Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Pajda

Znaczy się Panie Pajda skrzypią ci opony :grin:

Panie Grzegorzu mogę cię jedynie z całego serca przeprosić

PS. Pokaż kolo :naughty:

Opublikowano

mam teraz mega ważne pytanie do tych przyjaciół polemizujących o durexach. nastawiać jeszcze popcorn, czy już po seansie? :grin:

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

:grin: przyjęte :wink::wink:

co tu Grzesiu pokazywać......jedyne fajne w tym zestawie to ET :naughty: Muszę trochę czasu wygospodarować i porobić fotki.

Co do indeksu nośności nigdy na takowy nie zwracałem uwagi i póki co nie słyszałem, żeby coś mi skrzypiało. Tym bardziej, że indeks nie świadczy o wzmocnieniu opony, a nie wydaje mi się, żeby były aż takie różnice wagowe przy osobówkach. Ale nie wypowiadam się, bo szczerze mówiąc nie wiem. Z ciekawości zobaczę co ja mam na oponach. Letnie mam Barumy i sa mega ciche, no ale 205. Zimowe mam nexeny i je troche bardziej słychać. Ale to szum a nie piszczenie.......

Opublikowano

Gotowana kukurydza jest lepsza :grin:

245/30/21
:wink::grin:
Opublikowano

Panowie wtrącę się w dyskusję bo mam sprawę...na oponie na przedniej osi po jej zewnętrznej stronie wyskoczył mi bąbel, nie jest jakiś duży ale go widać. Czy można tak jeździć? Jak wygląda gwarancja w takim wypadku, mam jeszcze 3 miesiące.

Reklamuj!

Tez miałem cycka na oponie i wulkanizator mowi ze nie uznaja ale ja mowie co mi zalezy zadzonilem przyslali kuriera i po tygodniu zadzwonili ze reklamacja uznana co robimy nowa opona czy zwrot kasy wziolem opone. Mialem wtedy 18"nokian zline w moim watku chyba sa nawet foty tego cycka. Bralem z oponeo

Czyli muszę ją ściągnąć z auta, kurde i tu jest problem bo nie mam zapasu w 18", mam tylko zimówki...fak
Opublikowano

mam teraz mega ważne pytanie do tych przyjaciół polemizujących o durexach. nastawiać jeszcze popcorn, czy już po seansie? :grin:

Hahaha, chyba walka jeszcze trwa :grin:

Kontrola drogowa...policjant zatrzymuje blondynkę:

- dzień dobry, poproszę prawo jazdy, ubezpieczenie auta i dowód - jeśli pani ma...

- mam, proszę bardzo..

- gaśnica jest?

- jest panie władzo...

- a trójkąt pani ma?

- kurcze, ogoliłam wczoraj

:grin:

Opublikowano

proszę z przepychankami na PW!

daj trochę :grin:

Opublikowano

Opublikowano

giphy.gif

Opublikowano

Panowie wtrącę się w dyskusję bo mam sprawę...na oponie na przedniej osi po jej zewnętrznej stronie wyskoczył mi bąbel, nie jest jakiś duży ale go widać. Czy można tak jeździć? Jak wygląda gwarancja w takim wypadku, mam jeszcze 3 miesiące.

Reklamuj!

Tez miałem cycka na oponie i wulkanizator mowi ze nie uznaja ale ja mowie co mi zalezy zadzonilem przyslali kuriera i po tygodniu zadzwonili ze reklamacja uznana co robimy nowa opona czy zwrot kasy wziolem opone. Mialem wtedy 18"nokian zline w moim watku chyba sa nawet foty tego cycka. Bralem z oponeo

Czyli muszę ją ściągnąć z auta, kurde i tu jest problem bo nie mam zapasu w 18", mam tylko zimówki...fak
Jedź na serwis, gdzie montowali i niech kombinują.

Natapane z P8

Opublikowano

Hahaha, chyba walka jeszcze trwa :grin:

Kontrola drogowa...policjant zatrzymuje blondynkę:

- dzień dobry, poproszę prawo jazdy, ubezpieczenie auta i dowód - jeśli pani ma...

- mam, proszę bardzo..

- gaśnica jest?

- jest panie władzo...

- a trójkąt pani ma?

