Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W moim wątku masz foty nie chce tu zaśmiecać

naciepane z GT-I9195

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

W moim wątku masz foty nie chce tu zaśmiecać

naciepane z GT-I9195

Ok.bede w domu to poszukam,na telefonie to nie oglądanie.

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Pajda, też proszę czytaj uważnie, bo te opony o których rozmawiamy to już przeszłość, obecnie mam w rozmiarze zalecanym :hi:

Odpowiedz mi o ile wyższe jest prawdopodobieństwo pojawienia się skrzypienia opon przez:

A - zbyt niski indeks nośnoci niż przewiduje producent

niż przez:

B - ciulową partię nowych opon czołowego producenta z segmentu premium ( Pirelli to nie Nankang :P)

?

PS. Tacy niby zapracowani a siedzieli online...

W a5 Dunlopy Sport Maxxy GT mi buczały po 1 sezonie, a to nie śreniak ;) a pirelli p zero.. mam w a6 i nie jestem zadowolony ;)

Z racji, że zaczęło się od mojego parcha to powiem jeszcze raz: naciąg mi się podoba jak jest, mam lżejsze auto niż Beyer i to chyba sporo więc indeks 88 raczej nie powinien stanowić problemu, kupiłem federale bo robię tym autem 5 tys km rocznie ;)

Koniec z mojej strony :hi:

Edytowane przez jedrekx

Opublikowano

A kolegę wyżej mogę tym razem ja prosić o podanie liczby widocznej w dowodzie w pozycji F1 oraz zdjęcie wlepki tej przy drzwiach?

Chciałbym porównać :)

BTW. Silnik 3.0 to stosunkowo lekka, aluminiowa konstrukcja... wg. producenta waży z osprzętem ok. 165kg, pancerny 1.8T jest lżejszy o bodaj 20kg, musiałbym sprawdzić. Fakt, u mnie dochodzi jeszcze skrzynia tip i napęd 4x4 :hi:

Które Pirelki masz w C7-mce? Bo Włosi mają kilka modeli w asortymencie...

Sprawdziłem na szybko - Twoje cabrio 1.8T FWD jest lżejsze od mojego 3.0 AWD w automacie o 170kg :hi:

też tak wyczytałem : "Indeks nośności (Li - load index) informuje o tym jakie jest dopuszczalne obciążenie dla konkretnego modelu opony, przy jeździe z maksymalną, dopuszczoną przez producenta prędkością."

Rozumiem, że przy niższych prędkościach opona zniesie 2-3x tyle... proponuję pójść z oponą na prasę i to sprawdzić :)

Wytłumacz mi przy okazji dlaczego niektóre opony mają dodatkowe oznaczenie ZR? Oznacza ono tyle, że producent GWARANTUJE, że przy prędkości 240km/h opona ma pełną zdolność obciążeniową. A co z tymi co nie mają tego oznaczenia? :mysli:

Kolego indeks nośności określa się do max obciążenia przy max prędkości i nie sądzę że byś w zakręt wchdzil z max predkoscia bo mowisz ze przy zakrecie jest inny nacisk na opone i ze będziesz zapierdalal v max z full zaladowanum autem z rodzina na pokladzie.

Proszę zatem byś napisał do VAG-a list i im wyjaśnił jak chłopu na miedzy, że są w błędzie z tymi zawyżonymi indeksami :grin:

Może będzie nowa afera... OPON-GATE :grin::decayed::kox:

Opublikowano

Oczywiście:

F1 - 2020 kg

W a6 Pirelli P Zero z 2015 roku z homologacją Audi A0

Foto niżej ;)

9fca648ba776d750be09f9d72d214c04.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

A ten dalej swoje

Paris_Tuileries_Garden_Facepalm_statue.j

Opublikowano

Ja też nie kumam po co wałkować ten sam temat :facepalm: Kazdy sam wie najlepiej co mu do szczęscia potrzeba.

