulcowy w prawym kole poszedl sie jeb.... :kwasny:

Qwa Jarek nie strasz ludzi.....ja 3 lata jeżdżę na zwykłych i odpukać nie miałem jeszcze awarii. Teraz będę miał dylemat, czy hamować, czy nie.....hahahah

Grześ serio złap za przewód hamulcowy i niech ktoś Ci nacisnie pedał.

Może moje były już stare ale naprawdę nie wyglądało to śmiesznie. Dlatego oplot musi być

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dałeś mi do myślenia, akurat na tym nie ma co oszczędzać.....swoją drogą moje mają już swoje lata. Kto wie, czy jeszcze taśmy montażowej nie pamiętają.

Opublikowano

Dokładnie Joziu nie kupuj kanapy z A6 tylnej bo wygląda to kiepsko :thumbdown:

Opublikowano

Witam

Witam ponownie i przepraszam , ze dopiero teraz odpisuje ale jestem po operacji dloni i dopiero dzisiaj wrocilem ze szpitala.

Co do tych przewodow hamulcowych HEL-i to raczej tez uwazam , ze ktos temu pomogl aby ulegl uszkodzeniu , nie wiem co to mialo na celu bo i tak sam podjolem sie wymiany owego uszkodzonego przewodu tak wiec warsztat i tak ze mne nic nie zdarl a w UK jak sie nie przejdzie przegladu to ma sie 10 dni na usunieci usterki i powrot na stacje diagnostyczna i ponowne bez jakich kolwiek oplat sprawdzenie auta czy usterka zostala usunieta. Jedynie co mi przychodzi do glowy to , ze ktos nie umyslnie przy zdejmowaniu czy tez zakladaniu kol (po zmianie opon) w jakis sposob uszkodzil ten przewod.

Co do sensu montazu wzmacnianych przewodow hamulcowych to tez uwazam , ze ma to sens zwlaszcza po zamontowaniu wiekszych hebli jak w moim przypadku mam zaciski z S4 pod 345mm tarcze. Po zastapieniu uszkodzonego przwodu zwyklym fabrycznym czuc roznice w hamowaniu od tego jak hamulce reagowaly gdy byly wszystkie przewody HEL-i sprawne.