Opublikowano 7 Maja 20188 l Siemka. Panowie po otworzeniu okna pasażera czuć gryzący smród. Jak zajrzałem pod auto w tych okolicach to czuć to wyraźnie. Na włączonej klimie jest wsio OK. Skąd to może być ? Plecionka padła ?
Opublikowano 11 Maja 20188 l Zna ktoś na szybko numer czujnika świateł stopu? Ten pod pedałem hamulca?
Opublikowano 11 Maja 20188 l 12 minut temu, Toskańczyk napisał: Zna ktoś na szybko numer czujnika świateł stopu? Ten pod pedałem hamulca? http://allegro.pl/czujnik-hamulca-3b0945511-audi-a4-b6-2-0-fsi-i6956362596.html Jakie auto? Manual? Edytowane 11 Maja 20188 l przez WydRos
Opublikowano 11 Maja 20188 l Panowie dziwna sytuacja przed chwilą u mnie wystąpiła w oświetleniu wnętrza. Otworzyłem samochód i ledy w podsufitce się nie zapaliły (mam od Tomnika od jakiegoś roku), włączyłem samochód i włączyłem je ręcznie przyciskiem - ledy ledwo się zaświeciły. Po ruszeniu i rozwinięciu prędkości postanowiłem sprawdzić czy świecą - zaświeciły się normalnie po czym usłyszałem pstryknięcie w okolicach kolumny kierowniczej tudzież w okolicach bezpieczników (ciężko stwierdzić bo radio grało) po czym ledy zgasły. Przy otwartych drzwiach ledy oświetlające przestrzeń nóg działają prawidłowo, jedynie w podsufitce w ogóle się nie świecą. Co to może być? Jakiś przekaźnik/bezpiecznik? Który odpowiada za światła w podsufitce? Czy po prostu mogły ledy paść? Kilka minut wcześniej świeciły normalnie, nic nie migało i żadna dioda nie była wypalona. Wszelkie sugestie od niezastąpionych forumowiczów mile widziane
Opublikowano 12 Maja 20188 l Taki mam plan, ale dopiero w poniedziałek się tym zajmę bo właśnie się pakuje i ruszam na wesele. Wolałem napisać wcześniej żeby wiedzieć gdzie dalej grzebać jak się okaże, że zwykłe żarówki też nie świecą
Opublikowano 12 Maja 20188 l Panowie temat pewnie wałkowany milion razy, ale sam nie wiem co wybrać. Chodzi o dywaniki na lato do B6:) Co polecacie? Dodatkowo przez cały czas świeci mi błąd przepalonego pawego halogenu, a on działa. W czym tkwi problem?
Opublikowano 12 Maja 20188 l Pany masa w lusterkach zewnętrznych to który kolor ? brązowo-biały ? Edytowane 12 Maja 20188 l przez kamil-vag
Opublikowano 13 Maja 20188 l Panowie macie może problem z tapatlkiem ? Za wuja nie mogę się połączyć . Na przeglądarce jest ok :).
Opublikowano 13 Maja 20188 l Zgłoszone już do moderacji: https://a4-klub.pl/topic/75654-pytania-do-moderatorów/?page=110
Opublikowano 13 Maja 20188 l Chłopaki może ktoś miał taki przypadek , odkręca mi się tarcza od sprzęgła klimy , po przykręceniu wszystko działa , ale pytanie dlaczego się odkręca , żeby było śmieszniej dzieje się tak od 3 lat i zawsze w maju lub czerwcu , właśnie dzisiaj jadę a tu brak klimy , a dekielek leży na osłonie
Opublikowano 13 Maja 20188 l 29 minut temu, kamil-vag napisał: Zgłoszone już do moderacji: https://a4-klub.pl/topic/75654-pytania-do-moderatorów/?page=110 Aha ok . A mam też problemo innego typu :). Jęczy mi magiel ale tylko na wstecznym . Płyn wymieniony . Koszyk na miejscu . Ktoś miał tak ?