- kurcze, ogoliłam wczoraj

+10[emoji1]

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Koniec seansu panowie, bo już idą napisy końcowe :) Posprzątać po sobie popcorn proszę :P

Cóż, na początku było wszystko OK, naprawdę nie miałem do opon żadnych uwag, w końcu to były topowe Pirellki PZERO a nie jakieś średniaki które tylko ładnie się prezentują na skręconych kołach pod marketem na spocie.

Wkur..iające skrzypienie pojawiło się 2 lata później.

Opublikowano

Panowie kupiłem na forum licznik kolor do benzyny, kolega z forum mi podmienił IMMO ale coś wspominał, że się wskazówka od prędkościomierza zacieła raz. Odesłał mi licznik ja założyłem na auto i było wszystko okey jeden dzień, dziś wchodzę do samochodu a wskazówka stoi na 20km/h, wyjełem bezpiecznik od zegarów, zresetował się i po włożeniu wskazówka teraz stoi na 50km/h.... Jak to naprawić? Czy wogule da rade coś z tym zrobić? Może podłaczyć vcds i zobaczyć czy są jakieś błedy...

Opublikowano

indeks nie świadczy o wzmocnieniu opony, a nie wydaje mi się, żeby były aż takie różnice wagowe przy osobówkach.

85 - 515kg/oponę

88 - 560kg/oponę

91 - 615kg/oponę

94 - 670kg/oponę

XL oznacza tylko, że opona jest wzmocniona = ma wyższy indeks wagowy w porównaniu do nośności typowej, charakterystycznej dla danego rozmiaru opony. Zimówki Continentala mam oznaczone jako XL... i ich indeks wynosi przez to 97 (730kg/oponę). Normalnie opony w tym rozmiarze mają indeks na poziomie 91-94.

Teoretycznie nawet komplet opon z indeksem 85 jest w stanie udźwignąć nadwozie A4 obciążone na full (DMC), schody zaczynają się w momencie gdy np. wchodzi się w zakręt a ciężar samochodu przenosi się na przednią, zewnętrzną oponę...

Trzeba też mieć na uwadze, że Audi to nie BMW i mają cięższy przód, szczególnie V8 w benzynie lub V6 w dieslu :whistling:

PS. Sprzedam:

ori tarcze przód S4 - grube na niecałe 28mm

2 opony Pirelli PZERO 225/40R18 88Y, bieżnik 5,5mm. Trochę skrzypią :decayed:

Do powiatowego lansu jak znalazł :grin:

Wg. producenta w/w towar nie nadaje się do użytku, ale jak wiadomo oni się tam nie znajo...

Edytowane przez BeyerBrown

Opublikowano

teraz to żeś pojechał , pare stron piszesz o takich oponach i cytuje "ale szlag mnie trafia, że ktoś może narażać życie nie tylko swoje ale i innych uczestników ruchu na publicznej drodze z powodu zbyt niskiego indeksu " a teraz chcesz je tutaj komuś wcisnąć ? no to gratuluje podejścia :facepalm:

Opublikowano

Nie bulwersuj się :) Tutejsi znawcy uważają, że będą OK... że to w fabryce wymyślają "mongolskie teorie" - zalecenia, minimalne wytyczne i takie tam :D

Kto odważny? :decayed:

Opublikowano

Ja mam indeks 88 z xl w 19" i jezdzi i nic sie nie dzieje

Aha zapomniales kolego dodac ze te skrzypienie jest na śniegu i to wszystko wyjaśnia [emoji38]

Opublikowano

Aha zapomniales kolego dodac ze te skrzypienie jest na śniegu i to wszystko wyjaśnia

https://drive.google.com/file/d/0B0dJexHLU-b8ZFBCLTVXUUdmUUk/view?usp=sharing

Znajdź mi tam gram śniegu a oddaję Tobie za free mój nowy komplet opon Pirelli :kox:

Filmik nakręcony 8 października, temperatura powietrza pow.+15st.C :hi:

Mam może jeszcze podać jakie chmury były na niebie? Bo to pewnie też ma znaczenie... :grin:

eXtraLoad jak już pisałem to nie jest jakiś bonus do wybitego na oponie indeksu nośności - guma o powiedzmy indeksie 88 z czy bez napisu XL będzie miała wciąż tę samą nośność, ani grama więcej.

XL pojawia się przy oponach które producent specjalnie wzmocnił w stosunku do tych z podstawowej serii, które to mają indeks o kilka numerów niższy.

Opublikowano

Ilu trzeba ludzi do założenia opon???

Trzech.

Dwóch się bije o parametry, a trzeci zakłada

Hahaha