Opublikowano 20 Grudnia 201510 l Dosyć ślizgi on już jest po samym Megsie....to może nie warto wywalać 400 zł na Poorboysy, skoro efekt nie będzie dużo lepszy? Znajomy oddał A8 z 2008 na mocny detaling,korekte etc..i szczerze mówiąc poza tą aksamitna slizgością efektu zabardzo nie widać, a prawie 2k zapłacił. Lakier to taka kawa z mlekiem.
Opublikowano 20 Grudnia 201510 l Osram świecą biało ale nie oświetlają, jak dla lansu to bierz je, jak ma być w miarę biel(jeśli można tak powiedzieć o żarówkach) i więcej światła to nic lepszego nie ma niż Philips. A pisałem o soczewkach, bo myślałem, że chcesz mieć więcej światła a nie tylko wygląd drogowych. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Chodzi mi też o ilość światła bo sama soczewka nie świeci jakoś super na długich. Osram Nightbreaker 120+ wygrywaja testy jesli chodzi o ilość lumenów które wytwarzają. Ja mam Philips Whitevision i ładnie sie zgrywają z żarnikami D1S 4800K Na pewno to są 120+ ? Czy może chodzi o : http://allegro.pl/zarowki-osram-h7-night-breaker-unlimited-110-i5043519417.html A ten pickbort i ironx do rozumie do lotnej rdzy i takich tam pierdół, tak? Ja mam jasny lakier, to co użyć zamiast tego Black Hole, - Whitle Diamond Show Glaze? Mam Iron, PB w dobrej cenie Pisz co potrzebujesz
Opublikowano 20 Grudnia 201510 l Osram świecą biało ale nie oświetlają, jak dla lansu to bierz je, jak ma być w miarę biel(jeśli można tak powiedzieć o żarówkach) i więcej światła to nic lepszego nie ma niż Philips. A pisałem o soczewkach, bo myślałem, że chcesz mieć więcej światła a nie tylko wygląd drogowych. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Chodzi mi też o ilość światła bo sama soczewka nie świeci jakoś super na długich. Osram Nightbreaker 120+ wygrywaja testy jesli chodzi o ilość lumenów które wytwarzają. Ja mam Philips Whitevision i ładnie sie zgrywają z żarnikami D1S 4800K Na pewno to są 120+ ? Czy może chodzi o : http://allegro.pl/zarowki-osram-h7-night-breaker-unlimited-110-i5043519417.html A ten pickbort i ironx do rozumie do lotnej rdzy i takich tam pierdół, tak? Ja mam jasny lakier, to co użyć zamiast tego Black Hole, - Whitle Diamond Show Glaze? Mam Iron, PB w dobrej cenie Pisz co potrzebujesz Tak chodzi o +110 tutaj wyniki 15 MTF PLATINUM -------------20.8 klx 14 PHILIPS CRYSTAL VISION -------- 22.7 klx 13 PHILIPS Long Life ECO vision ---- 24.6 klx 13 OSRAM ULTRA LIFE ----------------- 24.5 klx 13 OSRAM ALLSEASON ------------24.5 klx 12 OSRAM ORIGINAL -------------- 25.3 klx 11 PHILIPS Blue Vision Ultra ------------ 26.1 klx 10 NARVA LONG LIFE ------------- 26.4 klx 9 PHILIPS +30% ----------------- 27 klx 8 NARVA CONTRAST + ----------------- 27.5klx 7 NARVA RANGE POWER 50+ ---------- 28.1 klx 6 PHILIPS +60% --------------------- 28.4 klx 5 GE ------------------------ 28.6 klx 4 PHILIPS +130% --------------------- 29.1 klx 3 PHILIPS +80% ------------------- 30.2 klx 2 GE MEGALIGHT PLUS +50% ---------- 30.6 klx 1 NIGHT BREAKER Unlimited +110% - 32.1 klx
Opublikowano 20 Grudnia 201510 l Kanapa tylna z A6 C6 pasuje p&p do b6/b7 ?Niet. Trzeba rzezbic, ale do zrobienia.