Opublikowano 14 Maja 20188 l W dniu 11.05.2018 o 22:26, kaman napisał: Panowie dziwna sytuacja przed chwilą u mnie wystąpiła w oświetleniu wnętrza. Otworzyłem samochód i ledy w podsufitce się nie zapaliły (mam od Tomnika od jakiegoś roku), włączyłem samochód i włączyłem je ręcznie przyciskiem - ledy ledwo się zaświeciły. Po ruszeniu i rozwinięciu prędkości postanowiłem sprawdzić czy świecą - zaświeciły się normalnie po czym usłyszałem pstryknięcie w okolicach kolumny kierowniczej tudzież w okolicach bezpieczników (ciężko stwierdzić bo radio grało) po czym ledy zgasły. Przy otwartych drzwiach ledy oświetlające przestrzeń nóg działają prawidłowo, jedynie w podsufitce w ogóle się nie świecą. Co to może być? Jakiś przekaźnik/bezpiecznik? Który odpowiada za światła w podsufitce? Czy po prostu mogły ledy paść? Kilka minut wcześniej świeciły normalnie, nic nie migało i żadna dioda nie była wypalona. Wszelkie sugestie od niezastąpionych forumowiczów mile widziane Panowie podmieniłem dziś ledy na żarówki - nie świecą. Który bezpiecznik odpowiada za podświetlenie w podsufitce? Będę musiał go podmienić i sprawdzić czy nigdzie nie występuje zwarcie ?
Opublikowano 14 Maja 20188 l 5 minut temu, kaman napisał: Panowie podmieniłem dziś ledy na żarówki - nie świecą. Który bezpiecznik odpowiada za podświetlenie w podsufitce? Będę musiał go podmienić i sprawdzić czy nigdzie nie występuje zwarcie ? Posprawdzaj wszystkie, wiele ich tam nie ma. A jak nie to do komfortu warto zajrzeć, czy nie jest mokry.
Opublikowano 14 Maja 20188 l @afroo., właśnie zajrzałem do moduły komfortu - jest suchy. Obstawiam walnięty bezpiecznik bo tak jak pisałem wcześniej, podczas jazdy usłyszałem jak coś pstryknęło w okolicach kierownicy. Będę musiał teraz wszystkie bezpieczniki sprawdzić bo nie wiem który odpowiada za oświetlenie wnętrza. Swoją drogą ciekawe, że po otwarciu samochodu z kluczyka ledy bardzo słabo się paliły, a po włączeniu ich ręcznie podczas jazdy wszystkie zgasły i wystąpiło wcześniej wspomniane pstryknięcie. Dodam tylko że jakiś miesiąc temu przestała mi świecić blenda lusterka z prawej strony, ale myślałem, że może diody padły. Teraz już nic nie świeci, tylko przestrzeń pod nogami i lampki w drzwiach Będę musiał jeszcze sprawdzić czy nigdzie w instalacji nie występuje zwarcie ? btw. Wyciągnąć moduł to nie problem, ale założyć później tą plastikową osłonę kabli to jest wyzwanie... Mam nadzieję, że żadnego kabelka nie przyciąłem podczas składania
Opublikowano 14 Maja 20188 l Najpierw sobie sprawdź czy masz +12V na przewodzie żółto-czerwonym. Pin 3 na wtyczce lampki podsufitki, Pin 6 masa - brązowy. Tył też nie świeci ? Podświetlanie przycisków czerwone działa na tej lampce ? Nie ma na to osobnego bezpiecznika, to wszystko jest sterowane z modułu komfortu... a ten z bezpiecznika 24
Opublikowano 14 Maja 20188 l Dobry pomysł - jutro sprawdzę czy jest +12V bo jestem już poza domem. Oświetlenia nie ma w podsufitce: z przodu, z tyłu i w bagażniku. Podświetlenie przestrzeni pod nogami oraz lampki w drzwiach wszędzie świecą. Czerwone podświetlenie przycisków wszędzie jest. Ot Ci zagadka