Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ostatnio pytalem tu o nie wlasnie umnie na.miejscu za 570pln

Słuchajcie mam wazne pytanie

Kupie felgi 18 8j bo szerzzych.nie ma.z tego.co mi sie podoba i tak,zakladajac zaciski pod 320 jakie et musze kupic.

Teraz na 9j i et 40 zacisk siada na alusie :/

Natomiast rant jest rowno z blotnikiem :-(

b3c78278c8530ec1d742d281cfad13d4.jpg

Edytowane przez Frimuś

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ucho - najpierw dorośnij, a później :ssij: Twoje teksty wszędzie są już żałosne i aż oczy bolą od czytania tego spamu, jakim zaśmiecach forum. Masz jakiś problem ze sobą, żeby wszędzie powielać swoje chore frustracje? :facepalm:

Szkoda mi na Ciebie słów. Załóż sobie te swoje 19" z indeksem 88 na głowę najlepiej. Bez odbioru, bo za niski poziom na rozmowę ze mną reprezentujesz. Nie będę się zniżał do słownych przepychanek z gościem, który rozmiarem felgi chyba sobie inne rozmiary rekompensuje :decayed:

Smarku jeden weź się odpier**l w końcu ode mnie bo sobie nie pozwolę żeby gówniarz jechał mi po plecach. Znawca k**wa się znalazł który nikomu nic w technicznym nie pomógł tylko potrafi pier**lić "nie ten rozmiar, dobierz et do 35 ewentualnie było już wcześniej" jeszcze pół roku temu pisałeś jak podpiąć najprostrzy przełącznik, a teraz wielki znawca całego działu technicznego :facepalm:

Nie każdy się musi na wszystkim znać ale widać to się ciebie gwiazdo nie tyczy . Jakbyś czytał popaprancu ze zrozumieniem to byś wiedział co i do kogo było pisane

k**wa na tym kończę z tobą

Kropka za wulgaryzmy biorę na klatę według regulaminu

Na koniec patrz co Tomek do B7 kupił,też się dal nabrać

58v3fuqe.jpg

Opublikowano

Panowie jeżeli któryś z was czuje się urażony,zapraszam na pv :hi:

Firmuś przez et 40 Pucek dokładał jak dobrze pamiętam 6mm dystans, wejdź w Tomka wątek z B7 tam się wypowiadał :wink:

Natomiast co do felgi z ranem to im niżej tym jest więcej miejsca

Opublikowano

opone w takim rozmiarze jak moja z wiekszym indeksem jest ciężko dostać , co innego np 17 tutaj juz jest wybór

Opublikowano

No ostatnio pytalem tu o nie wlasnie umnie na.miejscu za 570pln

Tutaj lepsza cena http://allegro.pl/sprezyny-vogtland-audi-a4-8e-avant-quattro-2-5-3-0-i5978908806.html

Staniek bieremy?

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Tomek ty to wiesz i osoby które jeżdżą na takich kołach też to wiedzą.

Ale skąd to ma wiedzieć osoba co wlepkę umie przeczytać :facepalm:

A 17tka to już jest takie kolo że :grin:

Opublikowano

Firmuś przez et 40 Pucek dokładał jak dobrze pamiętam 6mm dystans, wejdź w Tomka wątek z B7 tam się wypowiadał :wink:

Grześ przeszukam wątek pucka.

Mowisz nizej auto zejdzie o 3centy kolo sie jeszcze schowa?

Wiwc et 42 wchodzi w gre lub dystans tak by zmieścić zacisk.

Opublikowano

Tomek ty to wiesz i osoby które jeżdżą na takich kołach też to wiedzą.

Ale skąd to ma wiedzieć osoba co wlepkę umie przeczytać :facepalm:

A 17tka to już jest takie kolo że :grin:

Po co dalej drążysz temat? Mam się odczepić, a dwa razy dzisiaj o mnie pisałeś, więc skończ już starcze, bo żal mi Ciebie.

Widać bardziej dorosłem do tego, że nie muszę się popisywać rozmiarem koła...

Edytowane przez nitroo

Opublikowano

witamy nowego w divisionie tucholo :hi:

Opublikowano

Grześ przeszukam wątek pucka.

Mowisz nizej auto zejdzie o 3centy kolo sie jeszcze schowa?

Wiwc et 42 wchodzi w gre lub dystans tak by zmieścić zacisk.

Pucek nie ma wątku,pisał u Tomka jak on był na etapie kupna/mierzenia

witamy nowego w divisionie tucholo :hi:

:hi:

Opublikowano

Dobra ogarne sobie.

Działa wam na kompie kalkulator et felgi (3d)

Edytowane przez Frimuś

Opublikowano

Nie

Ja tu sprawdzałem :wink:

http://www.willtheyfit.com

Pv :wink:

Opublikowano

Ucho - najpierw dorośnij, a później

Kropka za wulgaryzmy biorę na klatę według regulaminu

Oboje dajcie sobie na looz :wink4:

zacytowałem przypadkowo, żeby Wam się wyświetliło, że ktoś Was zacytował i żebyście to przeczytali....

Opublikowano

Pany oceńcie sami opona BB

20151224_122326.jpg

Dla mnie to jest łysy szrot

Na tym kończę przepychanki z wami znawcami opon/rozmiarów i wielkości kół w B6

BB,Wampir,Nitro i Fido

:hi:

Te z tyłu kolego uczony były jeszcze w dobrym stanie a też dziwnie skrzypiały... Podesłać Ci filmik na dowód?