Opublikowano 20 Grudnia 201510 l Witam Panowie pewnie wielu z Was tez jezdzi z takimi przewodami jak wzmacniane w oplocie stalowym firmy HEL. Pytanie jest takie czy komus sie przytrafilo , ze owy przewod hamulcowy pekl ? Kuzwa mi wczoraj podczas robienia przegladu technicznego , gosciu zjechal z rampy na badanie emisji spalin , wdusil pedal hamulca i pedal wpadl jak w maslo co sie okazalo , ze przewod hamulcowy w prawym kole poszedl sie jeb.... Po jezdzie do domu z dusza na ramieniu bo tylko chamowanie recznym i biegami mi pozostalo podczas jazdy w miescie , wyjolem owy trefny przewod i okazalo sie , ze przewod ukrecil sie zaraz przy samym laczeniu z zaciskiem. Wspomne tylko , ze jeszcze goscie zmieniali wszystkie opony i zastanawialem sie czy jakis trep przypadkiem nie uszkodzil owego przewodu. Teraz pytanie isc i kupic ori przewody , ktore w tym aucie wytrzymaly 13 lat czy te rzekomo wzmacniane z dozywotnia gwarancja , ktore sluzyly rok czasu ? Edytowane 20 Grudnia 201510 l przez marcin9680
Opublikowano 20 Grudnia 201510 l Dosyć ślizgi on już jest po samym Megsie....to może nie warto wywalać 400 zł na Poorboysy, skoro efekt nie będzie dużo lepszy? Znajomy oddał A8 z 2008 na mocny detaling,korekte etc..i szczerze mówiąc poza tą aksamitna slizgością efektu zabardzo nie widać, a prawie 2k zapłacił. Lakier to taka kawa z mlekiem. Odnosnie sliskosci to fakt, jest to fajne jak sie przejedzie po zrobieniu reka i jest slisko, ale nie ma sie za bardzo co podniecac sama sliskoscia, bo to jeszcze o niczym do konca nie swiadczy, bo znam kilka specyfikow, ktore po aplikacji dają mega tępy efekt na lakierze, a odpychanie wody i kropelkowanie mają super i potrafią całkiem długo posiedziec na lakierze. Najlepsze efekty po polerkach, korektach widoczne sa na ciemnych lakierach i po zrobieniu auta na cacy i zobaczeniu go w blasku słońca czasami kopara potrafi opaść.
Opublikowano 20 Grudnia 201510 l Witam Panowie pewnie wielu z Was tez jezdzi z takimi przewodami jak wzmacniane w oplocie stalowym firmy HEL. Pytanie jest takie czy komus sie przytrafilo , ze owy przewod hamulcowy pekl ? Kuzwa mi wczoraj podczas robienia przegladu technicznego , gosciu zjechal z rampy na badanie emisji spalin , wdusil pedal hamulca i pedal wpadl jak w maslo co sie okazalo , ze przewod hamulcowy w prawym kole poszedl sie jeb.... Po jezdzie do domu z dusza na ramieniu bo tylko chamowanie recznym i biegami mi pozostalo podczas jazdy w miescie , wyjolem owy trefny przewod i okazalo sie , ze przewod ukrecil sie zaraz przy samym laczeniu z zaciskiem. Wspomne tylko , ze jeszcze goscie zmieniali wszystkie opony i zastanawialem sie czy jakis trep przypadkiem nie uszkodzil owego przewodu. Teraz pytanie isc i kupic ori przewody , ktore w tym aucie wytrzymaly 13 lat czy te rzekomo wzmacniane z dozywotnia gwarancja , ktore sluzyly rok czasu ? Moim zdaniem ktoś musiał pomóc ze ten przewód pekł jeszcze w takim miejscu. jak masz standardowe heble to wkładaj zwykłe przewody ale jak masz coś wiekszego to bez oplotu nawet nie startuj. widziałeś jak sie zachowuje zwykły przywód hamulcowy w zestawie np 320/288? Strach w oczach
Opublikowano 20 Grudnia 201510 l Kanapa tylna z A6 C6 pasuje p&p do b6/b7 ?Niet. Trzeba rzezbic, ale do zrobienia. jak wrzucisz kanape z C6 tak jak ja kupiłeś to ją upchasz na siłę ale widać, zwłaszcza w miejscu gdzie wystają mocowania pasów - jest wielka dziura i widać blachę, ja zmieniłem stelaż ale dalej nie jest jak ori choć o niebo lepiej
Opublikowano 20 Grudnia 201510 l Kanapa tylna z A6 C6 pasuje p&p do b6/b7 ?Niet. Trzeba rzezbic, ale do zrobienia. jak wrzucisz kanape z C6 tak jak ja kupiłeś to ją upchasz na siłę ale widać, zwłaszcza w miejscu gdzie wystają mocowania pasów - jest wielka dziura i widać blachę, ja zmieniłem stelaż ale dalej nie jest jak ori choć o niebo lepiej To nie pcha się w to , dzięki tym bardziej ze ja lubię mieć wszystko jak oryginał