Opublikowano

Zróbcie sobie śmietnik na tą gówno burzę o oponach i rozmiarach w dziale Hyde Park

Opublikowano

Mordeczki, teraz z innej beczki :D

W jaki kolor walnęli byście heble 320/288 ?

Wiem, że żółty jest na topie, ale do tego trzeba by minimum 18 i gleby....Do ciekawej 17 i 1BV jaki kolor by dać, żeby było ładnie, ale nie wyzywająco?

Srebrne, czarne, grafit...?

Opublikowano

Kazdy sam wie najlepiej co mu do szczęscia potrzeba.
8fa9744666b61d0eb75516656fda3cf7,62,37.j

:grin:

Zróbcie sobie śmietnik na tą gówno burzę o oponach i rozmiarach w dziale Hyde Park

Już jeden jest :decayed:

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/3552-opony-letnie-jakie-polecacie/page-1#entry53430

Opublikowano

:grin: no tak, w końcu łyk...eend :wink:

Opublikowano

Wiem, że żółty jest na topie, ale do tego trzeba by minimum 18 i gleby....Do ciekawej 17 i 1BV jaki kolor by dać, żeby było ładnie, ale nie wyzywająco?

Jest z czego wybierac

Opublikowano

Jest z czego wybierac

Grześ ja teraz ebnolem sobie w czarny mat :wink:

Opublikowano

I tu jest problem, wybierać a wybrać.... :)

Ja chyba chciałbym bardziej w jakiś połysk, ale byle nie kolor oczoyebny...

Opublikowano

Grześ, chyba najwyzszy czas pójść w 18 cali bo w Twoim przypadku będzie odwrotnie jak w sytuacji gdzie ktoś zakłada 19" a jeździ na heblu 288, małe koło a hamulec duży.

Opublikowano

Chyba kolega nie jest w temacie :wink: Ja czas 18 i dużych kół mam za sobą. Pod koniec ubiegłego sezonu wrzuciłem 17 i tak zostało...nie chce męczyć ani siebie, ani auta. Choć mam upatrzoną 18 w czerni, ale walczę sam ze sobą żeby .....nie iść tą drogą :grin:

Zresztą 320/288 mam juz chyba trzeci rok.....także też nie jest mi obca sprawa

Opublikowano

Chyba kolega nie jest w temacie :wink: Ja czas 18 i dużych kół mam za sobą. Pod koniec ubiegłego sezonu wrzuciłem 17 i tak zostało...nie chce męczyć ani siebie, ani auta. Choć mam upatrzoną 18 w czerni, ale walczę sam ze sobą żeby .....nie iść tą drogą :grin:

bierz te czarne 18 i heble na limonkowo :D

Opublikowano

Kazdy sam wie najlepiej co mu do szczęscia potrzeba.

8fa9744666b61d0eb75516656fda3cf7,62,37.j

:grin:

:D

f1cc8a2fd4add1f2f96129c8143781a5.jpg

Tak wygląda 19/9.5 et 45 z 3 mm dystansem z przodu jest to samo bez dystansu

naciepane z GT-I9195

201504231_ssxxnhs.jpg

19/8,5 ET 35 i jak dla mnie ideał ale to moje zdanie co po nie którzy mogą tego rozmiaru nie przeżyć bo przecież na wlepce tego nie ma :grin:

Opublikowano

http://allegro.pl/felgi-audi-a5-18-a3-a4-a6-vw-skoda-oryginal-i6069739075.html

:wink:

do tego żółty hebel i jakieś springi, bez gwintu. Oponę bym wrzucił 205/45 lub ostatecznie 225/40 i było by SI, ale za dużo kasy i strat w komforcie...... :wink:

Opublikowano

Wiem co się dzieje na forum, a to że zmieniłeś na 17 akurat nic nie znaczy bo nie jeden wracał do "komfortu" a chwilę później znowu wygrywało większe koło i lepszy wygląd [emoji4]