Te na foto pochodzą z przedniej osi. Ale jak się jeździ autem normalnie a nie po emerycku czyli w stylu pasującym do silnika siedzącego pod maską to nie dziw się, że taki widok to jakieś WOW. A jakbyś uważniej czytał co pisałem na forum to już 1,5 roku wcześniej te gumy zaczęły pojękiwać, gdy jeszcze wszystko wizualnie było z nimi OK.

Geometrię sprawdzam raz w roku, tak btw.

To skrzypienie do tego stopnia mnie irytowało, że byłem gotowy wymieniać łożyska w kołach, bo one wydawały mi się początkowo głównymi podejrzanymi. Wykluczałem całkowicie zbyt niski indeks, bo jeszcze do niedawna wierzyłem w teorię którą Ty bez skrępowania propagujesz na forum... wyśmiewając przy tym w mało wyszukany sposób zdanie ludzi myślących zdroworozsądkowo.

Do rozmiaru Twoich kół nic generalnie nie mam (jakbyś zauważył zwracałem uwagę tylko na większe ew. przekłamania prędkościomierza) i jak dla mnie to możesz sobie nawet wpakować 20" fele i jeździć na totalnym naleśniku. Albo nawet tak jak tu:

30w1s3n.jpg

ale szlag mnie trafia, że ktoś może narażać życie nie tylko swoje ale i innych uczestników ruchu na publicznej drodze z powodu zbyt niskiego indeksu nośności a co za tym idzie przeciążenia opon! Lans powinien mieć jakieś granice... :hi:

I proszę, przestań rzucać publicznie inwektywami, nie jesteś u siebie...

opone w takim rozmiarze jak moja z wiekszym indeksem jest ciężko dostać

235/35R19 91Y (różnica średnic wzgl. wzorcowej to ok. 0,6% czyli zaledwie 0,2% więcej niż na 225/35R19) jest już z kolei cała masa... :hi:

Cenowo też korzystnie wychodzą:

Continental CSC6 225/35R19 88Y - 722zł/szt.

Continental CSC6 235/35R19 91Y - 750zł/szt.

komplet droższy o 112zł

Yokohama Advan Sport V105 225/35R19 88Y - 626zł/szt.

Yokohama Advan Sport V105 235/35R19 91Y - 612zł/szt.

komplet tańszy :exclamation: o 56zł

Uniroyal RainSport 3 225/35R19 88Y - 639zł/szt.

Uniroyal RainSport 3 235/35R19 91Y - 673zł/szt.

komplet droższy o całe 134zł

Ceny wzięte z oponeo.pl

Edytowane przez BeyerBrown

Opublikowano

Panowie wtrącę się w dyskusję bo mam sprawę...na oponie na przedniej osi po jej zewnętrznej stronie wyskoczył mi bąbel, nie jest jakiś duży ale go widać. Czy można tak jeździć? Jak wygląda gwarancja w takim wypadku, mam jeszcze 3 miesiące.

Opublikowano

:hi: z rana.....panowie prosze grzecznie odyebać sie od 17...ja jeżdżę i jestem zadowolony :whip2: Nie musi nikt za mną się na ulicy oglądać.

Co do tych Waszych kłótni odnośnie doboru rozmiaru i zakłamania koła. To są bardzo małe wartośći więc nie wiem w czym sprawa. Jak ktoś chce balon, to niech ładuje 235/40/18....czy tam 19. Znawców jest pełno w każdym temacie, dlatego nie ma co drążyć.

Ja preferuje rozmiar na polskie drogi czyli węższą oponę. Jak ktoś auta używa sporadycznie, albo na zloty marketowe to przecież można zayebać 245/30/21 i też będzie kozak na dzielnicy :thumbup1:

Miłego dnia mordeczki...

Opublikowano

Panowie wtrącę się w dyskusję bo mam sprawę...na oponie na przedniej osi po jej zewnętrznej stronie wyskoczył mi bąbel, nie jest jakiś duży ale go widać. Czy można tak jeździć? Jak wygląda gwarancja w takim wypadku, mam jeszcze 3 miesiące.

Reklamuj!

Tez miałem cycka na oponie i wulkanizator mowi ze nie uznaja ale ja mowie co mi zalezy zadzonilem przyslali kuriera i po tygodniu zadzwonili ze reklamacja uznana co robimy nowa opona czy zwrot kasy wziolem opone. Mialem wtedy 18"nokian zline w moim watku chyba sa nawet foty tego cycka. Bralem z oponeo

Opublikowano

Nie można tak jeździć.

Opublikowano

:hi: z rana.....panowie prosze grzecznie odyebać sie od 17...ja jeżdżę i jestem zadowolony :whip2: Nie musi nikt za mną się na ulicy oglądać.

Co do tych Waszych kłótni odnośnie doboru rozmiaru i zakłamania koła. To są bardzo małe wartośći więc nie wiem w czym sprawa. Jak ktoś chce balon, to niech ładuje 235/40/18....czy tam 19. Znawców jest pełno w każdym temacie, dlatego nie ma co drążyć.

Ja preferuje rozmiar na polskie drogi czyli węższą oponę. Jak ktoś auta używa sporadycznie, albo na zloty marketowe to przecież można zayebać 245/30/21 i też będzie kozak na dzielnicy :thumbup1:

Miłego dnia mordeczki...

Ale tu nie chodzi o rozmiar ale o indeks nośności , jak masz 88 to masz już przejebane bo bedziesz mial skrzypienie opony w czasie jazdy