Opublikowano 20 Grudnia 201510 l Kanapa tylna z A6 C6 pasuje p&p do b6/b7 ?Niet. Trzeba rzezbic, ale do zrobienia. jak wrzucisz kanape z C6 tak jak ja kupiłeś to ją upchasz na siłę ale widać, zwłaszcza w miejscu gdzie wystają mocowania pasów - jest wielka dziura i widać blachę, ja zmieniłem stelaż ale dalej nie jest jak ori choć o niebo lepiej To nie pcha się w to , dzięki tym bardziej ze ja lubię mieć wszystko jak oryginał no to całość z A6 C6 i podejdzie P&P łącznie z oparciem tył ( po przekładce plecków pod roletę) kanapę proponuję szukać ori - zapewne to kwestia gąbki Edytowane 20 Grudnia 201510 l przez Miszka82
Opublikowano 20 Grudnia 201510 l Witam Panowie pewnie wielu z Was tez jezdzi z takimi przewodami jak wzmacniane w oplocie stalowym firmy HEL. Pytanie jest takie czy komus sie przytrafilo , ze owy przewod hamulcowy pekl ? Kuzwa mi wczoraj podczas robienia przegladu technicznego , gosciu zjechal z rampy na badanie emisji spalin , wdusQwail pedal hamulca i pedal wpadl jak w maslo co sie okazalo , ze przewod hamulcowy w prawym kole poszedl sie jeb.... Po jezdzie do domu z dusza na ramieniu bo tylko chamowanie recznym i biegami mi pozostalo podczas jazdy w miescie , wyjolem owy trefny przewod i okazalo sie , ze przewod ukrecil sie zaraz przy samym laczeniu z zaciskiem. Wspomne tylko , ze jeszcze goscie zmieniali wszystkie opony i zastanawialem sie czy jakis trep przypadkiem nie uszkodzil owego przewodu. Teraz pytanie isc i kupic ori przewody , ktore w tym aucie wytrzymaly 13 lat czy te rzekomo wzmacniane z dozywotnia gwarancja , ktore sluzyly rok czasu ? Moim zdaniem ktoś musiał pomóc ze ten przewód pekł jeszcze w takim miejscu. jak masz standardowe heble to wkładaj zwykłe przewody ale jak masz coś wiekszego to bez oplotu nawet nie startuj. widziałeś jak sie zachowuje zwykły przywód hamulcowy w zestawie np 320/288? Strach w oczach Qwa Jarek nie strasz ludzi.....ja 3 lata jeżdżę na zwykłych i odpukać nie miałem jeszcze awarii. Teraz będę miał dylemat, czy hamować, czy nie.....hahahah
Opublikowano 20 Grudnia 201510 l Panowie ile według Was może ważyć felga 17" np model Avus ? okolo 12.5kg w porownaniu do OZ supperlega szerszej na 8j -> 7kg
Opublikowano 20 Grudnia 201510 l Witam Panowie pewnie wielu z Was tez jezdzi z takimi przewodami jak wzmacniane w oplocie stalowym firmy HEL. Pytanie jest takie czy komus sie przytrafilo , ze owy przewod hamulcowy pekl ? Kuzwa mi wczoraj podczas robienia przegladu technicznego , gosciu zjechal z rampy na badanie emisji spalin , wdusQwail pedal hamulca i pedal wpadl jak w maslo co sie okazalo , ze przewod hamulcowy w prawym kole poszedl sie jeb.... Po jezdzie do domu z dusza na ramieniu bo tylko chamowanie recznym i biegami mi pozostalo podczas jazdy w miescie , wyjolem owy trefny przewod i okazalo sie , ze przewod ukrecil sie zaraz przy samym laczeniu z zaciskiem. Wspomne tylko , ze jeszcze goscie zmieniali wszystkie opony i zastanawialem sie czy jakis trep przypadkiem nie uszkodzil owego przewodu. Teraz pytanie isc i kupic ori przewody , ktore w tym aucie wytrzymaly 13 lat czy te rzekomo wzmacniane z dozywotnia gwarancja , ktore sluzyly rok czasu ? Moim zdaniem ktoś musiał pomóc ze ten przewód pekł jeszcze w takim miejscu. jak masz standardowe heble to wkładaj zwykłe przewody ale jak masz coś wiekszego to bez oplotu nawet nie startuj. widziałeś jak sie zachowuje zwykły przywód hamulcowy w zestawie np 320/288? Strach w oczachQwa Jarek nie strasz ludzi.....ja 3 lata jeżdżę na zwykłych i odpukać nie miałem jeszcze awarii. Teraz będę miał dylemat, czy hamować, czy nie.....hahahah Grześ serio złap za przewód hamulcowy i niech ktoś Ci nacisnie pedał. Może moje były już stare ale naprawdę nie wyglądało to śmiesznie. Dlatego oplot musi być Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 21 Grudnia 201510 l Dałeś mi do myślenia, akurat na tym nie ma co oszczędzać.....swoją drogą moje mają już swoje lata. Kto wie, czy jeszcze taśmy montażowej nie pamiętają.
Opublikowano 21 Grudnia 201510 l Kanapa tylna z A6 C6 pasuje p&p do b6/b7 ?Niet. Trzeba rzezbic, ale do zrobienia. jak wrzucisz kanape z C6 tak jak ja kupiłeś to ją upchasz na siłę ale widać, zwłaszcza w miejscu gdzie wystają mocowania pasów - jest wielka dziura i widać blachę, ja zmieniłem stelaż ale dalej nie jest jak ori choć o niebo lepiej To nie pcha się w to , dzięki tym bardziej ze ja lubię mieć wszystko jak oryginał Dokładnie Joziu nie kupuj kanapy z A6 tylnej bo wygląda to kiepsko
Opublikowano 21 Grudnia 201510 l Pany ktoś się orientuje w tym temacie http://a4-klub.pl/index.php?/topic/342552-wymiana-walu-napedowego-quattro-18t/
Opublikowano 21 Grudnia 201510 l Witam Panowie pewnie wielu z Was tez jezdzi z takimi przewodami jak wzmacniane w oplocie stalowym firmy HEL. Pytanie jest takie czy komus sie przytrafilo , ze owy przewod hamulcowy pekl ? Kuzwa mi wczoraj podczas robienia przegladu technicznego , gosciu zjechal z rampy na badanie emisji spalin , wdusil pedal hamulca i pedal wpadl jak w maslo co sie okazalo , ze przewod hamulcowy w prawym kole poszedl sie jeb.... Po jezdzie do domu z dusza na ramieniu bo tylko chamowanie recznym i biegami mi pozostalo podczas jazdy w miescie , wyjolem owy trefny przewod i okazalo sie , ze przewod ukrecil sie zaraz przy samym laczeniu z zaciskiem. Wspomne tylko , ze jeszcze goscie zmieniali wszystkie opony i zastanawialem sie czy jakis trep przypadkiem nie uszkodzil owego przewodu. Teraz pytanie isc i kupic ori przewody , ktore w tym aucie wytrzymaly 13 lat czy te rzekomo wzmacniane z dozywotnia gwarancja , ktore sluzyly rok czasu ? Moim zdaniem ktoś musiał pomóc ze ten przewód pekł jeszcze w takim miejscu. jak masz standardowe heble to wkładaj zwykłe przewody ale jak masz coś wiekszego to bez oplotu nawet nie startuj. widziałeś jak sie zachowuje zwykły przywód hamulcowy w zestawie np 320/288? Strach w oczach Witam ponownie i przepraszam , ze dopiero teraz odpisuje ale jestem po operacji dloni i dopiero dzisiaj wrocilem ze szpitala. Co do tych przewodow hamulcowych HEL-i to raczej tez uwazam , ze ktos temu pomogl aby ulegl uszkodzeniu , nie wiem co to mialo na celu bo i tak sam podjolem sie wymiany owego uszkodzonego przewodu tak wiec warsztat i tak ze mne nic nie zdarl a w UK jak sie nie przejdzie przegladu to ma sie 10 dni na usunieci usterki i powrot na stacje diagnostyczna i ponowne bez jakich kolwiek oplat sprawdzenie auta czy usterka zostala usunieta. Jedynie co mi przychodzi do glowy to , ze ktos nie umyslnie przy zdejmowaniu czy tez zakladaniu kol (po zmianie opon) w jakis sposob uszkodzil ten przewod. Co do sensu montazu wzmacnianych przewodow hamulcowych to tez uwazam , ze ma to sens zwlaszcza po zamontowaniu wiekszych hebli jak w moim przypadku mam zaciski z S4 pod 345mm tarcze. Po zastapieniu uszkodzonego przwodu zwyklym fabrycznym czuc roznice w hamowaniu od tego jak hamulce reagowaly gdy byly wszystkie przewody HEL-i sprawne.
Opublikowano 21 Grudnia 201510 l Jedyna taka w PL. Kogoś tutaj Bóg opuścił http://olx.pl/oferta/audi-s4-a4-b6-abt-quattro-1-9tdi-jedyna-taka-w-polsce-perfekcyjna-CID5-IDcYMhF.html#be897d4f3e
Opublikowano 21 Grudnia 201510 l Jedyna taka w PL. Kogoś tutaj Bóg opuścił http://olx.pl/oferta/audi-s4-a4-b6-abt-quattro-1-9tdi-jedyna-taka-w-polsce-perfekcyjna-CID5-IDcYMhF.html#be897d4f3e kubełkowymi fotelami RECARO regulowanymi w 12 pozycjach